10 mei 2014

Nagele 1, net niet

Nagele had het vandaag niet in eigen hand. Een periodekampioenschap was nog mogelijk geweest maar dan had Tollebeek minimaal moeten winnen van Joure en dat gebeurde niet: 1-1. Nagele deed wel wat het moest doen, namelijk winnen. Nagele ging vanaf minuut 1 op jacht naar een grote uitslag want het aantal doelpunten zou nog wel eens het verschil kunnen maken of er al dan niet een periodekampioenschap in de wacht gesleept zou worden.

Nagele startte voortvarend want binnen 20 minuten stond het al 3-0. Bart Prins zorgde voor de 0-1, Jacco Vessies voor de 0-2 en Jeroen van der Vijgh met een kopbal voor 0-3. Nagele kreeg voor rust nog voldoende mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden maar laten we het netjes zeggen, het vizier stond niet altijd even scherp. Rust 0-3.

Omdat een van de concurrenten, AVC, er ook lustig op los scoorde, uiteindelijke eindstand was daar 8-1, moest Nagele na rust meteen op jacht naar goals. Ad Withaar kwam er in voor broer Jos en zijn eerste balcontact was meteen een doelpunt: 0-4. Ad Withaar tekende ook voor de 5-0 terwijl Rick Bloo 10 minuten voor tijd de 6e treffer voor Nagele liet aantekenen. Ad Withaar maakte na rust zijn derde goal en bracht daarmee de stand op 0-7. Achterin nam Nagele wel erg veel risico en tegenstander SWZ wist daarvan te profiteren: 1-7. Het laatste doelpunt van deze wedstrijd werd gescoord door Nagele. Bart Prins wist met zijn sterke linkerbeen de bal in de verste hoek te schieten en bracht daarmee de eindstand op 1-8.

De 1-8 stand was niet eens geflatteerd want de mooiste kansen waren niet aan de voorwaartsen van Nagele besteed. Het had net zo goed 1-12 of 1-13 kunnen zijn. Door deze 1-8 uitslag bleef Nagele concurrent AVC in de eindstand van de competitie net voor maar wist nummer 3, Joure, niet meer te achterhalen. Al met al kan Nagele na een moeizame start na de winterstop terugkijken op een uitstekend einde van het seizoen. Volgend jaar dus weer in de 4e klasse met wedstrijden tegen Tollebeek en Ens.

Nagele B1 in vorm weet zelfs met negen man nog gelijkspel te behalen.

Vandaag mocht Nagele B1 afreizen naar Blokzijl om daar wederom te vlammen. Er werd vooraf een zware wedstrijd verwacht maar wel met winst. De B1 is een behoorlijk klein groepje met exact elf spelers dus met een afmelding van Joury moest uiteindelijk Sjoerd de With nog aansluiten zodat ook de A’s jammer genoeg met elf moesten spelen.

De wedstrijd begon behoorlijk voortvarend, het overwicht was duidelijk voor Nagele en het spel speelde zich ook merendeel af op de Blokzijler helft.Uiteindelijk was het uit een beruchte voorzet van Bob dat Sander weer de 0-1 erin kon tikken.En vlak daarna was het diezelfde Bob die netjes de bal vasthield en met een nette pas Sander 1 op 1 zette wat dus 0-2 betekende. Na zo`n 25 minuten raakte Sjoerd geblesseerd die hoge ogen gooide als centraal verdediger. Wat inhield dat we met 10 kwamen te staan. Oftewel achterin werd er weer 1 op 1 gespeeld. Er moest nu een tandje bij en dat gebeurde ook zelfs met 10 man was Nagele het betere team.En was het door druk zetten op de verdediging en keeper dat Corne Spelde een volley over de keeper kon gooien wat 0-3 inhield. Ricky die eigenlijk een puike wedstrijd speelde was ook goed. Desondanks schatte hij een bal verkeerd in waardoor 1-3 op het bord kwam, dat kan de beste overkomen.Vlak voor de rust was het Bob die nog even zijn naam vereeuwigd zag worden doordat deze een bal om de keeper de hoek in krulde.

