9 November 2013

Nagele wint derby tegen Tollebeek

 Wat is het leuke aan een derby:

 • Zwaar veld (zeker als er net voor de wedstrijd nog even een lekker buitje valt).
 • Volop strijd door beide teams.
 • Niet het mooiste voetbal, maar wel heel veel spanning.
 • Veel doelpunten (zeker als ze aan de kant vallen waar de meeste toeschouwers staan en zeker als ze gescoord worden door je eigen team).
 • Mooie doelpunten, zowel die ene van Tollebeek als de 5 van Nagele.
 • Veel publiek.
 • Een invaller van ruim boven de 30, die vanaf 30 meter een laag listig balletje op doel schiet en die als enige al ziet dat de bal er tergend langzaam in gaat, terwijl de rest van Nagele in opperste vertwijfeling is of het wel of geen doelpunt wordt.
 • Een wereldgoal van Emiel Krops, die diep gaat en de bal tussen 2 verdedigers in de lucht geweldig aanneemt en daarna de keeper verslaat alsof er geen keeper op doel staat.
 • Deze wereldgoal was ook nog de bevrijdende 2-1.
 • Vooruit voor alle nieuwsgierigen die benieuwd zijn wie die man van ruim boven de 30 is. (Hugo Jongejan is zijn naam).
 • 2 teams die aan elkaar zijn gewaagd in de eerste helft, maar door een fout in de verdediging van Tollebeek, weet Gert-Jan Hulsman hiervan geweldig van te profiteren om daarna de 1-0 te maken.
 • Vlak na rust een grote kans voor Nagele en daaropvolgend een uitstekende combinatie van Tollebeek die dan ook terecht de 1-1 maken.
 • Nagele heeft het even lastig, maar in het laatste deel van de wedstrijd trekken ze onder aanmoediging van het talrijke publiek de wedstrijd naar zich toe.
 • Geweldige loopacties van Emiel Krops.
 • Twee keer zeer attent reageren van Jos Withaar die 2x heel koel het net vond, waardoor  iedereen die Nagele een warm hart toedraagt weer wat rustiger kon ademen.
 • Het is te veel om alle spelers bij naam te noemen, maar iedereen heeft weer keihard gewerkt en voor elkaar gewerkt op het zeer zware veld. Complimenten.
 •  Grote winnaar: het publiek…………… althans als je voor Nagele was.

========================================================================
Nagele 2 ruim langs Genemuiden

Het lek lijkt boven. Met fris voetbal werd Genemuiden van het kastje naar de muur gestuurd. Na de vroege openingsgoal zette linksback Gaizka het ’10-10-10′ al in, en hij leek nog gelijk te gaan krijgen ook. Nagele 2 speelde namelijk een flitsende eerste helft en lag bij rust keurig op schema: 5-0. Na rust hoefde de thuisploeg niet zonodig meer. Genemuiden kon er echter niets meer tegenoverstellen en Nagele prikte er nog eentje bij: 6-0.

De wedstrijd startte een half uurtje eerder dan gepland. Genemuiden 5 was keurig op tijd, je kon ze ook moeilijk over het hoofd zien met hun nieuwe kekke groene jasjes. Waar FC Meppel de wedstrijd tegen Nagele 2 vorige week al aangreep om hun nieuwe kledinglijn te presenteren, daar deed Genemuiden vandaag hetzelfde. Ondanks de lage positie op de ranglijst blijft Nagele 2 blijkbaar een begrip. En niet onterecht zo bleek vandaag.

Na 3 minuten was het al prijs. Een vrije trap van Sjeppe werd door Hugo op de paal gekopt, en even kwam bij een ieder weer het spookbeeld van voorgaande weken naar boven. Gelukkig was daar Buzzy, want hij joeg de rebound in de kruising: 1-0. Nagele ging vrolijk door, en Michel en Sjeppe lieten een goal uit het boekje zien. Michel met het passje, Sjeppe speelde 2 mannetjes uit op de achterlijn en trok de bal terug op de doorgelopen Michel: 2-0. Niet veel later de 3-0. Michel bereikte Hugo, en diens voorzet werd door Buzzy a la Bep Bakhuis ingekopt. De thuisploeg stond goed, liet het balletje gaan en had eigenlijk weinig te duchten van Genemuiden. De 4-0 was dan ook niet verwonderlijk. Een corner van Sjeppe werd door De Zeeuw ingekopt. Vlak voor rust ook nog de 5-0. De loopactie was van Hugo en niet veel later volgde het steekpassje van Sjeppe. Hugo rondde beheerst af: 5-0.

