12 April 2014

Sterke wedstrijd Nagele 1

Nagele 1 leverde vandaag een uitstekende prestatie door Heeg met een 6-2 nederlaag huiswaarts te sturen.
De start van de wedstrijd was vandaag niet goed want al binnen 3 minuten spelen stond Nagele op een 1-0 achterstand.  Een van de aanvallers van Heeg stond na een diepe bal buitenspel. De grensrechter van Nagele vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter die nota bene op 30 meter afstand stond negeerde dit signaal ten onrechte: 0-1. Nagele pakte de draad daar na goed op en het was wachten op de gelijkmaker. Nagele kreeg enkele kansen maar kwam niet tot scoren. Halverwege de 1e helft kwam Heeg zelfs op een 0-2 voorspong toen Nagele verdedigend mensen tekort kwam en Heeg dit fraai uit wist te spelen. Maar gelukkig voor Nagele was dit het laatste wapenfeit van Heeg deze middag. Daarna nam Nagele het heft in handen  en gaf dit ook niet meer uit handen. Vlak voor rust kwam Nagele terug tot 2-1. Emiel Krops werd binnen de 16 onderuit gehaald waarna Rick Bloo vanaf 11 meter eenvoudig wist te scoren.

Na rust kwam Heeg er niet meer aan te pas.  Na een fraaie passeeractie van Bart Prins  belandde de bal op de paal waarna Jacco Vessies eenvoudig de 2-2 kon laten aantekenen.
De 3-2 van Nagele was misschien wel de mooiste goal van de wedstrijd. Laatste man Hugo Jongejan mocht met de bal aan de voet vrij doorlopen , speelde spits Robin Staes aan die de bal meteen terug kaatste, waarna Hugo Jongejan met links fraai binnenschoot: 3-2. Kort daarna werd het 4-2. Een van de verdedigers van Heeg maakte hands binnen de 16. Rick Bloo, die een sterke wedstrijd speelde, mocht voor de 2e keer vanaf 11 meter aanleggen. De penalty verdween onhoudbaar via de binnenkant van de paal in het net: 4-2.
De 5-2 werd gescoord door invaller A-junior Jasper Boekee. Hij werd door Rick Bloo vrij voor de keeper gezet: 5-2. Dat Jasper  een koelbloedige spits was is inmiddels wel duidelijk want het was dezelfde speler  die voor 6-2 zorgde. Een voorzet op maat van Matthijs van Arendonk werd door hem vrij eenvoudig ingekopt.  Eindstand Nagele-Heeg:   6-2.
Een prima resultaat voor Nagele. Door dit resultaat en de andere uitslagen is Nagele toch nog in de race voor de 3e plaats op de eindranglijst, een plaats die  wellicht toch nog kan leiden tot nacompetitie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter WWS op het programma.

Genemuiden 5 -Nagele 2   1-3

We zitten in begin april maar nu al lijkt het seizoen voor Nagele 2 wat te lang te duren. De lijst met afwezigen wordt iedere week groter. Chiel, Reinder, Hugo, Robin, Niels, De Zeeuw, Allard, en vooruit ook Landman en Marien. Allen waren om uiteenlopende redenen niet van de partij. Gelukkig konden we weer een beroep doen op de A-junioren. Dit keer Huub, Julian en Remon. Met 12 man togen we af richting Genemuiden. Dankzij Paul kregen we vandaag een lange maar zeker ook toeristische route voorgeschoteld.

En dus was het weer puzzelen met de opstelling. Mees was captain en kreeg het alleenrecht om met de scheidsrechter te praten. Normaliter is Paul de captain, maar hij voelde al vroeg aan dat dit wel eens niet zijn dag kon worden. Na 20 minuten spelen moest hij dan ook geblesseerd het veld verlaten. Wel kreeg hij in de rust een massage/blessurebehandeling in de EHBO kamer van Genemuiden zodat hij werd opgelapt om het laatste deel van de tweede helft te kunnen vlaggen.

Het duel ging gelijk op. Nagele was voetballend in het eerste half uur de betere maar kon geen doelpunt maken dat op het scorebord terecht kwam. Een kopbal van Michel en twee kopballen van Kees vonden niet het net. Daarbij werden ook goals van Huub en Jochem afgekeurd wegens vermeend buitenspel, wat twijfelachtig was. De goal viel dan ook na een half uur aan de andere kant. De sluwe grijze spits van Genemuiden troefde Mees af door hem met twee handen uit balans te trekken. Mees, toch ook sluw, grijzend en bekend staand om zijn losse handjes gebruikte zijn handen dit keer niet. Goal onterecht goedgekeurd. De protesten mochten uiteraard niet baten.

