8 Maart 2014

Nagele 2 pakt punt ver in blessuretijd

Onder een stralend lentezonnetje kwam vandaag de nummer 2 van de competitie FC Meppel 5 op bezoek. Nagele was de nummer 3, dus was er sprake van een heuse topper. De heeren van 5  waanden zich ongetwijfeld al winnaar, toen ze in de 90e minuut de 1-3 scoorden. Daar dacht de thuisploeg echter anders over: 3-3 na twee goals in blessuretijd.

Door blessures bij het 1e moest Nagele 2 enkele spelers afstaan, inclusief de coach en de topscorer. Vandaar dat assistent Michel de honneurs moest waarnemen. Hij wist vlak voor de aftrap nog een speler te ronselen, niemand minder dan de voorzitter haalde zijn kicksen van huis op. De openingsfase was voor Nagele 2. Met gedoseerd aanvalsspel kwamen er wat kleine mogelijkheden, maar de goal viel aan de andere kant na de eerste de beste uitbraak. Een fijn en listig voorzetje werd binnengetikt: 0-1. Voor rust probeerde Nagele nog langzij te komen maar de kansjes werden niet benut. De grootste kans was voor Meppel na een slippertje achterin.

In de rust een gepassioneerde speech van Michel. De 2e helft was er maar 1 team dat voetbalde; Nagele. Maar het verfijnde positiespel kon maar moeizaam gespeeld worden omdat er wel heel veel spelers op de helft van Meppel liepen. Jorn had dat blijkbaar door en hij reduceerde het aantal spelers van 22 naar 20 door middel van een opstootje.

Steeds verder werd Meppel vastgepind en de beloning kwam in de 80e minuut. De Zeeuw stuurde Reinder diep. Hij stuitte eerst nog op de keeper maar behield het overzicht met een passje op Michel;  1-1. Nog geen minuut later was het alweer 1-2. Lopen met de bal achterin door Franscesco werd afgestraft. Nagele kon weer opnieuw beginnen. Dit werd de temperamentvolle Gaizka allemaal even te veel. De captain had een tackel van achteren in petto en kon terecht inrukken van arbiter Nitschkowsky. Of dit Gaizka de aanvoerdersband gaat kosten zal intern worden besproken. Wel kreeg hij een boete van €5.000,- omdat hij als captain een voorbeeldfunctie heeft voor de vele jeugdige kijkers langs de lijn.

Nagele ging door met het pompen van ballen in de 16 maar bij een counter in de 90e  minuut klapte de buitenspelval net niet open; 1-3. Einde wedstrijd, zou je zeggen….. Maar Nagele stuurde nog eenmaal alle 8 veldspelers en keeper Bas mee naar voren. De voorzitter, ook wel De Gier bij het 3e genoemd, cirkelde al een tijdje in het luchtruim toen de lange bal door hem zijwaarts werd doorgekopt. Reinder bedacht zich geen moment en hengstte de bal snoeihard binnenkant paal binnen. Een heerlijke goal. Nog was het niet gebeurd.  De paniek in de Meppeler defensie werd groter er groter.  Met angstige blikken keek men richting de scheidsrechter, hopende op het verlossende fluitje. Die angst werd hen fataal, toen een speler bibberend van paniek  ‘LOS’ schreeuwde. Een indirecte vrije trap in de 16 in de laatste seconde van de wedstrijd. Balletje breed van de voorzitter en Reinder schoot laag en hard binnen: 3-3!

Nagele 2 – Meppel 5 3-3 (0-1): 13. 0-1, 83. 1-1 Michel, 84. 1-2, 90. 1-3, 90+3. 2-3 Reinder, 90+5. 3-3 Reinder
=========================================================================

Nagele B1 onnodig onderuit

Zaterdag 8 maart en het begin van de tweede seizoenshelft voor de B1. De eerste seizoenshelft waren de prestaties goed te noemen .Met behoorlijk wat bloed, zweet en tranen hebben de jongens zich stevig in de middenmoot genesteld. Twee weken geleden werd RKO B1 nog op een mooie 5-0 nederlaag getrakteerd in hun thuisbasis en met die generale repetitie mochten we het thuis opnemen tegen favoriet Zwartsluis. Vorige wedstrijd werden we vrij kansloos weggetikt en dat die nederlaag nog in de koppies hing werd vrij snel duidelijk.

De eerste twintig minuten was het vooral Desz die het tempo en spelbeeld bepaalde. Vreemd genoeg was deze vrij traag en doorzichtig maar werd er met te weinig overtuiging geprobeerd de wedstrijd op te pakken dit resulteerde in een vrij eenvoudige 0-2 achterstand. Na de eerste twintig minuten begonnen we wat steviger de duels op te pakken. En voelde je duidelijk dat het overwicht begon te kantelen en kregen we telkens meer mogelijkheden. Voorin won vooral Bob veel duels ondanks de bomenlange verdedigers en werkte hard, zette veel druk en was lekker balvast. De mogelijkheden voor Bob, Corne en Sander begon behoorlijk op te stapelen maar ontbrak het jammer genoeg net aan een nette laatste pass of een overtuigende afronding.Zelfs Vincent die twee weken geleden nog verantwoordelijk voor 3 van de 5 goals kon zijn weg richting doel moeilijk vinden.

De tweede helft zou je verwachten dat we de stijgende lijn zouden doorzetten maar gebeurde dat jammer genoeg niet. En werd deze wedstrijd waar we niet minder hadden hoeven te zijn toch vrij futloos met 0-5  weggegeven. Ondanks een ijzersterke spelende centrale verdediger Anton Arts  die daarna dat kunstje nog eens herhaalde bij de senioren Nagele 3 waar hij zo sterk debuteerde als linksback dat alles en iedereen terecht meer dan behoorlijk onder de indruk was inclusief deze coach. Centrale middenvelder Gerco Koffeman was een mooi rustpunt en het beginstation van goed lopende aanvallen. Jammer genoeg werd hij te vaak overgeslagen door het team.

Al met al een wedstrijd met een nare nasmaak tegen een tegenstander die vandaag kwalitatief niet sterker was maar wij dat toe lieten door niet vol overtuiging hard te werken. Natuurlijk hopen dat het even opstart diesel probleempjes zijn. Volgende week staat voor ons Urk B3 op het programma waar zelfs onze voorspeller zonder zijn glazen bol zijn geld wel op ons durft te zetten.
=========================================================================

Nagele C1-Bant C1 7-4

Nagele C1 heeft de eerste wedstrijd na de winterstop gewonnen met 7-4 tegen Bant C1. Bant C1 speelde voor de winterstop een klasse lager en wonnen daar alles erg gemakkelijk. Zij hebben van klasse gewisseld met Creil C1. Nagele C1 begon zeer sterk in de eerste helft tegen een onbekende tegenstander en nam een duidelijke voorsprong van 4-0. De tweede helft begon Bant C1 met nieuw elan en geloof en na 10 minuten stond de stand al op 4-3. Gelukkig herpakte Nagele zich en speelde de wedstrijd goed uit. De eindstand stokte uiteindelijk op 7-4, maar als echte kansen ook benut waren had de 10 ook bereikt kunnen worden. Al met al een goede start. Volgende week een echte test tegen een veel sterker Urk C3.