10 April 2010

Doelpuntenmachine Nagele hapert

De laatste weken worden maar weinig punten behaald door VV Nagele. Is men minder dan de tegenstanders? Absoluut niet. Feit is dat twee punten uit de laatste vier wedstrijden met slechts twee goals vòòr te mager is. Het goede nieuws is dat de concurrenten maar niet dichterbij komen. Ook vandaag lag de overwinning binnen handbereik. Wel moest het wederom in de tweede helft gebeuren. De bal wilde toen echter niet meer meewerken. Ongetwijfeld teleurgesteld over het feit waarom er in het eerste bedrijf zo weinig met haar werd gedaan. En dus eindigde de thuiswedstrijd tegen concurrent BSVV in 0-0.

Nagele speelde de eerste helft alsof men vrijdagavond naar de bruiloft van Klaas Jan Kisteman, en niet te vergeten Carolien Post, was geweest. De eerste tien minuten beloofde het nog een gemakkelijke middag te worden. De thuisploeg sneed een aantal keer door de laatste linie van BSVV. Zonder succes. Misschien dat dit Nagele wat in slaap suste, want het was de ploeg uit Bovensmilde die de eerste grote kans kreeg. Keeper Thomas Keur bracht redding. Ook dit schudde de gastheren niet wakker. Al pendelend werd de tweede helft bereikt. Een tweede helft die heilig is. De helft waarin het de laatste seizoenen zo vaak moest gebeuren voor Nagele. Toegegeven, men speelt dan richting het fanatieke Vak H waarbij menig grensrechter niet meer te pas en te onpas de vlag in de lucht durft te steken. Ook houdt men zich graag vast aan een uitspraak van oud wijsgeer Ritlesberger (1826). Hij noemde het eerste bedrijf ooit een warming up en voorspel voor de tweede helft.

Nagele liet ook wel zien over de betere ploeg te beschikken maar het kwam te laat op gang. Pas in de laatste twintig minuten werden de duimschroeven aangedraaid en kwamen daar de openingen c.q. kansen. De bezoekers verdedigden, kwamen er af en toe gevaarlijk uit via de counter en lieten zien met een puntje tevreden te zijn. De thuisploeg niet. Maar Emiel Krops, Jacco Vessies, Robin Staes, Joep van der Klundert en Michiel Eilander wisten het netje niet te laten bollen. Werd er niet gemist, dan onbrak het wel aan een klein passje, een simpel tikje of de zogenaamde eindpass. Tekenend voor de wedstrijd was een kap van Withaar. Toch zijn specialiteit. Waar de bal normaliter aan zijn voet kleeft, werd deze nu omgezet in een pass. Jacco Vessies was te verbaasd om de keeper te passeren. Geen drie punten dus. Punten die handhaving dichtbij zouden brengen. Nu blijft het nog even spannend. Rechtstreekse degradatie is afgewend, nu DESZ opnieuw verloor. Maar plaats elf, wat degradatiewedstrijden betekent, ligt nog steeds op de loer. Volgende week nieuwe kansen, als op bezoek wordt gegaan in Zuidwolde bij het stroef draaiende ZZVV.

Nagele – BSVV 0-0 (0-0).

Opstelling Nagele:
Thomas Keur, Matthijs van Arendonk, Michiel Eilander, Thom Jukema, Wilco Vessies, Paul Bovee (17. Emiel Krops) (75. Robin Staes), Joep vd Klundert, Jacco Vessies, Gert-Jan Hulsman, Bart Prins, Ad Withaar.

Aanstaande woensdag op de site van Nagele wederom de rubriek Landman belt op … Wie belt Landman dit keer op? Voorbeschouwing, nabeschouwing of persoonlijke situatie. Bekend is dat Landman geen onderwerp onbesproken laat.

Nagele D1 – Ens D1: 2-0

Yes! Eindelijk, 3 maal is scheepsrecht. Drie punten tegen Ens D1. De lang verwachtte kraker tegen Ens D1 stond afgelopen zaterdag op het programma. In de najaarscompetitie en in de beker hadden we al 2 keer tegen elkaar gespeeld en telkens was Ens ons de baas. Ens werd door 1 van die overwinningen ook kampioen in de najaarscompetitie en wij 2e. Ook in deze voorjaarscompetitie lijkt het weer tussen onze teams te gaan. Ens had wel afgelopen zaterdag punten laten liggen tegen Emmeloord D1 en dat zou dus betekenen dat we bij winst op Ens een comfortabele voorsprong zouden kunnen nemen. Maar dat moest eerst nog maar eens gebeuren. Iedereen had er zin in en was er al een aantal dagen me bezig. En zaterdag moest het dus gebeuren. Vanaf het begin ontstond er tenminste een wedstrijd. In de andere wedstrijden in onze competitie waren we tot nu toe veel te goed voor onze tegenstanders. Dat is ook wel te zien in de grote overwinningen in deze competitie. Maar tegen Ens moesten we weer aan de bak. Vanaf het begin werd er door beide teams fel gestreden en vooral in de 1e helft ging de strijd gelijk op. Toch kwamen wij na een minuut of 20 op voorsprong. Een perfecte corner van Bob werd perfect ingekopt door Huub. 1-0. Tot de rust kregen wij nog wel wat kansen maar verder dan 1-0 kwamen we niet. Na de rust zou je verwachten dat Ens wel zou komen, maar wij waren eigenlijk de gehele 2e helft de betere partij. Wij kregen ook de kansen en Ens eigenlijk geen 1 meer in de 2e helft. Na opnieuw 20 minuten spelen was het Huub die door de verdediging soleerde en op onreglementaire wijze werd gestopt. Een penalty voor ons. Koele kikker Bob ging achter de bal staan en knalde de bal onbedaarlijk hard boven in de touwen. De verdiende en lang verwachtte overwinning was binnen. We staan nu 5 punten voor op Ens en moeten zaterdag tegen nummer 3, Emmeloord D1 aantreden. Ook weer een belangrijke en zeker niet gemakkelijke partij. Als we kampioen willen worden zullen we deze wedstrijd in ieder geval moeten winnen. Niet onderschatten dus!

Nagele E1 blijft op schema voor de titel!

Zaterdag 10 april moesten de kanjers van E1 afreizen naar het verre Emmeloord alwaar de E2 van SC Emmeloord wachtte.

Na de mooie overwinning op Tollebeek vlogen de voetballers van de E1 er tegen SC Emmeloord vanaf het beginsignaal weer ouderwets bovenop. De tegenstander werd in een 25 minuten durende voetbalshow a la Barcelona van de mat geveegd. De ruststand werd bereikt met een onwaarschijnlijke tussenstand van 0-7 op het bord. Bijna alle doelpunten werden door mooi combinatie voetbal opgezet. Koen, Bram, Leon, Bas en Dave waren de makers van de mooie goals. Achterin waren Bram, Nick en Rutger heer en meester en daardoor had Joost weinig te doen. Wessel was op het middenveld met zijn maatjes Leon en Koen weer ouderwets aan het combineren en Dave en Bas waren voorin scherper dan een mes. De tweede helft brak aan en al snel scoorde Emmeloord een doelpunt tegen. Nagele genoot waarschijnlijk nog na van de voetbalshow uit het eerste bedrijf want het leek ineens nergens meer op. Gelukkig was de marge in de eerste helft groot genoeg geworden zodat de overwinning niet meer in gevaar kwam. De eindstand werd 3-9 voor Nagele.