7 september 2013

ZAKELIJK NAGELE 2 BEKERT VERDER 

De ambities werden voor de uitwedstrijd tegen SVM 3 nog maar eens uitgesproken: de treble. De druk werd dus meteen opgevoerd want een overwinning bij SVM was nodig om door te bekeren. De ervaren spelersgroep kon hier uitstekend mee omgaan. Er is immers wel eens voor hetere vuren gestaan. En dus won Nagele via twee vroege treffers met 0-2 van SVM.

SVM 3 is een geduchte tegenstander, ze hadden niet voor niets 6 punten na 2 wedstrijden in de bekerpoule. Nagele was echter vol vertrouwen en met 13 pure 2e-spelers werd de reis richting Marknesse aangevangen. ‘Ster’speler Michel kreeg van hoofdcoach Hugo toestemming om slechts één helft te spelen, om daarna door te reizen naar de verjaardag van Beppe. Nagele 2 was er alles aan gelegen om de wrange nasmaak van vorige week (3-3 uit bij Tollebeek, red.) weg te spoelen. De ploeg startte sterk . Na 53 seconden was het al raak. Buzzy reageerde vlijmscherp op een bal van achteruit. Met een technisch perfect uitgevoerde sliding was hij eerder bij de bal dan de keeper: 0-1. Nagele liet het balletje de eerste helft het werk doen om via goed positiespel voorin te komen. Na 19 minuten een dieptepass van Hugo van achteruit op Todd. Nummer 10 Todd, die even daarvoor weer een ouderwets goede conversatie startte met zijn tegenspeler, schatte de bal op de juiste waarde. Hij was net iets eerder bij de bal dan de keeper en met een schitterende voetbeweging lobte hij de bal ineens over de keeper: 0-2.  Een schot van Jorn betekende bijna de 0-3 maar bleek uiteindelijk niet meer dan een heerlijke duikbal voor de keeper. Ook SVM kwam wel eens in de buurt van het Nagele-doel maar echt gevaar leverde dit niet op.

De tweede helft liet Nagele haar zakelijke kant zien. Men liet het spel door SVM maken en leunde zelf wat achterover. Dit bleek de juiste strategie. SVM kon geen vuist maken tegen de solide en goed georganiseerde Nagele-defensie gevormd door Mees, Hugo, Paul en Reinder. Verder dan een paar afstandsschoten kwam SVM dan ook niet. Nagele was nog het dichtst bij een goal. Een mooie vrije trap van Allard belandde op de buitenkant van de paal. Keeper Bas showde in blessuretijd zijn uitstekende vorm, met een katachtige redding wist hij een kopbal uit de hoek te keren. Al met al een nette 0-2 overwinning. Hierdoor bekert Nagele een ronde verder en ligt het nog steeds op koers voor alle prijzen.

SVM 3 – Nagele 2 0-2:  1. 0-1 Staes, 19. 0-2 N. Vegterlo
Toeschouwers: 2

====================================================================

Nagele B1 verliest in moeizaam bekerduel

Vandaag stond voor Nagele B1 alweer de laatste bekerwedstrijd te wachten namelijk tegen Ens B1. Onze opwaartse lijn in het voetbal beloofde een te kloppen gelijkwaardige tegenstander.Vandaag wederom met twee afwezigen namelijk Vincent en Harmjan. Gelukkig waren de C’s vrij dus konden we een beroep doen op Wessel en Leon.

Meteen aan de start werd al duidelijk dat het een moeizame pot zou worden want Ens kon ons zonder al te veel moeite terug drukken.Dit had vooral te maken met een te mak Nagele die niet over de overtuiging beschikte om tegengas te geven. Toch kon Nagele een redelijke tijd overeind blijven pas eind eerste helft liep Ens uit naar 2-0 waar ze gezien het speelbeeld ook recht op hadden.

De tweede helft was zeker beter dan de eerste helft maar waren het vooral de twee C spelers die zich lieten horen en zien. Wessel werkte zich helemaal leeg en Leon liet vooral zijn klasse de tweede helft zien, Hij had zelfs nog een paar keer dicht tegen een goal aan die hij zeker had verdiend met zijn inzet. Gerco blijft gewoon constant presteren en stak er dan ook bovenuit.

