3 mei 2014

Nagele 1-AVC 1  2-2

Nagele 1 speelde vandaag thuis tegen AVC. Voor Nagele een belangrijke wedstrijd want er waren vooraf zowel mogelijkheden op een rechtstreeks periodekampioenschap als op een over te nemen periodekampioenschap. Wellicht dat dit wat druk bij Nagele opleverde want Nagele kwam deze middag nooit in de wedstrijd. Met het uiteindelijke resultaat, een 2-2 eindstand, mocht Nagele achteraf tevreden zijn.

De wedstrijd brandde eigenlijk pas los in de 90e speelminuut, Wat er vanaf dat moment gebeurde valt met geen pen te beschrijven, daarom typen we het ook. Het enige hoogtepunt in de eerste helft aan Nageler-zijde was de 1-0. Na goed voorbereiden werk van Emiel Krops  kon Rick Bloo van dichtbij vrij eenvoudig intikken: 1-0. AVC kreeg in de eerste helft legio mogelijkheden om deze stand een ander aanzien te geven maar de afwerking  van AVC liet te wensen over en als de afwerking al goed leek te zijn stond keeper Jos van de Vlekkert nog altijd in de weg.  Na rust eenzelfde spelbeeld met de beste kansen voor AVC. Maar Nagele wist tot in blessuretijd stand te houden. In blessuretijd  wist AVC te scoren en bracht de stand alsnog op 1-1, een domper voor Nagele. Maar de blessuretijd was deze middag erg ruim.

Ad Withaar maakte in de 92e minuut zijn opwachting, na een half jaar niet gevoetbald te hebben vanwege een ernstige blessure.
Het was dezelfde Ad Withaar die in de 3e minuut van de blessuretijd  een fraai schot op de onderkant van de lat zag verdwijnen.  Maar nog geen minuut later scoorde hij wel. De grensrechter van AVC vlagde, zeker niet voor de eerste keer, ten onrechte voor buitenspel. Scheidsrechter Koper negeerde dit signaal en Nagele wist de wedstrijd alsnog winnend af t sluiten 1-2. Tenminste dat dacht Nagele. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. AVC wist alsnog langszij te komen door desorganisatie in de verdediging van Nagele: 2-2. Nagele brak daarna nog een paar keer goed uit maar de grensrechter van AVC smoorde deze counters, al dan niet terecht in, de kiem.

In de 100e minuut scoorde AVC zelfs voor de 3e keer maar op aangeven van de grensrechter van Nagele werd deze goal vanwege buitenspel afgekeurd.  Uiteindelijk werd er niet meer gescoord waardoor deze wedstrijd eindigde in een 2-2 eindstand. Door dit resultaat lijkt een periodekampioenschap voor Nagele uit beeld te zijn maar toch er lijken nog mogelijkheden te zijn. Hierop komen we later terug.

Effectief Nagele B1 haalt winst binnen

Vandaag stond voor Nagele B1 de thuiswedstrijd tegen Veno B1 op het schema. De uitwedstrijd was de eerste van het seizoen en toen liepen we tegen een beste nederlaag op. Maar gelukkig heeft dit B1 team flinke stappen gezet en is het kwalitatief veel beter geworden. Vandaar werd er toch een overwinning verwacht met een ongeveer gelijke stand op de ranglijst.

In de uitwedstrijd hadden we opgemerkt dat Veno over veel fysieke kracht beschikte en de spelers vooral goed konden voetballen met de opdracht die ze meekregen. Maar was het zwakke punt het tactische inzicht. Vandaar dat we begonnen met een wat ongewone variant.

Keeper: Ricky Schippers
3 verdedigers: Steven Hoefnagel , Anton Arts , Jaimy Post
5 middenvelders: Joury Spelde, Harmjan Hospers, Gerco Koffeman,  Sander Koene, Corne Spelde
2 spitsen: Bob Molenaar en C speler Bas Sellies
En een “lege bank”.

