3 Juni 2014

Nagele B1 sluit sterk seizoen af

Zaterdag 31 mei Genemuiden B2 – Nagele B1

Het was de 1 na laatste wedstrijd vandaag  en wel tegen Genemuiden B2 en het begon niet al te best. Nagele werd ver naar achteren gedrukt en we hadden moeite de 4-4-2 stijl van Genemuiden te breken terwijl wij deze zelf ook spelen. 1e helft waren we in principe rijp voor de slacht maar Genemuiden was te druk bezig Ricky Schippers warm te schieten. Toch wisten we aardig leuk onze kansen uit te spelen maar was de 1e helft 1-0 verdiend voor Genemuiden. Tweede helft een frisser en scherper Nagele goed positiespel vanuit een 3-5-2 speelstijl met veel dreiging gaf ons kans op kans maar wist uiteindelijk alleen Vincent het net te vinden. Eindstand 1-1 met een sterke Koen Westervoorde en Leon Rienks.

Dinsdag 3 Juni Olyphia B1 – Nagele B1

Voor onze laatste wedstrijd vertrokken we met 13 man maar door problemen met spelerspassen konden sterspelers Wessel en Bob niet opgesteld worden dus met 11 man aan de bak. Eerste helft was het Nagele die domineerde en wist Corne met een beauty de score te openen. Een op maat gegeven dieptebal van Harmjan Hospers zette Koen vrij voor de goal en dat was de 0-2. Tweede helft een heel ander Olyphia Nagele werd totaal overlopen en konden we geen vuist maken toch had Olyphia een penalty nodig om de 1-2 aan te tekenen.  Het doel van Nagele leek wel een schiettent maar Ricky was in topvorm en had daarbij ook nog wel een gros engeltjes op de lat. En in een counter kon Nagele 1 keer nog goed voor het doel komen 1 kans was genoeg voor de zeer overtuigend spelende Leon Rienks en legde deze bal tegen de verhoudingen in het netje eindstand 1-3 voor Nagele.

Nu het seizoen op zijn einde is, is het natuurlijk tijd voor de langverwachte rapportcijfers.

Ricky Schippers keeper ( 8)
Een keeper met potentie met een volwassen instelling heeft ons uit veel moeilijke situaties gered, enige minpuntje is dat met iets meer Hans van Breukelen zelfvertrouwen hij zeker beter uit de verf zal komen. Maar daarbij moet gezegd worden Ricky is 1 van de jongste dat kan alleen maar groeien.

Jaimy Post rechtsback(7,5)
Een buffel, heeft dit seizoen een behoorlijke speelstijl switch gemaakt, speelt met weinig overtredingen nu, en durft op te stomen langs de zijkant, de opwaartse lijn is zeker goed zichtbaar.

Harmjan Hospers  centrale verdediger /middenvelder(8)
Harmjan ziet openingen en kan daar goed de pass in vinden hij is een hele rustige verdediger/middenvelder, Minpuntje is dat als hij zal moeten leren een fout eerst bij zich zelf te gaan zoeken dan zal ook hij zeker nog meer vooruitgang boeken

Anton Arts  centrale verdediger(10)
Een 10 lijkt wat overdreven maar iedereen die Anton als centraal verdediger heeft zien acteren zal het met me eens zijn, veel beter spelen op die positie is niet mogelijk. Wedstrijd op wedstrijd het uiterste van zichzelf gevraagd goede keuzes gemaakt zelfs onder zware druk. Ik heb er persoonlijk erg van genoten deze jongen te zien spelen dit seizoen. Als hij dit niveau aanhoudt is hij binnen twee a drie jaar een absolute basisspeler van Nagele 1 of hoger.

Steven Hoefnagel linksback(8)
Een wat beperkte voetballer die maar op 1 positie uit de benen kan maar deze als geen ander beheerst. Zijn persoonlijkheid maakt hem uitermate geschikt voor deze positie, speelt volgens regels en gewoontes, heel betrouwbaar en onmisbaar.

Joury Spelde verdediger/middenvelder (8)
Joury is fysiek minder sterk maar heeft goed oog voor het positiespel, vandaar is hij ook op meer posities neer te zetten. Een echte teamspeler.

Vincent van der Linden rechtshalf (7,5)
Nog wat te wisselvallig maar zeker een dreigende speler, snelheid en oog voor het doel.Scoort regelmatig en een plaag voor de meeste backs.

Gerco Koffeman verdedigende middenvelder (9)
Een grote aanwinst voor dit team, een zeer bepalende speler. Ziet het spelletje geeft goede passes is verdedigend heel sterk en balvast. Deze jongen maakt geen balverlies en verzorgt een mooie opbouw

Sander Koene Aanvallende Middenvelder (9)
Misschien wel een van de meest bekende spelers van dit team en aanvoerder. Zeer bepalend is creatief en ook het meest dreigend. Goed schot en houd altijd zijn oog op het doel daardoor ook veruit de topscorer van dit team. Vanzelfsprekend verwacht ik hem ook als een toekomstige 1e speler van Nagele of hoger.

Bas Aarden Linkshalf (7,5)
Bas is niet de meest begaafde voetballer heeft veel moeite om overtuigend te zijn in balbezit. Maar heeft dit seizoen een behoorlijke stijgende lijn gezet. Zoekt duels op en strijd harder dan daarvoor en daardoor ook respect geoogst bij leiders en medespelers.

Corne Spelde Spits (7,5)
Corne heeft de vaardigheid etc. maar mist de killersmentaliteit in duels waardoor hij toch te vaak balverlies lijdt. Als hij voor het doel in een split-second moet reageren dan is het een goal.
Plus hij verzorgt de muziek tijdens de warming up en in de kleedkamer wat vanzelfsprekend ook sfeerverhogend is.

Bob Molenaar Spits (8,5)
Bob is de spits die aansluiting vanuit het middenveld mogelijk maakt, zeer balvast en handig aan de bal. Hij is 1 van de spelers die zeer veel vertrouwen van de leiders krijgt Bob is zijn positie ten alle tijden zeker. Zonder hem in de spits speelt dit team heel anders en minder verzorgt.

Teamcijfer (9,5)
Als team goed samengewerkt, geen onderling gezeur buiten en in het veld. Zeer weinig overtredingen gezien en toch veel duels winnen. Zoals de resultaten ook uitwijzen is er een zeer stijgende lijn te zien. werd er aan het begin seizoen nog wel eens met dubbele cijfers verloren werd er de tweede seizoens helft gewonnen van vrijwel iedereen zelfs van teams die toen nr 1 stonden.
Voetbal ziet er verzorgeder uit en aanvallen worden uitgespeeld tot in de 16 meter. Een zeer verdiende 5e plaats waar een ieder trots op mag wezen en deze leider ook is. Een zeer leuk en sterk seizoen Klasse Mannen!