Matthijs liet vandaag zien wat we graag van hem zien, Achter het standbeen langs verdedigers passeren en nog wat flikflak radslag passeer bewegingen.Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat hij dat kan, nu moet hij vooral zichzelf er nog meer van overtuigen en nog brutaler zijn maar is daarin op de goede weg.Bob Molenaar koos er vandaag voor om vooral onzichtbaar aanwezig te zijn en dat was een groot verlies voor het aanvallende spel. Hij heeft heel bruikbare kwaliteiten maar wil dit zelf nog niet inzien. Jezelf niet aanbieden omdat je bang bent balverlies te lijden gaat ten koste van je eigen speelvreugde en is ook totaal onnodig gezien hij gewoon een belangrijke schakel is, Hij was daarin overigens niet de enige speler.

Eind tweede helft kregen we nog een handje vol kansen die jammer genoeg geen doel konden vinden wat de eindstand op een 3-0 verlies zet.Nagele B1 beschikt over 13 spelers die kwalitatief zeker goed genoeg zijn om in de tweede klasse mee te draaien. Echter dit team moet nog meer in zichzelf en elkaar gaan geloven en bereid zijn overwinningen op hun tandvlees over de streep te trekken. Dit was zeker een verlies met een naar nasmaakje, maar die heb je er nou eenmaal ook bij zitten.

Volgende week spelen we wederom uit maar dan tegen Veno B1 waar we hopelijk net zo sterk tegen startten als tegen Tonego.  Als we dan met meer overtuiging in onze eigen kwaliteiten voor onze eerste competitiewedstrijd het veld op stappen verwachten we gewoon een mooie en leuke wedstrijd waar ook gewoon Veno te kloppen is. Dus volgende week gaan we weer fris van start en vol aan de bak.
====================================================================

Omkeerpunt voor D2

De rust is weergekeerd nadat afgelopen maandagnacht de transfermarkt is gesloten. Het was even spannend, maar gelukkig zijn er geen spelers weggekocht naar concurrerende clubs, daar staat tegenover dat voor ons team de financiën niet groot genoeg waren om extra spelers aan te trekken. Geen man overboord, we gaan het gewoon doen met de 12 spelers die we reeds aan ons gebonden hebben. De leiders en trainers zien genoeg potentie in deze hele jonge groep. Maar goed, genoeg over de transfermarkt, we richten ons op de wedstrijd van vandaag.

We spelen de laatste wedstrijd voor de beker tegen Flevo Boy’s D8. Op papier zijn we, denk ik, wel gelijkwaardig aan elkaar en we hopen dat de 3 punten nu een keer voor ons zijn. Gisteravond natuurlijk ook even gekeken wat de mannen van collega van Gaal  gingen doen, nou eerlijk gezegd had ik de hoop dat die van ons fitter zouden zijn dan die van hem.Dus voor ons geldt ook: geen excuses!

De tip die ik gisteren van vriend Koeman kreeg, moest vandaag werken volgens hem, want waar hun 3 wedstrijden voor nodig hadden moesten wij na 2 wedstrijden verlies maar eens een potje winnen. Nu maar hopen dat dat natuurlijk ook zo is, het zou wel goed zijn voor ons zelfvertrouwen.Daarom zijn er weer wat kleine aanpassingen gedaan in de opstelling en met goed overleg konden de mannen zich daar gelukkig wel in vinden.

We gingen voortvarend van start, maar het leek wel of was het doel of verplaatst of kleiner geworden, want Jurrian wist maar liefst 3 keer mis te schieten, 1 x op de lat en 2 x er naast. Tja die 3 blijft ons toch achtervolgen. Het leek erop of was de wijziging in de opstelling nog niet helemaal bij iedereen geland, want Flevo Boys komt één keer uit en mocht direct het eerste doelpunt van vandaag noteren.