Na rust toonde Genemuiden effectiviteit. Nagele niet. Nagele kreeg prima kansen via Huub en Kees. Maar beiden faalden 1 op 1 met de keeper door de bal over te schieten. Verder onbrak het aan een bepaalde overtuiging. Genemuiden liet wel zien hoe het moest en wist nog 2 keer te scoren 3-0. De eretreffer kwam van Michel. Hij wist na een passje van Sjeppe de keeper te passeren: 3-1.

Nagele B1 ten onder maar niet zonder klap of stoot

Voor vandaag stond de wedstrijd tegen lager geplaatste Urk B4 op het programma, en met onze stijgende vorm net als onze inspiratiebron Cambuur werd er een overwinning voorspeld. Maar in Urk bleek dat de ranglijst niet alles zegt want de eerste helft hadden we veel moeite het spel te maken. En ontstond de situatie die elke voetballer wel kent we gingen meedoen aan het spel wat Urk speelde veel lange en hoge ballen.  En met Anton op doel i.p.v. centraal achterin hadden we veel moeite de ontsnapte spitsen een halt toe te roepen en konden voorin Sander,Bob en Corne moeilijk hun duels winnen van de bomenhoge verdedigers.
Wat de ruststand op een 5-1 achterstand zette.

Tweede helft behoorlijk wat veranderingen Anton centraal, Steven op links en Wessel op rechtshalf. Waar je zou denken dat met een 5-1 achterstand de kopjes zouden gaan hangen was het tegenovergestelde waar. B1 ging vol in de aanval via vleugelspelers Marije en Wessel en hielden we de bal nu mooi laag, waardoor wij het balbezit hadden en domineerden. We liepen terug naar 5-3 toen Urk jammer genoeg hun zesde scoorde met een voorzet die in de verre hoek vloog. Toen een goed spelende Rutger geblesseerd het veld moest verlaten werd het tijd om 3-4-3 te gaan spelen met veel risico dus.  Dat gaf Urk zoveel druk dat we met twee doelpunten terugliepen naar 6-5 met nog vijf minuten te spelen.  Toen was het alles of niets met een paar goede kansen maar was het Urk die met een counter ontsnapte en de 7-5 scoorde.  Wat natuurlijk jammer was gezien de 6-6 meer in de lucht hing.
Hoogtepunt wat mij betreft was de goal van Gerco die weer eens scoorde tegen een Urker elftal.  En als speler is het gewoon lekker om tegen je oude club te scoren plus ben ik blij dat Gerco zich vaker voor het doel meld want hij was de eerste seizoenshelft niet doelgericht maar is dit al zijn derde in korte tijd.

Vooraf zou ik niet blij geweest zijn met deze eindstand maar hebben we genoten van strijdlust en tegelijk fairplay van Nagele kant. Een geweldige inhaal race waar we jammer genoeg net te kort kwamen maar waar dit team en de C’s Rutger, Marije en Wessel zeker respect mee afdwongen. En dan heb je als coach gewoon een goede dag mede doordat bij thuiskomst blijkt dat je merchandise wint ter waarde van 120 euro van topclub Cambuur en datzelfde team zich dezelfde avond safe speelt met een overwinning tegen Vitesse.

Genemuiden D2- Nagele D1  1-5

Het is prachtig mooi weer als we beginnen met de wedstrijd. Leuk dat er best wat mensen uit Nagele komen kijken. Het begint met een mooi schot van Sebastian, helaas paal. Binnen 5 minuten scoort Genemuiden,  1-0. Na ongeveer 6 minuten wordt er gescoord met een mooie corner van Okke en Stijn schoot hem met een knietje erin, het is 1-1. Dan is het een tijdje een over en weer spel, er wordt leuk getikt en er zijn veel duels. Dan komt het spel stil te liggen door een blessure. Later in de wedstrijd is het kans voor Okke, mooi schot, maar helaas mis. Dan geeft Jens de bal mooi voor op Sebastian en Sebastian schiet hem in het doel. Hiermee wordt het 1-2. Genemuiden krijgt een kans, maar gelukkig zorgt Olek er voor dat het geen doelpunt wordt. Dan klinkt het rustsignaal.

Na de rust begint het met een flink schot op ons doel, maar die gaat tegen de paal en weer een mooie redding van Olek. Dan komen wij met een mooie voorzet van Bernd en Sebastian schiet hem erin. De stand is 1-3. Weer krijgen we een kans, maar die heeft de keeper. De kansen zijn er maar een het wil soms gewoon niet. Dan is het bijna einde van de wedstrijd. Okke neemt nog een corner, de bal komt bij Sander, hij maakt een mooi doelpunt 1-4. Geen 2 minuten later scoort Sebastian na een mooie voorzet van Jens de 1-5. Goed gespeeld allen en deze was verdiend. Fijn weekend allemaal, Ellen Koene.

