22 Maart 2014

Nagele-Arum

Het kan niet anders gezegd worden. Nagele 1 thuis tegen Arum was een wedstrijd met 2 gezichten. Voor rust was Nagele de betere ploeg en had de wedstrijd al binnen 45 minuten kunnen en moeten beslissen.  Halverwege de eerste helft kwam Nagele op een op dat moment verdiende voorsprong. De keeper van Arum ging lelijk in de fout. De bal kwam voor de voeten van Robin Staes die met een fraai lobje de keeper van Arum het nakijken gaf: 1-0. Daarna bleef Nagele de betere ploeg en kreeg voldoende mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden. Maar de 2e treffer kwam er niet. In verdedigend opzicht had Nagele het de eerste helft niet moeilijk, aanvallend wist Arum de 1e helft nauwelijks gevaarlijk te worden.

Hoe anders was het na rust. Vanaf de eerste minuut na rust was  Arum de ploeg met het meeste balbezit. Nagele werd achteruit gedrukt en  was vaak steeds iets later dan de tegenstander. In verdedigend opzicht moesten alle zeilen bijgezet worden om de voorsprong vast te kunnen houden. Vooralsnog lukte dat nog vrij aardig. Sterker nog. Nagele kreeg zelfs nog een enkele kans om de voorsprong uit te breiden. De beste kans was voor Emiel Krops die alleen op de keeper af mocht gaan maar de geboden kans niet in een doelpunt wist om te zetten. Arum drong daarna steeds sterker aan en kwam halverwege de 2e helft verdiend langszij. Een vrije trap werd vanaf ruim 20 meter in 1 keer binnen geschoten: 1-1.
Nagele nam daarna toch wat meer risico waardoor er meer ruimte op het veld ontstond.  Door een inschattingsfout van een van de spelers van Nagele op de helft van de tegenstander kon Arum in een keer gebruik maken van de geboden ruimte. Dit deden ze uitstekend waardoor Nagele met nog een klein kwartier te spelen op een 1-2 achterstand kwam te staan. Nagele probeerde het daarna nog wel maar de echte overtuiging ontbrak. Eindstand Nagele-Arum 1-2. Een nederlaag  die gezien het vertoonde spel in de 2e helft verdiend te noemen was maar die op basis van het vertoonde spel in de eerste helft geheel onnodig was.

Nagele 2 pakt puntje tegen koploper

Koploper Olde Veste 3 kwam afgelopen zaterdag op bezoek in Nagele. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong (1-0 en 2-1) maar keek in de  90e minuut toch tegen een 2-3 achterstand aan. Gelukkig was er in blessuretijd Reinder, die met een schot van afstand de 3-3 maakte.

Olde Veste was de makkelijker voetballende ploeg, maar qua kansenverhouding deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Zo kwam de Zeeuw een x-aantal keren alleen voor de keeper gedurende de wedstrijd, maar hij had zijn vizier niet op scherp. Nagele kwam moeizaam aan voetballen en opbouwen toe omdat de opponent vroeg druk zette. Op zich geen probleem want de kwetsbaarheid van Olde Veste bleek de snelheid centraal achterin te zijn. De lange bal zorgde dan ook voor veel gevaar en met name Reinder, die zijn plekje voorin gevonden lijkt te hebben, was een ware plaag voor de Steenwijker defensie.  Na eerst nog 1 op 1 gemist te hebben was het even later wel raak door Reinder: 1-0. Toch kon Nagele niet voorkomen dat er met 1-1 de kleedkamers werd opgezocht door een goal van de gevaarlijkste man van Olde Veste. Na rust kwam Nagele weer op voorsprong toen een diepe bal van Gaizka goed werd beoordeeld door Reinder. Met een fraai lobje verschalkte hij de keeper: 2-1. Gaizka ging niet veel later lelijk door zijn enkel en moest helaas per brancard het strijdtoneel verlaten. Hopen dat het meevalt. De 2-1 voorsprong werd niet vastgehouden want in de 80e minuut stond het plots 2-3. In blessuretijd kreeg Nagele toch nog de beloning. Een strak schot van Reinder vloog in de hoek en met zijn drie goals was hij van grote waarde vandaag voor Nagele. Even was er zelfs nog de hoop op meer toen Allard schuin voor de goal kon uithalen, maar Pipo Inzaghi deed zijn naam geen eer aan. Eindstand 3-3.
Nagele B1 zet stijgende lijn voort met verdiende overwinning

Vandaag was het een belangrijke wedstrijd voor Nagele B1. Wij stonden zelf 7e met 15 punten uit elf wedstrijden en onze tegenstander nr 8 Olde Veste 13 punten uit 13 wedstrijden. Dus bij winst zouden we een mooi gat slaan naar de nummer. acht. In normale doen moest dit geen probleem wezen maar het was even afwachten hoe het team had gereageerd op het plotselinge vertrek van onze hardwerkende vleugelaanvaller Vincent van der Linden. Hij is verhuisd naar Almere en een jongen die heel goed in deze vriendengroep ligt.