Na rust deed Nagele het wat rustiger aan, de wedstrijd was immers al gespeeld. Genemuiden probeerde het nog wel het eerste kwartiertje, werd af en toe gevaarlijk maar een eretreffer zat er niet in. Nagele kwam daarna weer wat beter in de wedstrijd en wist het net nog wel te vinden. Allard werd vrijgespeeld en zijn bekeken lage voorzet werd door De Zeeuw binnengetikt. De tweede goal alweer voor De Zeeuw deze middag en hij is met zijn maatje Staes verwikkeld in een spannende strijd om de topscorerstitel (op basis van de competitie): 5 voor Staes en 4 voor De Zeeuw. Waar Staes al op het bankje zat, zag De Zeeuw zijn kans schoon. Een aanval via een poortje van de ingevallen huurling Sander Koene en Kees belandde bij De Zeeuw. Hij bedacht zich niet en schoot van afstand, helaas over. Toen hij even later 3 man te kijk zette met wat heerlijke bewegingen, werd het publiek bijkans gek. Ook buiten het veld komt hij er steeds beter in, zo heeft hij al een belangrijke functie binnen Nagele 2 verdiend: beheerder van de boetepot. Na vandaag is deze door het late binnendruppelen van diverse spelers al rijkelijk gevuld en lijkt een weekendje weg naar het buitenland slechts een kwestie van tijd.

Volgende week mag Nagele opnieuw naar Meppel, daar waar het vorige week zo pijnlijk fout ging op bezoek bij FC Meppel. (Meppel schreef overigens een verslag van deze wedstrijd dat niets aan duidelijkheid te wensen overlaat, zie www.fc5.nl). Nu mag het 2e op bezoek bij MSC 1 dat onderaan staat. Aan Nagele de taak drie punten mee naar huis te nemen en voorgoed afstand te nemen van de degradatiezone.

Nagele 2 – Genemuiden 5 -> 6-0 (5-0): 3. Buzzy 1-0, 11. Michel 2-0, 17. Buzzy 3-0, 27. De Zeeuw 4-0, 44. Hugo 5-0, 73. De Zeeuw 6-0.
Opstelling Nagele 2 -> Bas; Mees, Reinder, Paul, Chiel; Michiel, Jochem (45. Niels); Kees, Hugo (45. Sander), Arnoud; Robin (45. Allard)

========================================================================

Verslag Nagele D1 Genemuiden D2

Nagele begon goed een stuk of vijf kansen in de begin fase. Maar daarna vocht Genemuiden zich terug en werd het een echte strijd. In de rust stond het 4-2. Na de rust begon Nagele D1 een beetje slap het werd toen ook 4-3. Maar Nagele vocht terug en scoorde gelukkig de 5-3. Ondanks deze tegen goal bleef Genemuiden hard werken. Dat werd ook beloond ze scoorde namelijk de aansluitings treffer 5-4. Maar in de spannende slotfase scoorde wij nog een doelpunt en was de wedstrijd beslist. Doelpunten makers Sebastiaan 1x, Jens 3x, Bernd 1x en een eigen doelpunt via de corner. Eindstand 6-4.

Okke de Jonge D1
========================================================================

