29 Maart 2014

Ruime overwinning Nagele 2 bij Flevo Boys

Hoofdcoach Hugo had de laatste weken door gekregen dat Nagele 2 ook zonder hem prima draait.  Vandaar dat hij besloot om maar even 2 weken vakantie te boeken waardoor assistent Michel wederom de taken waar moest nemen. Onder Michel is Nagele 2 bezig aan een prima serie, maar toch was hij er voor vandaag niet gerust op. En terecht, want uitwedstrijden zijn toch altijd een ander verhaal.

Spelerspassen juist op tijd onderschept in het Nagelerbos

Spelerspassen juist op tijd onderschept in het Nagelerbos

 

Het zonnetje scheen en dus zat het heerlijk op het terras bij VV Nagele. Even werd overwogen om de tegenstander af te bellen, maar  uiteindelijk werd toch de reis naar Emmeloord gemaakt. De heenreis ging niet zonder slag of stoot, want halverwege maakte Michel plots rechtsomkeert. Iets met spelerspassen die hij op het dak van zijn auto had laten liggen. Gelukkig waren we net op tijd terug en kon de vinder van de passen op een bospad door Seki staande worden gehouden.

De eerste helft van Nagele 2 was weinig verheffend. Met speels gemak en op 60% van de krachten werd de tegenstander naar een 0-3 achterstand gespeeld. Coach Michel was echter niet tevreden en om zijn bevlogen speech kracht bij te zetten sprak hij zijn spelers toe in blote bast. Moraal van het verhaal was dat we niet op 60%, niet op 100% maar op 70% desnoods 80% moesten gaan spelen. Dit knoopte de spelers goed in de oren. Michel bedoelde met 80% waarschijnlijk iets anders want bij aanvang van de 2e helft stonden er slechts 9 spelers in het veld. Geen spoor van Michel en zijn kompaan Bart die zich verwonderden over de lange rust, al kijkend naar het 2e van Flevo Boys.

Nagele won uiteindelijk met 0-6. Even snel de goals: Bart met de 0-1, Jorn met de fraaie 0-2. Beide op aangeven van Buzzy. De 0-3 was een afstandschot van Bart. Na rust wist Michel een voorzet van Lau op de borst te controleren en binnen te tikken . De 0-5 was van Buzzy, maar 98% van de goal komt op naam van Lau die met een fraaie solo Buzzy een niet te missen kans bood. Dat Buzzy hem dan toch nog bijna miste is ergens ook weer knap maar gelukkig waren de noppen van zijn nieuwe schoenen lang genoeg. Het slotakkoord was van de man van de middag: Michel. Hij wist een vrije trap van Sjeppe uiteindelijk binnen te werken: 0-6.

Nagele B1 ontmaskert clubvoorspeller “nogietskovsky”

Vandaag stond voor Nagele B1 een loodzware wedstrijd op het programma namelijk tegen Oldeholtpade B1. Oldeholtpade was een nog door niemand verslagen tegenstander deze competitie. Een grootmacht met 12 overwinningen en 1 gelijkspel eenzaam aan de top. Zelfs onze waarzegger sprak met 100% glazen bol garantie over een “Mission impossible”.Gelukkig beschikt Nagele B1 over een paar Tom cCuise look a likes.

Speciaal om de aftrap te fluiten had Paul Bovee zich in het meest fluorescerende gele pakje gestoken die ooit op de nageler velden is waargenomen jammer genoeg geen roze broekje want dat had het feest helemaal compleet gemaakt. Maar toen fluorescerende Paul de aftrap floot schoot Nagele B1 meteen uit de startblokken.

Vanaf minuut 1 tot 80 was het team volop druk aan het zetten waardoor Oldeholtpade nooit aan een goede opbouw toekwam. Aan onze kant hadden we centraal in de verdediging Julian en Anton waarbij je zelfs onder druk tot een goede opbouw komt, vooral met onze opbouwstrateeg Gerco die elke week meer in het team groeit en zichzelf gewoonweg onmisbaar heeft gemaakt.  Oldeholtepade was fysiek sterk maar dat zijn we ondertussen in deze competitie wel gewend en daar lijkt onze B1 prima mee om te gaan veel duels worden gewonnen. Zo was Jaimy weer behoorlijk de duels aan het opzoeken en aan het winnen en hing Bas de hele wedstrijd vastgebeten aan de enkels van zijn rechtshalf. Corne voor deze wedstrijd gelegenheidsrechtshalf was daar zeer nuttig met zijn hoge snelheid. Ook voorin was Sander hele velden aan het oversteken om de bal op te eisen en hoef ik dat van Bob al niet eens meer te zeggen gezien dat zijn nieuwe standaard lijkt. Kortom het hele team werkte, sleepte en bleef ervoor gaan om maar in balbezit te komen en deze Oldeholtpade niet te gunnen.

