18 Januari 2014

Verlies Nagele 1 tegen DWP

Vandaag stond de eerste wedstrijd na de winterstop voor Nagele 1 weer op papier. Van te voren was er enige onduidelijkheid over de juiste speellocatie.  De eerste wedstrijd was in principe een uitwedstrijd tegen DWP, maar doordat het veld onbespeelbaar was in St. Jonhannesga werd die wedstrijd in Nagele gespeeld. Het gevolg was dat de wedstrijd van vandaag officieel een thuiswedstrijd was, dus op het veld van DWP gespeeld werd.

In het begin van de wedstrijd had Nagele het betere van het spel, maar het was DWP die in de eerste beste aanval  1-0 wist te scoren. Helaas was hier enige  onduidelijkheid over, Lars onze grensrechter had de vlag omhoog voor buitenspel, maar dit signaal werd niet overgenomen door de scheidsrechter. Hierna volgde een rommelige fase van beide kanten en werd er niet meer gescoord in de eerste helft.

De tweede helft was nog maar amper begonnen of DWP wist uit een corner 2-0 te maken. Door slecht verdedigen kon een speler van DWP compleet vrijstaand de bal binnen koppen. Het leek erop dat het een onmogelijke missie ging worden om gelijk of laat staan te winst te pakken. Maar gelukkig rechtte Nagele haar rug en wist een paar aardige aanvallen op te zetten. Emiel Krops begon aan een solo en wist Jos Withaar vrij voor de keeper te zetten. Helaas kon Jos de bal net niet langs de keeper krijgen, de bal stuitert terug het veld in precies tegen Jacco Vessies aan. Jacco bleef koel en schoot beheerst met links de 2-1 binnen.

Het leek erop dat Nagele sterker werd, maar dat was helaas maar even, de eerlijkheid gebied te zeggen dat DWP de beter kansen kreeg.  Uit nog een aanval werd dan ook de 3-1 gemaakt, ook bij deze goal had Lars de vlag omhoog voor buitenspel, maar ook deze beslissing werd door de scheidsrechter niet overgenomen, waardoor DWP de wedstrijd besliste in hun voordeel met 3-1.

Erg jammer, dat we geen punten konden meenemen naar Nagele. We moeten nu DWP even voor ons laten en ook koploper Wolvega wist de 3 punten te pakken, waardoor de achterstand op dit moment 6 punten is op Wolvega.