Namens het team wensen wij Vincent veel succes in zijn nieuwe woonplaats. Bij de aftrap gefloten door Jos van der Vlekkert was het wel duidelijk dat Nagele meteen het overwicht had en het team in vorm is. Jammer genoeg hebben wij veel kansen nodig om te scoren aan de andere kant zijn we dan weer een team dat ook veel kansen creëert. Af en toe is het jammer dat de spelers het commentaar vanuit het publiek niet horen want dat was heel positief. Van “Het team speelt beter voetbal nu dan in het begin van het seizoen “tot “alle poppetjes staan nu goed “ of “Het team is in mentaliteit duidelijk gegroeid” en daar heb ik weinig aan toe te voegen. Dit team speelt steeds beter en met meer zelfvertrouwen.

Het overwicht was de eerste twintig minuten het meest duidelijk daarna begon de voorspelbaarheid ons iets wat parten te spelen. Door afwezigheid van Vincent maar ook van Matthijs Popma hadden we geen echte pure vleugelmiddenvelders die voor de achterlijn gaan wat het voetbal wat op een trechter liet lijken. Veel richting Bob en Sander waardoor onze links en rechtshalf ook meer naar binnen getrokken werden. Ondanks dat bleven wij er wel gevaarlijker uitkomen maar hadden wij moeite het doel te vinden. Uiteindelijk was er een penalty voor nodig om de 1-0 aan te tekenen door Sander. Wat ook de ruststand was.

Tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde met dat verschil dat Olde Veste toch er in begon te geloven. Een supersnelle counter werd er schitterend ingeschoten door Olde Veste waar zelfs uitstekende keepende Ricky niks tegen in kon brengen 1-1. Vandaag speelde Jaimy Post verdedigend sterk zijn tackles waren stevig maar niet gemeen precies zoals we graag zien. Opbouwend mag hij nog iets meer de rust behouden maar prioriteit 1 verdedigen deed hij uitstekend. In mijn ogen word Gerco nog steeds te weinig gebruikt en dat terwijl hij elke wedstrijd meer balbezit heeft en meer opkomt. Deze jongen heeft een speciaal oog voor afgemeten steekpasjes en is goed balvast. Gelukkig wist Sander nog eens het doel te vinden wat ook de eindstand op 2-1 zette wat welverdiend was. Natuurlijk had ik graag meer kansen benut zien worden maar was het spelbeeld goed met veel gevaar en vermakelijk voor het publiek.

Volgende week de zwaarste tegenstander van de competitie Oldeholtpade B1 waar als wij met overtuiging en durf spelen zeker voor een stunt zouden moeten kunnen zorgen. En hopelijk plaats 6 kunnen vasthouden of zelfs naar 5 kunnen klimmen.

DESZ D1- Nagele D1

Zaterdag moest Nagele D1 tegen DESZ  D1. De eerste helft ging niet zo goed,  DESZ had de kansen en scoorde daardoor ook 2 doelpunten.  Nagele begon dan wel niet zo goed maar scoorde ook 2 doelpunten. Stand bij de rust was 2-2. Toen begon de tweede helft alles ging bij Nagele beter en scoorde dan ook in de 50e  minuut 2-3 dus Nagele stond voor. Toen brak de 58e  minuut aan.  Er kwam een penalty voor DESZ want er was een handsbal gemaakt (dacht de scheidsrechter) die werd gescoord, 3-3. Toen waren we helemaal uit de wedstrijd en kwam er een corner van DESZ, in de kluts, en nog een doelpunt 4-3. Dat was het wedstrijdverslag van DESZ D1 tegen Nagele D1.

Nagele E1-SC Genemuiden E6 5 – 4  (rust 5-2)
 
Nagele E1 geeft overwinning bijna weg

Vandaag stond alweer de 3e competitiewedstrijd op het programma. We speelden thuis tegen Genemuiden E6. Onze eerste wedstrijd van deze voorjaarsreeks was tegen Genemuiden E5 en die verloren we.   Met Corne op doel en alle 9 spelers present traden we aan tegen Genemuiden E6. Genemuiden nam in de eerste minuten direct het initiatief en scoorde de openingstreffer van deze wedstrijd. Dit was voor Nagele het sein een stapje extra te doen en in de 8e minuut wist Max de openingstreffer van Genemuiden te beantwoorden.

Genemuiden antwoordde snel terug door de stand in de 11e minuut op 1 – 2 te brengen maar daarna was de eerste helft toch echt voor Nagele. Met meerdere treffers van o.a. Tim, Max en Branco wisten we de 1e helft met een stand van 5 – 2 af te sluiten waarbij aangetekend kon worden dat Tijs, Tiemen, Tim, Jaron, Max, Tijn, Branco, Arjan en niet te vergeten Corne zich van hun beste kant hebben laten zien.

In de 2e helft lag het toch wat anders, want de fysiek sterkere Genemuidenaren wisten nog gevaarlijk dichtbij te komen door halverwege de 2e helft 2x kort na elkaar te scoren. Hierdoor werd de wedstrijd wel heel spannend maar Nagele pakte weer goed op, kwam terug met kansen en keeper Corne stond zijn mannetje. Al met al een spannende wedstrijd om te zien.

Volgende week spelen we alvast de wedstrijd van 24 mei (we spelen dan 10 dorpentoernooi) en spelen we wederom thuis. We spelen dan tegen Espel E1. Ook spannend want in de najaarsreeks speelden we tegen Espel in de beker en verloren we met 11-4, in de competitie die daarna volgde kwamen we Espel weer tegen en verloren toen met 6 – 5 in een wel heel spannende wedstrijd. We kijken dus met spanning uit naar volgende week.

Met de groeten van E1