15 Maart 2014

Nagele B1 laat zijn tanden zien

Vandaag stond er voor Nagele B1 een mooie wedstrijd op het programma namelijk tegen Urk B3. Deze zijn de rode lantaarn dragers maar het team was door interne problemen behoorlijk gewijzigd en behaalden vorige week een hele knappe 2-1 nederlaag tegen Oldeholtepade  B1 dus we waren gewaarschuwd. 

Nagele begon meteen goed aan de wedstrijd en dat gold ook voor Urk dus het ging lekker gelijkwaardig op.De duels van Urk waren iets harder maar daar raakten de spelers gelukkig niet van onder de indruk. Het algemene veldspel leek vrij gelijkwaardig maar was Nagele gewoonweg veel gevaarlijker voor het doel. Deze coach kan normaal al genieten van het veldspel bij Cambuur maar kon dat vandaag ook van zijn eigen team. Vanaf minuut 1 was man of the match Anton Arts die blijkbaar veel zelfvertrouwen had geoogst bij zijn eerste uitstekende seniorenwedstrijd vorige week duidelijk aanwezig. Hij was sterk in de lucht, zocht de juiste posities, ging de duels nooit uit de weg, bleef rustig in balbezit en beschikt over een mooie pass voor de opbouw, kwam daarnaast nog enkele keren gevaarlijk op en maakte hij een inschattingsfoutje dan herstelde hij dat zelf vol vuur.  En dan vergeet ik vast nog een paar positieve punten nodeloos om te zeggen dat we zwaar onder de indruk waren en er gewoonweg van hebben genoten. Eerste goal van de wedstrijd viel uit een vrije trap van zo`n 25 meter waar Sander met zijn traptechniek de bal heel mooi in de kruising liet verdwijnen.  De eerste helft werd er goed gevoetbald als team werd er druk gezet en was het positiespel zeer goed. Met aan de flanken Matthijs en Vincent hadden we daar lekker veel diepgang en dreiging.  Ondanks goede kansen zelfs een paar voor open doel bleef de ruststand op 0-1 staan. 

Tweede helft probeerde Urk meer druk te zetten maar vergat daarbij dat ze meer ruimtes open lieten, een uitstekend spelende Gerco die veel ballen oppakte op het middenveld en daarin ook heel balvast was zocht voor deze keer de kaats in de zestien en schoot een heerlijk doelpunt erin tegen zijn oude werkgever, dat zijn natuurlijk doelpunten die twee keer zo zoet smaken. Het doelpunt van Gerco brak de wil van Urk en gaf ons meer vuur waardoor het prijsschieten werd.  Sander wist nog eens het doel te vinden door een kaats met een zeer nuttige hard werkende Bob Molenaar.  Bob die tevens vlak daarna vanuit een corner Corne een bal gaf die Corne er rustig beheerst erin kon tikken.

Steven normaal gesproken een zekerheidje in de verdediging begon wat onzeker en maakte wat foutjes maar wist zich de tweede helft weer sterk te herpakken en het  was dan ook zijn druk zetten die de rechtsvoor helemaal naar zijn eigen helft dreef waar deze balverlies leed waardoor Sander zijn hattrick weer eens kon maken. Jammer genoeg werd Ricky nog in de luren gelegd door het hobbelige veld waardoor de eindstand 5-1 in onze voordeel werd.  Al met al een heel vermakelijke wedstrijd met strijd van beide kanten maar was het vooral Nagele die collectief druk gaf waar altijd de basis ligt en werd er ook goed verzorgd gevoetbald met een goede laatste pass maar hier en daar wat pech in de afwerking. 

Deze wedstrijd was een goed voorbeeld waar dit team toe in staat is met zijn diversiteit aan verschillende spelers met uitlopende kwaliteiten kan je als collectief heel verrassend en mooi voetbal spelen.  Volgende week spelen we Olde veste thuis waar we net aan verloren na een thriller van een wedstrijd  als we dit niveau weten vast te houden moet deze ook zeker te pakken zijn.
================================================================

Nagele D1 – SVM D1 

Vandaag moesten we spelen tegen SVM D1. Wij stonden voor de wedstrijd 3e en SVM stond 2e, dus als we deze wedstrijd zouden winnen zouden wij 2e staan.