 

SC Genemuiden E5 – Nagele E1   8-4  (rust 1-0)

Genemuiden E5 net een maatje te groot voor Nagele

Vandaag speelden we uit tegen Genemuiden E5 in het mistige Genemuiden. De wedstrijd betrof de return tegen Genemuiden E5. In de eerste wedstrijd van deze voorjaarscompetitie verloren we thuis met 3 – 7 van dit zelfde team bestaande uit flink uit de kluiten gewassen knapen. We speelden vandaag zonder Corne, die andere verplichtingen had.

Met de nadruk op de verdediging begonnen we in de mist en dat deden we niet onaardig. De verdediging stond zo die moest staan en Genemuiden had duidelijk moeite om tot scoren te komen. E.e.a. stond eigenlijk zo goed dat Nagele zelf diverse kansen kreeg. Mooie kansen maar helaas geen doelpunten. Genemuiden kon in de 21 minuut de 1 – 0 binnentikken bij keeper Tim, die overigens een zeer goede wedstrijd keepte. Hier bleef het echter wel bij en het ging aardig gelijk op in de eerste helft.

In de 2e helft begon Nagele, na toegesproken te zijn door de leiders, een stuk feller en dat was te merken. De dynamiek spatte er vanaf en Genemuiden moest duidelijk een stap extra doen om Nagele in toom te houden. Genemuiden scoorde de 2 – 0 in de 30e minuut. Nagele antwoorde in de 32e minuut door een mooie actie via Jaron, Tijn en Branco. De laatste scoorde de 2 – 1 en alles leek nog mogelijk. Het antwoord van Genemuiden kon niet uitblijven en deze scoorde maar liefst 3x achter elkaar zodat de stand op 5 – 1 kwam. Het fysieke verschil was groot en dat nekte Nagele een beetje in de 2e helft. Nagele zette door, had kansen, zette druk en scoorde nog 3x maar dat deed de tegenstander helaas ook. Dit alles resulteerde in een eindstand van 8-4. Voor wat betreft het spel mogen we best tevreden zijn ondanks het verlies. Nagele verdedigde goed, speelde goed over en benutte de ruimte. Het was een leuke mooie wedstrijd om te zien. Allemaal klasse gespeeld!!

Volgende week spelen we uit tegen Espel wat wederom een spannende wedstrijd beloofd te worden.

Groeten van E1!!

Nagele F1-Flevo Boys F6 9-0

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Flevo Boys F6 op het programma. Voor de wedstrijd nog even gauw iedereen bij elkaar geroepen om het vorige week ingezette spel ook deze week weer op te pakken. Dus 2 man verdediging achterin en voorin overspelen als je zelf geen kans kunt benutten. Ently en Anthoon hebben de verdediging op zich genomen en zo konden we met Nick op het doel van start.

Het was even zoeken naar de juiste plek en wat aanmoediging voor het overspelen maar al snel kwam de dreiging van de kant van Nagele. Ently en Anthoon ruimden vakkundig alle ballen op die de middellijn over kwamen. Neetje, die samen met Matthijs Eilander wissel stond, vond het mooi geweest toen hij er in mocht om te spelen. Hij wist dan ook bijna direct na zijn entree de 1-0 binnen te knallen met een harde bal. Niet lang daarna kwam Mathijs Doornbos vrij voor het doel te staan en ook hij wist zijn kans te benutten. Hierdoor gingen we de rust in met een 2-0 voorsprong.

De tweede helft had Nick genoeg van het stil staan in het doel. Hij is gaan spelen en Anthoon is de tweede helft gaan keepen. In het begin van de tweede helft was onze verdediging toch even verdwenen. Na een kleine aansporing zochten alle mannen weer keurig de juiste plek op in het veld. Het was Yassin die, na een eerste bal op de paal, toch de bal het doel in wist te krijgen. Neetje wist nog een hoekschop het doel in gedraaid te krijgen en maakte vlak daarna nog een doelpunt. Het spel bleef de tweede helft grotendeels op helft van Flevoboys. Yassin had geluk dat de keeper van Flevoboys over zijn schot op doel heen stapte waardoor de stand 6-0 werd. De laatste drie doelpunten kwamen bij Joris vandaan. De eerst bal passte hij vakkundig langs de keeper. Daarna kon hij een niet benutte kans van Neetje afmaken. Als laatste kwam hij vrij voor doel waardoor hij de bal zo kon binnentikken.

Laten we niet vergeten dat al deze kansen mede voortkwamen uit het harde werken en overspel van onze andere spelers: Mathijs Eilander, Nick, Ently, Anthoon en Yelte. Hard gewerkt, goed gespeeld en daarmee een zeer mooie en verdiende overwinning!!