Door deze instelling was het vooral Nagele aan de bal en was de opbouw uitstekend te noemen met een dreigende Huub in de spits samen met een balvaste Bob had aanvallende middenvelder Sander ook geen enkele moeite om afspeelmogelijkheden te vinden. Bij een schitterende uitgespeelde aanval werd Sander gevonden door een pas van Huub en dat was een welverdiende 1-0. Nagele bleef dreigender en dat resulteerde door de 2-0 ruststand van Huub die dus ook goed mee kon komen op het hoge B1 niveau, wellicht dat we hem volgende keer weer selecteren.

Tweede helft begon eigenlijk net zo met dat verschil dat het heel lang 2-0 bleef en Oldeholtpade iets meer grip kreeg maar op door een lekker geplaatste voorzet vanuit een vrije trap door onze cornerspecialist Bob kon een totaal vrij gelaten Sander kinderlijke eenvoudig de 3-0 langs de keeper koppen die niet onder de lat paste. Waardoor de wil bij Oldeholtpade behoorlijk brak Hierna waren er nog goede kansen te noteren voor Anton, Huub, Bob en Sander maar was het Sander die nog eens een hattrick maakte. Nou zou ik graag vermelden hoeveel hattricks Sander al heeft maar gaat mijn telraampje niet zo ver.

Toen fluorescerende Paul affloot was de eindstand van de stunt van dit seizoen 4-0 en was het totaal verdiend gezien het wedstrijdbeeld en de derde overwinning op rij voor Nagele B1.Wat ons op een mooie 5e plaats zet die we vast ook volgende week kunnen vasthouden gezien onze vorm en we dan tegen laagvlieger Flevo Boys spelen.

Tollebeek D1-Nagele D1  1-7
De spannende wedstrijd tussen Tollebeek D1 en Nagele D1 werd gespeeld in Tollebeek. Maar aan de eindstand bleek te zien dat Nagele veel beter was. Het werd maarliefst 1-7 voor Nagele. Met als doelpuntenmakers Jens Riks, Stijn Andela, Sebastian van Breugel, Okke de Jonge, Bernd Lamse. Dit waren de trotse doelpuntenmakers.

Nagele E1 – Espel E1  9-4  (rust 4-0)

Mooi weer en lange vingers

De laatste zaterdag van maart stond de thuiswedstrijd tegen het altijd gevaarlijke Espel op het programma. De laatste wedstrijd tegen dit team eindigde in een 6 – 5 stand in ons nadeel. Beide teams zijn qua indeling t.o.v. de najaarscompetitie niet veranderd en dat leverde op voorhand al een spannende wedstrijd op.

Met Tim op doel, Tiemen/Corne in de verdediging, Max/Tijn op het middenveld en Branco/Arjan in de spits trapten we af.  Jaron en Tijs waren de eerste wissels. Espel liet direct van zich horen door de eerste minuten gevaarlijk op de helft van Nagele aanwezig te zijn maar de verdediging van Nagele (Tiemen, Tijs en Corne) deed haar werk goed en keeper Tim was niet van plan om ook maar iets cadeau te geven aan de tegenstander. Met goede acties wist Nagele keer op keer de bal naar voren te krijgen en uit een mooie voorzet van Tijn wist Branco het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren in de 7e minuut. Espel was fysiek de sterkere ploeg en creëerde kansen maar die werden keer op keer door Nagele gepareerd. Er was voor Espel geen doorkomen aan, mede door de lange vingers van Tim. Onze keeper wist werkelijk iedere bal uit de lucht te pakken en stond altijd op de goede plek. Klasse gekeept dus.

Rond de 17e minuut wist Max een mooi doelpunt te scoren door de bal loepzuiver in de kruising te schieten. Branco en Jaron deden hier nog een schepje bovenop waardoor de ruststand een comfortabele 4 – 0 was in het voordeel van Nagele.

