1 Maart 2014

Nagele 2 wint van Tollebeek

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop was op het oog meteen een makkelijke: Tollebeek 2 thuis. Dit team had uit 11 wedstrijden nog maar 4 punten behaald. Bovendien is Nagele bezig aan een ware serie; 4 competitie overwinningen en 2 oefenzeges op rij. Niets lijkt Nagele 2 te kunnen stoppen. Maar als er iets of iemand is dat Nagele op zulke momenten juist wel kan stoppen, dan is het Tollebeek 2 wel. Leert de ervaring.

Vier punten voor Tollebeek dus, en jawel drie daarvan werden tegen Nagele behaald. Tel daarbij op de 3-3 voor de beker, en het kon zo maar weer eens een rare middag worden. Zo ver kwam het niet; Nagele won eenvoudig met 4-0 van een incompleet Tollebeek (Muis was niet van de partij).

Toch duurde het vrij lang tot de ban gebroken werd. Veertig minuten stonden op de klok waarbij Nagele al diverse kansen om zeep had gebracht. Maar gelukkig was daar Buzcut die een voorzet van Seki fraai inkopte: 1-0. Vlak voor rust ook nog de 2-0. Een aanval via Buzcut en De Zeeuw gaf Michel vrije doortocht; 2-0. Doelpuntenmakers Buzcut en Michel  dus, nu wel. Zich daarmee revancherend voor het kansenfestijn bij Tollebeek uit.

Na rust wat verse krachten binnen de lijnen. Al bleken ze niet allemaal even vers want meteen werd de grensrechter Buzzy aangespeeld. Ook Paul moest in de rust het veld verlaten, na het verwerken van een harde charge van achteren. Hopelijk geen langdurige kwetsuur want Paul toonde zich de afgelopen tijd uitermate productief. Buiten de lijnen dan…. Bij een kansje in de eerste helft schoot de wijnverkoper in ieder geval niet raak. De wedstrijd modderde wat voort. Jorn kopte fraai de 3-0 binnen na een even fraaie voorzet van Arnoud. Even later was het weer Jorn die de 4-0 scoorde toen hij oog in oog met de keeper stond na een passje van, ik dacht Buzzy. Uw verslaggever miste wat scherpte en is dus ook niet in staat om de kansen en aanvalspatronen uit beide helften voor de geest te halen, laat staan te beschrijven.

De manschappen van coach Jongejan zijn weer een plekje gestegen op de ranglijst en langzaamaan komt de 2e plaats in zicht, de plaats waar Nagele 2 al jaren patent op heeft. Een goede stap kan volgende week worden gezet als deze nummer 2 op bezoek komt: FC Meppel. 11 gespeeld 24 punten voor Meppel en 11 gespeeld 20 punten voor Nagele. Een waar topduel dus, aanvang 12 uur. Zo’n duel verdient net als vandaag een toparbiter. Vandaar dat de KNVB wederom een scheidsrechter heeft aangesteld met net zo’n moeilijke achternaam als Serdal Gözübüyük.

Nagele 2 – Tollebeek 2 4-0 (2-0); 42. Robin 1-0, 44. Michiel 2-0, 65. Jorn 3-0, 78. Jorn 4-0.