5 April 2014

Nagele 2 onderuit bij Veno

Het was even puzzelen voor leider Michel deze week, maar uiteindelijk gingen we toch met 13 man naar Vollenhove. Het werd echter geen middag om over naar huis te schrijven en dat doen we dan ook maar niet. Nagele 2 verloor met 3-2 na een 3-0 achterstand bij rust. Doelpuntenmakers Mees (pen.) en Kees (of wat het een eigen goal). Hoe dan ook, volgende week beter. Een bedankje aan de 3 A-junioren die ons deze middag uit de brand hielpen.

Nagele B1 zet overwinningsreeks voort 

Deze zaterdag stond voor Nagele B1 die vorige week de koploper zo overtuigend versloeg het andere uiterste op het programma.Namelijk de wedstrijd tegen Flevo Boys B6 die onderaan staan. De glazen bolmeneer had vanzelfsprekend een overwinning voorspeld. Bij het startsignaal te Emmeloord hadden we exact elf man dus iedereen kon lekker de volle 80 minuten los.Met als bonus de recent naar Almere verhuisde Vincent van der Linden weer op de flank.  De wedstrijd ging moeizaam op het oude kunstgras het positiespel stokte en liep niet lekker mede door de hoge balsnelheid op kunstgras bleven de steekpasses te ver doorglijden. Maar Flevo Boys had gewoonweg te weinig kwaliteit om echt toe te slaan. Voornamelijk Harmjan Hospers speelde vandaag sterk, koos de juiste posities en straalde rust uit. Uit een indraaiende corner wist Flevo Boys de bal zo weg te werken dat ie in het eigen doel viel.

En toen aan het einde van de tweede helft Vincent met zijn doorzettingsvermogen en snelheid aan de verdediging ontsnapte had deze vrije doortocht om hem netjes in de hoek te plaatsen. Alleen gebeurde dat niet door een tackle van achteren in het strafschop gebied, ondanks deze grove overtreding werd de speler gespaard met geel en kon Sander eenvoudig de penalty erin tikken.

Tweede helft ongeveer hetzelfde beeld niet mooi voetbal zoals je dat vaak ziet tegen een ploeg die tegen degradatie vecht. Jammer genoeg kwam Flevo B oys nog wel tot scoren waardoor het eventjes spannend werd. Maar door een solo van Sander kreeg onze zeer constante middenvelder Gerco  een opgelegde kans.  Die ruimte moet je een speler met Gerco zijn kwaliteiten niet geven dus de 3-1 was een feit.  Na de 3-1 was Flevo boys mentaal al verslagen en werd het doelgebied van Flevo Bboys een schiettent. Veel goede kansen maar was het wederom Sander die zijn doelpuntje mee pikte en zette daarmee de eindstand op 4-1 in ons voordeel

Dat zet onze overwinningsreeks op vier en staat Nagele B1 wat weinig mensen voor mogelijk hadden gehouden op een trotse 4e plaats.  Volgende week spelen we uit tegen Urk B4 waar we na een overwinning nog niet hoger kunnen klimmen, maar Desz onze hete adem in de nek kunnen laten voelen. Dat is dan natuurlijk ook wel de verwachting want het strijdplan is met nog 7 wedstrijden te gaan ons seizoen af te sluiten met een overwinningsreeks van 11.

Nagele publiek krijgt bijna hartklachten

Nagele E1 – Olympia 28 E3                                                                                                                      

Ook deze zaterdag stond het E1 team van Nagele weer te trappelen om aan de gang te gaan. Gesteund door de overwinningen van de laatste wedstrijden voelden ze zich sterk en lieten ze zich zeker niet ontmoedigen door een team uit Hasselt dat minstens een kop groter was dan ons eigen team. Met zeven eigen spelers (Jaron en Tiemen waren afwezig) en de aanvulling van Cas uit het E2 team startte de wedstrijd.

Al gelijk in de eerste minuten bleek dat Olympia een sterk team had want zij scoorden al snel de eerste twee doelpunten van de wedstrijd. Ons E1 team gaf gelukkig tegengas en ook voor Nagele werd het eerste doelpunt gescoord. Het publiek juichte onze spelers toe maar toch was Olympia nog in de gelegenheid om in de eerste helft zeven doelpunten te scoren tegen 3 van ons eigen team.

