19 April 2014

WWS 1- Nagele 1  0-5

Vanaf minuut 1 was het vandaag duidelijk dat Nagele vandaag tegen hekkensluiter WWS geen al te zware middag zou hebben.Dat werd het ook niet. Wel duurde het tot de 25e minuut voor Nagele op een o-1 voorsprong kwam. Waar iedereen van Nagele een strafschop verwachtte, liet de scheidsrechter doorspelen. Jacco Vessies scoorde in de scrimmage: 0-1. Op slag van rust werd het 2-0 toen Jacco Vessies op aangegeven van Matthijs van Arendonk eenvoudig  de 2-0 kon binnen tikken.
Na rust had Nagele al snel een ruimere voorsprong kunnen nemen. Al binnen 2 speelminuten kreeg Robin Staes een paar opgelegde kansen. De laatste weken scoort hij makkelijk en regelmatig maar vandaag had hij meer moeite om het net te vinden. De eenvoudigste kansen waren niet aan hem besteed. De 3-0 kwam op naam van laatste man Hugo Jongejan die een vrije trap fraai binnen schoot. Dezelfde speler maakte er ook 0-4 van. Van een meter of 40 zag hij de keeper te ver voor zijn doel staan, de bal verdween onhoudbaar in de touwen.
Toch pakte Robin Staes nog zijn goaltje mee. Na goed voorbereidend werd van Emiel Krops kon Robin Staes van dichtbij vrij eenvoudig de 0-5 aantekenen. Door deze overwinning blijft Nagele meedoen om de periodetitel in de 3e periode terwijl ook  nog een 3e plaats in de eindrangschikking tot de mogelijkheden behoort, een plek die wellicht recht geeft om een periode over te nemen.

V.V. Heerenveen D3 – V.V. Nagele D1

Vertrek: 7.23
Aanvang: 8.45

Afgelopen zaterdag hadden wij een competitiewedstrijd in onze agenda staan tegen Heerenveen D3. Dat goed in de middenmoot stond, en deze competitie nog nooit thuis had verloren. De tijd van de wedstrijd was niet bepaald in ons voordeel, omdat we al 7.23 moesten verzamelen. Dus waren we goed gemotiveerd, om deze wedstrijd te winnen!!

De Wedstrijd:

Na een goede peptalk van Lars, begon Nagele direct goed aan de wedstrijd, en zette veel druk op Heerenveen. Dat leidde al snel één tegen één situaties op, toen Sebastian na een goede pass van Jens voor de keeper kwam wou hij om de keeper heen lopen, toen hij er langs was, tackelde de keeper  Sebastian neer.. strafschop!! Sebastian legde de bal op de stip en.. schoot rechtsonder raak: 0-1. Al snel kwam de 0-2 door een mooie actie door Jens, die de keeper voorbij ging. Ook vlak daarna, kregen we een hoekschop, die feilloos werd binnengekopt door Stijn: 0-3. Na een mooie rush van Sebastian naar de achterlijn, tikte Jens zakelijk de bal erin: 0-4!! Toen we eventjes de touwtjes lieten vieren, kwam Heerenveen uit hun schulp en maakt er zelfs 2-4 van, kort voor rust. Na een lekker bakkie T.E.A. waren we weer goed wakker gemaakt, om niet weer de touwtjes te laten vieren. En na al 10 seconden had Jens de bal in het net geschoten: 2-5. Toch lukte ons niet om de wedstrijd op slot te zetten, en werd het 3-5 door een penalty tegen en 4-5. Toen Jens een kleine overtreding maakte, vond de scheids het genoeg en trok de gele kaart, en moest hij 10 minuten afkoelen. Waardoor Nagele de wedstrijd niet meer in handen had, en was afhankelijk van Olec, die vele schoten had gekeerd en zelfs een bal net voor de kruising weg tikte. Toen eindelijk Jens er weer in mocht, was zijn eerste balcontact een mooie pass op Sebastian, die de ‘beslissende’ doelpunt maakte: 4-6. Toen de bal onderkant lat kwam, kopte Bernd op de lijn weg en Alwin had al gevlagd dat de bal niet over de lijn was. Maar de scheids vond zelf dat het een doelpunt was, waardoor jammer genoeg het nog 5-6 werd.

Conclusie: Na een spannende maar goede wedstrijd van Nagele, heeft Nagele nog steeds grote kans om met de schaal in handen te staan!!