Dit had de eerste 25 minuten een goed effect, Veno had weliswaar het overwicht maar had moeite goed in de verdediging om te schakelen, en was het vooral Gerco en Harmjan die konden profiteren van de man extra situatie op het middenveld.  Terwijl Harmjan werd opgevangen door hun centrale middenvelder kon Gerco het halve veld oversteken en een met een timmermans oog afgemeten steekpass Sander vrij voor de goal zetten. Gevolg daarvan is meestal en nu ook 1-0 en de 2-0 ook op Sander zijn naam volgde deze snel op. Jammer genoeg wist Veno nog tweemaal het net te vinden voor rust. En dat zette de ruststand na een wat rommelige eerste helft op 2-2

Tweede helft sloten twee C spelers Rutger linkshalf en Dave rechtshalf nog aan en werd er besloten om te schakelen naar 4-4-2 met Harmjan die een goede eerste helft als middenvelder had gespeeld naast Anton.  Dit gaf ons weer meer controle in verdediging en een betere opbouw. 2e helft was een stuk netter om te zien Joury speelde heel verdienstelijk zowel aanvallen als verdedigend, Jaimy speelde heel sterk met de buffelstijl zonder overtredingen die we graag zien. Kansen gingen in principe over en weer maar was nagele sterker in kansen uitspelen ondanks deze niet allemaal erin gingen.  Het winnende doelpunt werd dan ook door Sander gescoord met een kruisende streep binnenkantje paal.

De keeper van Veno verklaart en mooier kan ik het niet zeggen: “ik hoorde alleen fffiew zoevende bal en bonk paal en rsssss net”

De rest van de wedstrijd werd zonder al te veel moeite uitgespeeld met nog wat goede kansen voor Nagele via onder andere Gerco die de keeper nog mooi wist te keren. Een verdiende overwinning in een leuke wedstrijd en Nagele kan omhoog blijven kijken. “Wederom een goede teamprestatie.

Nagele E1 – Tollebeek E2   9-2  (rust 7-0)

Nagele veel sterker dan Tollebeek

Vandaag stond de return tegen Tollebeek E2 op het programma. Tollebeek kwam vol goede moed naar Nagele, maar staat onderaan de ranglijst in de competitie. Onze 2e wedstrijd na de winterstop speelden we ook tegen Tollebeek. We wonnen toen met 8 – 5 met de opmerking dat we wat conditie te kort kwamen. Vandaag zouden de verschillen een stuk groter zijn.

Met Tim op doel en met invaller Rick Goossens begonnen we aan de wedstrijd. Jaron liet slechts na enkele minuten direct het eerste doelpunt voor Nagele optekenen en zette daarmee direct de trend van de wedstrijd. Het verschil was vandaag veel groter dan bij de eerste wedstrijd en Nagele wond er in de eerste helft dan ook geen doekjes om. 7 – 0 werd het maar liefst. Tollebeek kon niet genoeg weerstand bieden en kwam niet aan scoren toe.

In de 2e helft ging de keeper van Tollebeek voetballen en om wat evenwicht in de wedstrijd te brengen mocht Tollebeek 8 spelers inzetten. Dit hielp want nu moest Nagele weer aan de bak. Tollebeek wist te scoren en deed dit 2 maal. Nagele kon antwoorden en deed dat ook door ook 2x te scoren. Het ging in ieder geval een stuk gelijker op en dat maakte de wedstrijd direct een stuk leuker.

De komende 2 weken voetballen we wat verder weg. De laatste 2 competitiewedstrijden spelen we in Genemuiden en in Hasselt. Het sterke Genemuiden 5 zal kampioen worden want zij hebben geen enkele wedstrijd verlopen tot op heden. Nagele staat fier op de 2e plek – een plek die we zeker vast willen houden. Op 24 mei zullen we voetballen voor het 10-dorpentoernooi. E1 doet dit in Bant.

Groeten van E1!