17 mei 2014

Nagele B1 stunt wederom verdiend tegen nr. 1

Vandaag voor Nagele B1 stond er een zware wedstrijd op het programma want de nr. 1 Tonego kwam op bezoek. Voor Tonego stond er veel op het spel er moest gewonnen worden in de race voor het kampioenschap. Onze ziener Nogietskovsky ‘s zijn voorspelling loog er niet om namelijk:  “Nagele B1 zal een zware thuisnederlaag tegemoet zien”.

Duidelijk vanaf de aftrap was dat dat niet zou gebeuren want het spel was gelijkwaardig met wederom een scherp Nagele voor het doel. Centraal op het middenveld als vervanging voor geblesseerde Gerco stond de eerste helft Julian Krops en in de spits Remon Kappers. En vandaag deed ook weer Vincent van der Linden mee wat sowieso al zeer fijn is. Tonego zag geen enkele mogelijkheid om een goed schot op doel te lossen door het fenomeen Anton Arts in de verdediging, Denk je dat hij niet op tijd komt dan doet hij dat stiekem toch. Elke doorgebroken aanval werd door Anton onschadelijk gemaakt.  Remon kon een paar keer leuk ontsnappen maar vond daarbij het doel niet. Uiteindelijk was het Julian die de 1-0 op het bord zette wat ook de ruststand was na een leuke eerste helft.

Tweede helft moesten beide A’s naar Kraggenburg en werden deze vervangen door de C’s Leon, Koen en Dennis. En had deze coach nog een belangrijke speler op de bank zitten die hij eindelijk in kon zetten. In mijn ogen de meest ondergewaardeerde speler van de B1 namelijk Bob Molenaar. Deze jongen heeft zulke unieke spitskwaliteiten die erg afwijken van de standaardverwachtingen van een spits, maar wat hem wel een heel bepalende belangrijke speler maakt.  Bob kan een bal controleren en vasthouden als geen ander onder welke omstandigheden dan ook, deze jongen maakt vrijwel geen balverlies wat de gelegenheid geeft aan het middenveld om aan te sluiten daarbij heeft hij ook al tig assists op zijn naam staan.  Plus weet je als coach dat met deze opdracht voetballen zeer moeilijk is voor een jeugdspeler omdat deze immers liever diep gaan en voor de goal willen gaan. Duidelijk is dat ik mijn waardering voor de speler Bob niet onder stoelen of banken schuif en dat heeft hij in mijn ogen ook verdiend.

Tonego deed zichzelf het meeste pijn door om te schakelen naar een 3 mans verdediging terwijl ze hiervoor niet de verdedigende kwaliteiten hadden.  Dit kwam Koen goed uit want die kreeg een bal van de verdediging op een presenteerblaadje en kwam zo 1 op 1 met de keeper en liet zijn spitskwaliteit zien 2-0 en hij scoorde daarna de 3-0 ook moeiteloos en bij de 4-0 koos hij niet voor eigen succes maar gaf een mooi balletje breed op Vincent die deze moeiteloos erin legde Ook onze creatieve goalgetter Sander wist nog 2x het net te vinden.  Anton die voor de gelegenheid nog een tijdje spits stond werd gemist achterin wat de 6-1 inleidde maar zette deze ook nog op inzet en snelheid de eindstand op 7-1.

Al met al een fantastische wedstrijd met een verdiende uitslag waarbij geen speler tekort bracht.

Olymphia ’28 E3 – Nagele E1  3-8  (rust 1-3)

Nagele E1 wordt 2e in de poule!

Vandaag reisden we af naar Hasselt. Dit was even rijden vanwege de afgesloten dijk hier naartoe, maar we arriveerden ruim op tijd. De vorige wedstrijd tegen Olymphia wonnen we ternauwernood met 10 – 9 dus dat beloofde vooraf een spannende wedstrijd te worden. De meesten van E1 hadden net deze week de avond-4-daagse achter de kiezen waarbij ze ook nog eens voor het eerst de 10 km liepen dus het was afwachten hoe het zou gaan lopen.

Van de avond-4-daagse was niet veel te merken want al in de 6e minuut wist Branco de eerste goal voor Nagele op zijn naam te schrijven. Nagele speelde goed en er werd ook goed verdedigd. We hadden zelfs een aardige groep supporters mee vandaag om ze aan te moedigen.

De tegenstander Olymphia had vandaag haar dag niet helemaal. In de eerste helft bleven ze voetballend achter t.o.v. het sterkere Nagele, maar na het eerste doelpunt van Nagele kreeg Olymphia een kans. Vanuit een goed genomen hoekschop schoten ze in de 11e minuut strak op doel. Een volleybaltalent met een niet nader te noemen naam aan de kant van Nagele zorgde er vakkundig voor dat het doelpunt verijdeld werd. Helaas deed hij dit niet met zijn voeten en stond hij niet op doel. Uit de hierna genomen penalty wist Olymphia de gelijkmaker te scoren. Zo werd het 1-1. De moeder van dit niet nader te noemen talent zullen we hier nog even op aan moeten spreken….

Niet getreurd want zulke dingen kunnen gebeuren. Nagele ging vrolijk verder en zo kon Nagele nog 2 doelpunten op haar conto bijschrijven. De ruststand werd zo dus 1 – 3.

In de 2e helft pakte Nagele goed op en ook Olymphia begon beter te voetballen, het ging eigenlijk gelijk op in deze helft. Nagele wist maar liefst 5x te scoren in deze helft waarbij Tijs het laatste doelpunt van Nagele voor zijn rekening nam door mooi in te schieten uit een voorzet. Olymphia had in de 2e helft minder geluk. Zij hadden best veel kansen maar die belandden op de paal/lat, naast het doel van Nagele of in de handen van keeper Tim. Al met al een leuke wedstrijd om op terug te kijken en om de competitie mee af te sluiten.

Zoals gezegd eindigt Nagele E1 als 2e in de poule waarbij het alleen Genemuiden E5 voor zich moet dulden. Nagele verdiende in totaal 24 punten uit 10 wedstrijden en met gemiddeld 2.4 punt per wedstrijd is dit natuurlijk heel goed (8x winst en 2x verlies). Ons doelsaldo doelpunten voor komt uit op 68 stuks met 48 tegen. Beide behoorlijk hoge waarden.
Volgende week spelen we het 10 dorpentoernooi voor E-pupillen in Bant en dan zit het er echt op.

Allemaal hartelijk dank voor jullie goede inzet deze voorjaarscompetitie:

Tim – doelverdediger met de hele eigen helft als werkgebied en lange vingers die iedere bal kunnen pakken
Tijs – verdediger en vaak de lachende derde als hij weet te scoren. Staat het langst onder de douche van iedereen, behalve als zijn vader mee is
Tijn – zeer goed op alle posities, veruit de meeste meters gemaakt deze competitie
Tiemen – verdediger, moeilijk te passeren en vergeet soms zijn schoenen
Max – middenvelder, klein van stuk maar zeer snel. De ik voetbal met mijn veters los koning van Nagele
Jaron – middenvelder en trucjeskoning
Corne – verdediger die ook kan keepen. Deze loop je niet zomaar voorbij.
Branco – goaltjesdief die vaak voorin te vinden is
Arjan – staat vaak voorin waar hij zijn mannetje staat
en natuurlijk niet te vergeten Cas en Rick die ons de laatste wedstrijden vergezelt hebben. 

Al met al een topprestatie.
Groeten van E1!!