Nagele D2-SC Genemuiden D4 7-5

SC Genemuiden D4 stond voor de deur. Zal D2 het net zo goed doen als vorige week tegen Veno? Zullen de D2 weer 3 punten pakken? We gaan het zien. De wedstrijd begon goed want Cas de speer schoot na niet meer dan een halve minuut de bal al in het doel. Hierna kregen we nog heel veel kansen en er kwamen doelpunten!! Alleen ze werden afgekeurd wegens buitenspel. Gelukkig scoorde de man of the match Cas de 2-1 en kort daarna scoorde ik zelf de 3-1. Kort na de 3-1 was het rust we hadden veel vertrouwen dat we gingen winnen. Nadat iedereen weer verse energie gepompt had konden we beginnen aan de 2de helft. SC Genemuiden kreeg de kansen  ondanks het goeie verdedigende werk van Joël  Stijn en Bas scoorde ze toch de 3-2 Sem had hem wel maar liet hem los (kan gebeuren). Snel na de 3-2 maakte Cas alweer de 4-2 door een mooie pass van Silvain. Sc Genemuiden pikte dit niet en gaf vol op druk ze maakte 4-3 en kort daarna de 4-4.De D2 raakte in paniek. Dus we gingen een beetje rommelig spelen, gelukkig bleven Meilo en Rico de 2 Sneijdertjes wel bij de les Rico gaf een mooie Pass naar Meilo, toen Meilo de bal had stoomde hij naar voren en gaf mooi breed op Cas 5-4 iedereen was opgelucht. Jammer genoeg werden we weer wat slordig en gingen op kluit spelen en  zo kwam de 5-5. Ik zelf moedigde de spelers aan en riep druk zetten! Dat gingen we ook doen Cas kreeg de bal van Ravi en ging als een speer naar voren kapte elke verdediger uit en scoorde de 6-5. Sc Genemuiden probeerde nog wel wat maar Cas scoorde de windende uit een hele mooie vrije trap 7-5. Cas was natuurlijk man of de match met z’n 6 doelpunten. Volgende week tegen Sc Emmeloord uit, hopelijk gaat die wedstrijd net zo goed als deze.

Jurian Kramer. ( De Raket )
========================================================================

Nagele F1 wint van Flevo Boys

Op een fraaie, zonnige ochtend van 9 november mocht het F1 team van VVNagele  het opnemen tegen Flevoboys F5. De wedstrijd begon al goed, omdat het F1 team voorbeeldig aan het samenspelen was. Het duurde dan ook slechts enkele minuten voordat het eerste doelpunt viel. Na een assist van Yassin kreeg Neetje de bal en was de stand 1-0 na een mooi schot. De heren hadden de smaak goed te pakken, en omdat de tegenpartij de flanken niet goed afgedekte, kon de F1 van achter uit op te bouwen, over te spelen en langs de lijn de bal uiteindelijk voor het doel te krijgen en Neetje de 2-0 scoorde. Het team werd goed aangemoedigd door de aanwezige ouders en ook Joris, die vandaag niet meespeelde (vrij gepland). Snelle wissels bij Nagele zorgde ervoor dat de spelers het niet te koud kregen. De bal blijft deze helft vrijwel constant op het middenveld of op de helft van de tegenpartij. Yelte die eerste helft keeper was, hoefde maar 2x in actie te komen. Na een doeltrap van Yelte kon de bal vrij snel via het middelveld naar Nick, die speelde uitstekend door naar Sem, die op zijn beurt de bal doorspeelde naar Matthijs D omdat hij zich goed vrijliep. Net geen doelpunt, doordat de keeper van de Flevoboys de bal tegenhield. Kort daarna weer mooi overspel en doorsteekballetjes, waardoor Entely een 3-0 scoorde als laatste man van het team! Net voor de rust was wederom door goed overspel van Entely, via Sem, Mathijs E. en terug naar Sem de bal net niet in het doel, maar in de herkansing scoorde Mathijs D. een fraaie 4-0.

Na de rust heeft Yelte het keepershirt geruild met Anthoon, die de tweede helft graag op doel wilde staan. Wat Anthoon niet kon vermoeden is dat hij vrijwel geen bal meer zou zien. Yelte heeft kort na de rust vanuit een hoekschop de bal bij Neetje gekregen, die scoorde de 5-0. Dat het team van Nagele goed overspeelde, blijkt ook wel dat ook Mathijs E. een doelpoging deed omdat hij goed aangespeeld werd: helaas geen doelpunt. Mathijs E. moest nog iets beter zijn best doen om de bal terug te krijgen na deze doelpoging, en dat lukte, waarmee hij zelf de 6-0 scoorde. De volgende doelpoging was van Neetje, maar mislukte door een goede keepersactie van Flevoboys. Echter de bal was niet klemvast en dat gaf Yelte de mogelijkheid om de stand op 7-0 te brengen. Inmiddels heeft de tegenpartij een achtste man in het spel gebracht. Hiermee werd het spel meer opengetrokken en kon Flevoboys ook enkele keren voor het doel komen: zowaar moest Anthoon 2x de bal opvangen. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was een afstandschot van Neetje, die via de binnenkant paal onhoudbaar was voor de keeper. Eindstand 9-0, uitstekend gespeeld F1 van Nagele!