De eerste helft begon een beetje saai, iedereen moest wat inkomen en het lukte bij beide teams niet helemaal. SVM had in de eerste helft de betere kansen en speelde ook wel wat beter, maar de kansen voor Nagele waren er wel alleen die werden niet beloond met een doelpunt. Eerste helft: 0-0.

De tweede helft was een stuk spannender met aan beide kanten wel wat kansen, maar het was Nagele die beter speelde. En daar was eindelijk een goal voor Nagele, het stond nu 1-0 door een goal van Jens. Er waren wel wat kansjes maar het bleef een tijdje 1-0. Maar toen werd de wedstrijd al bijna beslist, de bal kwam aan de kant van SVM een beetje in de kluts en Jens schoot de 2-0 binnen. Met een diepe bal van een verdediger van SVM kwam de bal voorin, een aanvaller van SVM werd met een klein zetje onderuit geduwd net buiten het strafschopgebied. Iedereen van SVM zeurde om een penalty maar het werd een vrije trap. De vrije trap werd er bijna ingeschoten maar onze keeper Olek wist de bal net tegen te houden waarbij de bal bij het doel weg vloog. Omdat Stijn tegen het net aanviel, bewoog het net een beetje waardoor iedereen van SVM dacht dat het een goal was. Maar de scheidsrechter zag het goed en liet doorspelen. Nog steeds 2-0 voor Nagele. En toen werd Sebastian gewisseld voor Ellen waarbij er al snel een kans voor Nagele kwam die Ellen scoorde. 3-0, en dat is hierbij ook de eindstand.
================================================================

Sterk Nagele imponeert in 2e competitie wedstrijd

Tollebeek E2 – Nagele E1   5 – 8  (rust 2 – 6)
Vandaag stond alweer de 2 competitiewedstrijd uit de voorjaarsreeks op het programma. De wedstrijd van vorige week was iets minder gelukkig verlopen (we verloren thuis met 3 – 7 van G’muiden) dus iedereen was gebrand om te winnen.

We reisden af naar Tollebeek, echter zonder Tim (Ajax weekend) en de geblesseerde Tiemen. Precies 7 spelers dus. Tollebeek E2 is geen onbekende voor Nagele want in de laatste najaarsreeks kwamen we ze ook al eens tegen. We wonnen op 26 oktober vorig jaar van hetzelfde team met 15 – 3.

Nagele begon de wedstrijd voortvarend. Max Koene stond op doel en al binnen enkele minuten komt de 1e bal via Jaron en Branco bij Tijn terecht die zijn scoringskans direct benut. Nagele bleef hierna op dreef want in de 1e 10 minuten scoorden we liefst 4x. Hierna kwam echter ook Tollebeek tot scoren. Het was een leuke pot om te zien en in de 1e helft was Nagele duidelijk de betere ploeg. Het stond goed met Tijs en Corne in de verdediging, Tijn en Arjan (Arjan scoorde in de 21e minuut een mooie treffer) en Jaron en Branco voorin. Al met al kwam de ruststand op 2 – 6.

In de 2e helft ging het allemaal iets minder gemakkelijk. Blijkbaar was het elastiek in de broeken van Tollebeek rekbaarder dan van Nagele. Nagele kwam in ademnood, we hadden immers geen wissels. Tollebeek scoorde liefst 2x waardoor het zo maar weer 4-6 werd.  Nagele werd zo van de aanvallende ploeg de verdedigende ploeg en de verdediging incl. keeper Max moesten behoorlijk aan de bak. Gelukkig hielden we stand en wist Nagele de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Het werd dus 5 – 8.

Volgende week spelen we weer thuis. Dit keer tegen G’muiden E6. We gaan zien of dit een net zo zware tegenstander is als G’muiden E5.

Met de groeten van Nagele E1