Dit was dan ook de ruststand met geen vuiltje aan de lucht.2e helft begonnen we zoals we eindigden met 10 maar overwicht en konden de coaches al achterover leunen. Maar na  5 minuten viel Gerco zo ongelukkig dat zijn sleutelbeen brak, waardoor wij een heel belangrijke cruciale speler miste en zullen missen de rest van het seizoen. Bij deze nogmaals beterschap Gerco en een voorspoedig herstel gewenst. Dit betekende dat wij nog 35 minuten met 9 verder moesten. Dat keerde de rollen vanzelfsprekend om.  Een miscommunicatie tussen keeper en verdediger maakte 2-4 en daarna leek het toch aardig onder controle te blijven.  Totdat in een cruciale aanval de buitenspelvlag werd genegeerd en uit diezelfde aanval aangeschoten hands tot strafschop werd gepromoveerd. Dit werd Harmjan Hospers iets teveel van het goede en zocht niet al te slim de scheids op.  Wat leidde tot een gele kaart en 10 minuten met 8 man verder. De strafschop werd ingeschoten dus 3-4 met een Blokzijl die bloed rook en wij met 8 man om de voorsprong te verdedigen.  De 8 man op het veld viel niets te verwijten ze streden sleepten en liepen de longen uit hun lijf maar de 4-4 was niet meer te voorkomen. Nadat Harmjan terugkeerde schoot Blokzijl vreemd genoeg in de verdediging tegen onze 9 man. Waardoor wij aanvallend ook weer aan voetballen toekwamen. Maar beef de eindstand op 4-4 steken waar vooral Blokzijl tevreden over bleek te zijn.

Een gelijkspel met zo weinig spelers  behalen klinkt alsof we daar erg gelukkig mee waren, Maar zegt het mijn inziens iets over het team dat dat niet het gevoel was maar dat ze alleen voor winst spelen zelfs met 8 a 9 man.

Nagele D1 – Urk D3
Nagele begon de eerste helft slap hier profiteerde Urk van, hun stonden wel opscherp. Er werd dan ook gescoord uit een corner door Urk met een harde kopbal over de keeper het doel in 0-1 voor Urk. Maar wij/Nagele gaven niet op Nagele vocht terug en scoorde de 1-1 een hard schot van Lucas door de benen van de keeper. Urk liet het hoofd niet hangen en gaf niet op en scoorde de 1-2 vlak voor rust.

In de rust werd er een tactische wijziging ingebracht  door de coach. De tweede helft begon Nagele sterker dan de eerste helft en scoorde dan ook de gelijkmaker dankzij Ellen 2-2. Hierna bleef Nagele goed druk zetten en hierdoor ontstonden er veel kansen voor ons. Deze kansen werden goed door Jens benut, wel drie keer. Eindstand 5-2

Okke de Jonge, Nagele D1

Genemuiden E6 – Nagele E1  3-6  (rust 1-5)

Nagele waterskiet naar overwinning

Vandaag speelde Nagele E1 onder zeer gladde omstandigheden uit in Genemuiden tegen Genemuiden E6. De eerste wedstrijd tegen Genemuiden hadden we ook in ons voordeel afgesloten met 5 – 4. Het leek dus een gelijkwaardige wedstrijd te gaan worden.

Met Tim op doel trapten we af. Van gelijkwaardigheid was niet heel veel te bespeuren want binnen 1 minuut wist Nagele al weer te scoren en daar bleef het niet bij. Nagele wist de voorsprong uit te breiden naar 3 – 0 voordat Genemuiden überhaupt aan scoren toekwam. Toch was Genemuiden bij tijd en wijle gevaarlijk getuige het eerste doelpunt van Genemuiden in de 11e minuut. De wedstrijd miste wat scherpte wat ongetwijfeld te maken had met de riante vakantieperiode van maar liefst 2 weken. De gang zat en kwam er niet echt in. Toch sloten we de eerste helft met een 5 – 1 voorsprong af.

In de 2e helft wist Genemuiden terug te komen getuige 2 mooie doelpunten en zat Genemuiden duidelijk beter in de wedstrijd dan Nagele. Nagele moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong niet uit handen te geven. Tim kon een aantal kansen verijdelen en zo bleef het behoorlijk gelijk op gaan met kansen over en weer. De eindstand kwam zo op een mooie 3 – 6 overwinning voor Nagele uit.  Volgende week spelen we de laatste competitiewedstrijd (uit) tegen Olymphia uit Hasselt. Dit zal ook ongetwijfeld nog een spannende wedstrijd worden getuige de 10 – 9 overwinning die Nagele ternauwernood kon behalen bij de thuiswedstrijd. V.w.b. een 2e plek in de eindstand liggen we op koers.

Het weekend daarop spelen we het 10 dorpentoernooi voor E1 teams in Bant.
De groeten van E1!!