Na de rust bleef Nagele goed verdedigen en kansen creëeren. De bal werd iedere keer weer opgepakt door de verdediging en kwam via het sterke middenveld telkens netjes weer bij de aanvallers voorin. Nagele liep hierdoor na doelpunten van Max en Tijn (via supersnelle actie van keeper Tim, Jaron en Tijn) uit naar een 6 – 0 voorsprong. Hierna kwam het fysiek sterkere Espel om de hoek kijken en wist toch nog even 4x te scoren.  Nagele bleef zich echter vastbijten in de wedstrijd en wist toch nog 2x (Branco) te scoren waardoor de eindstand uiteindelijk een welverdiende 9 – 4 was. Klasse gespeeld allemaal dus.

Nagele E1 heeft van de 4 gespeelde wedstrijden er 3 weten te winnen. Volgende week spelen we thuis tegen Olympia uit Hasselt. We staan momenteel op een 2e plek in de ranglijst tussen de nrs. 1 en 3 (allebei Genemuiden). De teams uit Genemuiden hebben echter 3 wedstrijden gespeeld.

Groeten van E1!!

Nagele F1 – Tonego F1g   7-4

De tegenpartij van vandaag staat nummer 1 in het kampioenschap van Nagele F1. Het belooft een zware wedstrijd te worden. Zonder deelname van Ently, Nick en Yelte moest het team vandaag paraat staan. Anthoon was vandaag de doelman van Nagele.

Kort na de aftrap wisten de spelers van Nagele elkaar behoorlijk goed te vinden. Na een fraai overspel rond het strafschopgebied van Tonego, kwam Neetje tot een fraai hard schot, waarmee de bal via de paal weer terug in het spel gebracht werd. De counter van de Tonego werd snel opgevangen, waarmee Neetje vlot de stand op 1-0 wist te brengen.

Toch is Tonego een team dat niet onderschat moet worden, want ze hadden een snelle behendige spits opgesteld. Vanuit een lange bal van het middenveld, wist deze bij de spits aan de voet te komen, en brak door tot het doel: 1-1. Maar Nagele speelt sterk vandaag, voornamelijk op de helft van de tegenpartij.  Zo heeft Neetje een corner genomen, maar werd door de tegenpartij per ongeluk in eigen doel getikt. Even later werd een doelpoging van Joris werd door de keeper net uit het doel gehouden en over de achterlijn geloodst: weer corner. Vanuit de hoekschop wordt de bal in eerste instantie weggewerkt, maar toch heeft Nagele bal weer veroverd en krijgt Neetje de kans om van 10m op doel te schieten: onhoudbaar in de kruising: 3-1. Dat het team van Nagele nog beter kan samenwerken, blijkt wel dat door goed overspel op het  middenveld de bal op de rand van strafschopgebied bij Joris komt met een fraaie 4-1 tot gevolg.

Het samenspel, aanspeelbaar zijn en overspelen lukt niet altijd even goed, waardoor het team ook vaak balverlies lijdt. Het sterke middenveld met onder meer Matthijs, Sem en Joris, vangt counters van Tonego goed op. Wanneer Neetje vervolgens een keer kan doorbreken richting het doel, valt het laatste doelpunt voor rust: 5-1.

Na de helftwissel vertelt Anthoon dat hij het jammer vindt dat hij nu tegenlicht heeft van de zon, die heerlijk schijnt vandaag. Hij blijkt later een punt te hebben.Dat de wervelende woorden in de rust indruk gemaakt heeft op de spelers, herkennen we doordat vanaf de zijlijn de bal wordt ingespeeld naar Neetje, die de bal verlengd naar Yassin, die vervolgens met een fraaie beweging de bal doorspeelt naar Mathijs, die de 6-1 maakt.

Dat de tegenstander goede counters had, blijkt wel dat 3 spelers door het middenveld doorbreken en Thijs, die vandaag een welkome aanvulling in het team is, kan het niet alleen oplossen. De snelle spits schiet in de verre hoek en passeert Anthoon. Daarna nogmaals in de korte hoek, op exact dezelfde wijze. Heeft toch iets met het zonlicht te maken lijkt het. Ook Nagele blijft aandringen en heeft nog 2 doelpunten kunnen scoren. Het hadden makkelijk een paar meer kunnen zijn, maar de paal zat een paar keer in de weg. Een van de laatste mooie acties was van Joris, die vanuit het midden 2 spelers passeerde en de bal behendig wist mee te nemen. Helaas was de balsnelheid voor het doel net te hoog om een goede trap te geven, waardoor een doelpunt er niet in zat.

Een verdiende winst van het team van Nagele F1: 7-4. Goed gedaan mannen!