Volgende week: vrij i.v.m met Koningsdag!!
Groetjes, Sebastian

Espel E1 – Nagele E1   3-6  (rust 2-3)

Nagele in returnwedstrijd wederom sterker dan Espel

Vandaag speelden we de return wedstrijd tegen Espel E1 in Espel. We hadden Espel 29 maart al te gast en wonnen toen met 9 – 4. Ook toen was het, niet anders dan vandaag, een leuke en spannende wedstrijd om te zien met kansen voor beide partijen.

We speelden vandaag zonder Arjan en Tiemen en werden aangevuld door Cas. Met Tim op doel trapten we af. Er straalde een soort rust van het spel af in de eerste helft want er werd goed verdedigd en overgespeeld en dat had direct effect op het spel. Al in de derde minuut wist Branco het eerste doelpunt voor Nagele te scoren. De euforie was echter van korte duur, want 1 minuut later wist Espel al te antwoorden. Daar bleef het niet bij want Espel liep zelfs uit naar een 2 – 1 voorsprong maar door een mooie actie van Max was dat snel weer gelijkgetrokken. Het ging de eerste helft dus best gelijk op ,hoewel Nagele wel het beste spel liet zien. Dit resulteerde in een 2 – 3 ruststand. De lange spelers van Espel wisten vaak op een handige manier de bal na het uittrappen te bemachtigen wat tot spannende spelsituaties leidde.

In de 2e helft ging Nagele direct weer los en scoorde 2x achter elkaar zodat de stand op 2 – 5 kwam. Tim keepte zoals gewoonlijk goed en de verdediging met Corne, Tijs en Cas stond als een huis. Espel kwam nog maar 1x aan scoren toe en dat zorgde uiteindelijk voor een eindstand van 3  6. Nagele speelde 1 van haar betere wedstrijden vandaag waarvoor petje af!!

Groeten van E1

Tonego F1g – Nagele F1  9-3

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie op het programma. Met Anthoon op het doel en Ently en Yelte in de verdediging werd er afgetrapt. Seconden hierna was het Joris die de bal al voor het doel van de keeper van Tonego wist te krijgen. Helaas (nog) geen doelpunt. Meteen werden we wakker geschud doordat nog geen minuut daarna de bal in het doel van Anthoon verdween, 1-0. Nadat we waren bijgekomen van de schrik was het Joris die kans op kans kreeg.  De eerste bal kwam op de lat en stuiterde het doel van Tonego uit. Daarna wist de keeper van Tonego nog 2 kansen te stoppen. Maar na 4  kansen was het raak! Joris scoorde de 1-1 tot grote vreugde van de gillende mama’s aan de kant. Het tweede doelpunt werd vakkundig door Joris in het doel teruggeschoten op de uittrap van de keeper, 1-2. Dit liet Tonego niet op zich zitten en zij scoorden al snel de 2-2. Zo werd het wel een hele spannende wedstrijd…..  Gelukkig was het Joris die nog voor twee doelpunten zorgden deze eerste helft. En dan heb je zo maar een hattrick gemaakt!! Ruststand 2-4.

Vlak na rust kreeg Neetje een mooie kans maar de bal ging helaas niet het net in. Niet vlak daarna wist Yassin te scoren door de bal vanuit een hoekschop het doel in te lopen, 2-5. Het 6de doelpunt kwam bij Neetje vandaan. Door een hoge bal over de keeper heen te spelen was deze kansloos, 2-6. Ook het 7e doelpunt werd gescoord door Neetje. Vanuit een haast onmogelijke linkerhoek wist hij, ondanks dat hij de bal aan het verkeerde been had liggen, toch de bal in de rechterhoek van het doel van Tonego te krijgen, 2-7. Ook Neetje ging voor de hattrick en doelpunt nummer 8 kwam dan ook voor zijn rekening. Hierna kreeg Tonego een penalty. Door een harde botsing tussen een speler van Nagele en Tonego besloot de scheidsrechter een penalty te geven. Deze werd benut door tonego, 3-8. Yassin wist in de laatste minuten van de wedstrijd nogmaals het doel te vinden waardoor de eindstand 3-9 is geworden.

Super gevoetbald en hard gewerkt! Op deze manier komen we steeds dichter bij ongeslagen het seizoen afsluiten. Super mannen! Of is het nou supermannen??