Na de peptalk van de leiders in de rust gingen onze spelers vol de strijd aan in de tweede helft. Al snel werd het 4-7 en gevolgd door een tegendoelpunt weer 4-8. Nagele wilde winnen en de 5-8 werd gemaakt. Nog één keer kreeg Olympia de kans om te scoren maar toen kwamen onze spelers echt los. Het publiek werd wild en schreeuwde bijna de bal het doel in. Gelukkig heeft het E1 team kanjers genoeg die dit zelf kunnen en er werden achter elkaar vier doelpunten gemaakt zodat vlak voor het einde van de wedstrijd de stand op 9-9 kwam te staan. Inmiddels stond de zijlijn vol met ouders, opa’s, oma’s en spelers van ons eigen eerste elftal die deze onwijs spannende wedstrijd niet wilden missen. En het bleek dan ook dat ons team vol zit met toekomstige profvoetballers want na de hele wedstrijd in stand achter te hebben gestaan werd in de laatste minuut het winnende doelpunt gescoord en eindigde E1 met een overwinning op Olympia!! Een verdiende overwinning want deze kanjers hebben laten zien dat met een geweldig positieve inzet winst altijd mogelijk is. Na het eindsignaal vloog het enthousiaste publiek het veld op om deze kanjers dan ook terecht te feliciteren met de verdiende 3 punten in de competitie.

De doelpuntenmakers:

Tim 1-2
Tim 2-3
Tijn 3-5
Branco 4-7
Max 5-8
Branco 6-9
Tijn 7-9
Branco 8-9
Branco 9-9
Branco 10-9

 Nagele F1 – VENO F3

Vandaag stond de wedstrijd tegen VENO op het programma. Hoewel de F1 het er de afgelopen wedstrijden zeer goed vanaf had gebracht (nog geen wedstrijd verloren) waren er nog wat puntjes op de i te zetten op het gebied van zowel aanval als verdediging. Na een korte peptalk aan het begin van de wedstrijd met duidelijke afspraken ging de wedstrijd, met Ently op doel, van start. Enigszins onder de indruk van onze “nieuwe” regels was het VENO die al snel een doelpunt wist te scoren. Daarna bleken onze toppers al snel te begrijpen wat de bedoeling was van de leiders. Kun je een aanval niet zeker weten af ronden, speel je de bal over. Sta je als verdediger opgesteld, dan blijf je achterin hangen (en natuurlijk daar dan maar meteen wat ballen opruimen…..). Neetje wist dan ook snel de 1-1 te maken en ook Yassin wist de eerste helft nog een doelpunt te scoren. Toch wist ook VENO nog een keer door te breken en de bal in het doel van Ently te krijgen. Waardoor we de rust in gingen met een stand van 2-2.

Na wat vragen van toeschouwers waarom de F1 toch 2 spelers achterin het veld had staan (als een soort van standbeeld) bleek dat onze spelers gewoon heel, heel goed naar de leiders luisteren en gewoon niet meer achterin weg durfden… Tja, volgende week gaan we verder met het principe van een aansluitende verdediging. Maar goed, wij waren natuurlijk al heel blij dat er goed verdedigd werd achterin waardoor het achterveld de tweede helft nauwelijks bereikbaar was voor VENO. En dat er nog wat gesleuteld moet worden aan het systeem…. daar hebben we bij de Fjes nog even de tijd voor.

Voorin werd er overgespeeld door de spelers waardoor we meer balbezit hadden. Hieruit kwamen dan ook weer meer kansen naar voren. Met een beetje mazzel werd de 3-2 gescoord door een speler van VENO die de bal bij eigen keeper naar binnen tikte. Om het mooi af te maken was het eerst Neetje die de 4-2 maakte. Nick had mij een doelpunt belooft, en ja, wat je zegt moet je natuurlijk doen…. Dus de 5-2 was het gevolg van een mooie actie van Nick die het ook zelf wist af te maken. Een leuke wedstrijd waarin goed gespeeld is door alle spelers, en vooral heel goed samengewerkt!