Veno – Nagele F2

Vandaag was het zo ver, op deze prachtige zonovergoten zaterdag ochtend werd de aller eerste wedstrijd gespeeld door F2, uit naar Swollehoge. Geselecteerd voor deze wedstrijd waren: Jasper Hooyer, Koen Eilander, Rick Westervoorde, Job Schutte, Axel Smit, Tristan van der Wiel en Jurre Hiddinga.

We mochten omkleden in de bestuurskamer en hadden allemaal onze eigen stoel. Nadat iedereen zo ver was gingen we inspelen waar alle ideeën van de leiders in het water vielen. Axel struikelde tijdens het inspelen op de tegels wat een lelijke schaafwond opleverde. Hierdoor speelde we dus met 1 speler minder, flink balen dus! Jurre zou op de goal beginnen, Job en Rick achterin, Jasper en Koen op het middenveld en Tristan in de spits.  De bedoeling was om met opkomende backs en cross passes te spelen, echter hadden de toppers van F2 hier andere ideeën over. Gekozen werd om met z’n allen de bal te pakken en samen te scoren. Dat dit systeem, (nooit door van Gaal toegepast) goed werkte bleek al na een paar minuten. Tristan maakte de eerste goal van de wedstrijd een lage schuiver in de korte hoek. Tristan bleek goed op dreef te zijn en wist enkele seconden na de aftrap de 0-2 te scoren. Dit gebeurde door een goede onderschepping van Koen. Waarna koen het overzicht behield en Tristan bediende. Keeper Jurre heeft de eerste helft foutloos gekeept doordat eigenlijk de bal helemaal niet in de buurt was gekomen. Dit was te danken aan het sterke verdedigende werk van Rick en Job.

De 2e helft werd Jurre afgelost door Koen op de goal. Dat Jurre stil had gezeten de eerste helft was duidelijk te zien. Terwijl de tribunes weer vol liepen begon Jurre aan zijn solo. Al kappend en draaiend passeerde Jurre zijn tegenstanders en werkte knap af, 0-3! Leider Ad kreeg natte ogen bij het zien van zulk kap en draai werk. Waar Jurre het kap en draai werk al goed onder de knie leek te hebben was er Jasper die in de 2e helft mooi voetbal liet zien. Hij strooide er lustig op los met zijn passen. De 2e helft werd er wel voor het systeem van de leiders gekozen waarbij de backs op kwamen. Rick was de eerste die dit deed. Hij haalde de achterlijn en met een sleep beweging wist hij de keeper te verschalken, 0-4! Na tactisch ingrijpen van Leider Emiel werd Job verlost van de taak als ausputzer en ging voetballen als aanvaller. Dat dit een geniale zet bleek te zijn werd in de op volgende 3 minuten duidelijk. Job wist namelijk in deze korte periode maarliefst 3 doelpunten te maken, de ene nog mooier dan de ander! Het stond nu dus 0-7! Vanaf de tribunes werd het zo beroemde 10, 10, 10 al geroepen. Dat dit serieus genomen werd door de spelers bleek in het slot van de wedstrijd. Waar Jurre door een pracht pass van Jasper 1 op 1 werd gezet tegenover de keeper. Jurre wist wel raad met deze buitenkans, 0-8! Veno kreeg nog 1 kans om de ere treffer te maken. De spits van Veno wist tussen de verdediging door te kruipen en schoot keihard. Echter werd dit feestje verpest door Koen die met een prachtige sierduik de bal klemvast uit de kruising pakte. Vervolgens ver uit schoot op Rick die op zijn beurt een weergaloze goal maakte, 0-9! Koen heeft van zijn oom Michiel gehoord dat je op je hoogte punt moet stoppen en besloot de handschoenen aan Rick te geven en weer in het veld te gaan staan. Tristan had ook nog zijn inbreng in de 2e helft, na weer een prachtige pass van Jasper scoorde hij van afstand de 0-10! Hierna besloot het team gehoor te geven aan de kreten uit het publiek en werd in de laatste minuten de bal simpel rond gespeeld.

Als laatste weden er nog penalty’s genomen. Bijna allemaal gingen ze raak. Zo ging de mooiste penalty van Nagele,  gescoord door Axel, die weer een beetje hersteld was na zijn vervelende val op de tegels, strak in de kruising!

Kortom een geslaagde eerste wedstrijd, top gedaan jongens!

Ad Withaar
Emiel Krops