1 Mei 2010

Koninginnedag, the day after

Een 3-3 gelijkspel. Zes goals. Een prima weertje. Een spektakelstuk zou je zeggen. Niets was minder waar. Op het ontmantelde hoofdveld werd een dramatische wedstrijd opgediend. Geen reclameborden, geen bankjes. Meer VHK-supporters dan Nagele-aanhangers. Een scorebord dat laat op gang kwam. Niets deed qua ambiance denken aan een wedstrijd in de derde klasse. Het vertoonde spel dan misschien? ‘Ik waande me op de camping,’ aldus een verdwaalde toeschouwer.

En toch stond er wel degelijk wat op het spel. Voor VHK niet misschien, zij waren reeds in het bezit van de tweede periode en net als Nagele al veilig op de ranglijst. Voor de thuisploeg wel. Het was de laatste thuiswedstrijd van trainer Igor van Gelderen. De trainer die Nagele op knappe wijze van de vijfde naar de derde klasse loodste. Tevens de laatste wedstrijd op het heilige gras waar toch vele gedenkwaardige wedstrijden werden gespeeld. Het veld dat maandag op de schop gaat, waarbij de maximale afmetingen, type Nou Camp, zullen verdwijnen. En oh ja, misschien wel het belangrijkste. Bij winst maakte Nagele een goede kans op de derde periode en zou het en passant VHK passeren op de ranglijst.

Zover kwam het niet. En eigenlijk zat dat er ook geen moment in. Toch vreemd, aangezien VHK echt geen wonderploeg is. Misschien spaarde ze zich wel voor de nacompetitie, dat zou kunnen. Nagele op een normale dag had absoluut gewonnen. VHK kwam op 0-1 door een fraaie kopbal van de spits. Niet veel later schoot hij nog fraaier op de lat. Bij de thuisploeg miste een ieder de overtuiging. Enkel Ad Withaar ontrok zich aan de malaise. Zag hij eerst nog een doelpunt onterecht afgekeurd worden wegens buitenspel, even later speelde hij zich knap vrij: 1-1. Nog voor rust stond Nagele al weer achter. Defensief geklungel, niet voor het eerst vandaag, werd resoluut afgestraft. En daarmee toonde Mees weer eens zijn voorspellende gave en voetbalinzichten. Zelfs Ebbers moest zijn meerdere erkennen.

Als diezelfde Mees dan in de rust een 3-2 eindstand voorspelt zijn er weinig zorgen. Het enige gevaar kwam echter van Ad Withaar via schoten van afstand. Aan de andere kant was VHK een paar keer dichtbij de 1-3. Die viel tien minuten voor tijd dan ook na een opzichtige verdedigingsfout van de ongelukkig ingevallen Seki. Toch kwam Nagele nog terug tot 3-3. Een kopbal van Jacco Vessies en een benutte strafschop van Withaar brachten de thuisploeg een puntje. Te weinig voor een spannend slot volgende week. En dus heeft het geen zin meer om te praten over het verlies van Hollandscheveld en de lastige uitwedstrijd van SCN uit bij SVN’69 komende week. De competitie zit er op. De verste reis moet echter nog komen. Volgende week, BSVV uit in Bovensmilde.

Al met al was het een prima seizoen. Twee wedstrijden voor het einde was men immers al gevrijwaard van degradatiezorgen in een zware klasse. En handhaving was de doelstelling vooraf. Toch had er her en der wel wat meer ingezeten.

Opstelling Nagele:
Thomas Keur, Matthijs van Arendonk, Michiel Eilander (65. Taco vd Sar), Thom Jukema, Wilco Vessies (65. Robin Staes), Erik Peterse (75. Rick Bloo), Joep vd Klundert, Bart Prins, Gert-Jan Hulsman, Jacco Vessies, Ad Withaar.

Scoreverloop:
Nagele – VHK 3-3 (1-2): 15. 0-1, 35. Ad Withaar 1-1, 41. 1-2, 78. 1-3, 84. Jacco Vessies 2-3, 87. Ad Withaar (pen.) 3-3.