Na wat verdwaasde gezichten op het veld te zien met een uitdrukking van: asjemenou, hoe kan dat nou, drong het bij een paar door dat het dus toch voor vandaag bedoeld was. De trukendoos werd geopend en er werd gezocht naar de raket van Nagele, waar is hij en kunnen we hem afschieten. Dat afschieten is echter wel gelukt, maar de raket had grote moeite om zijn doel te vinden en vloog menig maal langs het doel in plaats van erin. Maar als je het maar lang en vaak genoeg probeert lukt het vanzelf een keer. (1-1)

Flevo Boy’s liet het hier niet bij zitten en ging de druk opvoeren. Er werd knap gespeeld door die mannen en dat werd voor ons helaas beloond met een goal. Maar één ding was wel te zien bij ons en dat was de hechtheid van de groep die elke wedstrijd aan het groeien is. En dan te bedenken dat het seizoen nog maar net begonnen is. Dat belooft wat!!!

Er  werd geknokt en gestreden, vooral door de tweeling die wij in onze dienst hebben (dat was 2 voor de prijs van 1), het lijkt wel of ze Red Bull in de aderen hebben zitten want wat lopen die wat af zeg. Het effect was dat daardoor Cas en Meilo Flevo Boy’s konden verassen met elk een goal. (3-2). We zagen dat de thee al richting de kleedkamers werd gebracht en daar waren we wel aan toe, hierdoor raakten we een beetje afgeleid en daar maakte Flevo Boy’s dankbaar gebruik van en bracht de stand weer op gelijke hoogte: (3-3) (En hier alweer de 3).

De thee is op en ons motto is: wij gaan zo aan kop. Er was dus werk aan de winkel om dat ook waar te maken (veel werk). Onze verdediging stond na de rust als een huis en dat ondanks een paar dagen kamp in sommige lijven. Langzamerhand begon het dieseltje weer op temperatuur te komen want het metertje liep al een beetje tegen het rooie aan zoveel druk legden we neer bij onze tegenstander. De Raket werd weer in stelling gebracht en afgevuurd. Via allerlei verschillende sierlijke bewegingen wist hij de verdediging van Flevo Boy’s te omzeilen en prikte de bal achter de keeper die kansloos was.(4-3)

Ook onze terug gezette spits deed als mid-mid nog een duit in het zakje door vlak daarna Nagele te laten uitlopen naar (5-3). De mannen van Flevo Boy’s waren toch wel een beetje verrast door het spel van ons en wisten echt even niet meer hoe de vork in de steel zat. Geregeld werd er naar de zijlijn gekeken en gewenkt met de vraag van , hoelang moeten we nog spelen.

Kansen waren er aan beide kanten genoeg (Rick kopbal en Silvain lobje)  maar vandaag zat het geluk aan onze kant want de raket wist toch maar weer 2 maal het doel  te treffen. Ook Flevo Boy’s wist nog iets terug te komen maar konden ons gelukkig niet meer inhalen.En zo hebben wij vandaag gewonnen met 7-5.

Wat een leuke pot voetbal hebben wij vandaag gezien. Top gedaan jongens!
====================================================================

Nagele E1-Bant E1 4-10 (rust 1-3)
Nagele E1 laat goed voetbal zien in 3e bekerwedstrijd

Vandaag stond de laatste bekerwedstrijd op het programma. We hadden Bant E1 te gast. We moesten het helaas zonder Max en Tiemen doen maar hadden wel de hulp van Sem Krops.

De tegenstanders, die beduidend ouder en groter waren weerhielden Nagele er niet van de wedstrijd voortvarend te beginnen. Met Tim op het doel en de door de trainer voor de wedstrijd geinstrueerde spelers liep het verrassend soepel. Nagele had meer balbezit en creerde mooie kansen. Dit nam niet weg dat de eerste 3 doelpunten voor Bant waren, ondanks de supergoed keepende Tim. Tim heeft heel wat mooie reddingen laten zien vandaag.
Gelukkig kon Branco de score voor Nagele openen door in de 20e minuut de stand op 1 – 3 te brengen. Diverse kansen had Nagele daarna nog voor het doel van Bant. Ze gingen er echter niet in. Een supermooie wedstrijd om naar te kijken en ook op het middenveld en achterin liet Nagele zich van zijn beste kant zien.

Ook in de 2e helft (met nog steeds Tim op doel) gaf Nagele zich niet zomaar gewonnen. Ook nu scoorde Bant een aantal doelpunten maar wist Nagele een mooi aantal kansen te creeren die de nodige oeoehs en aaaahs opleverde van het publiek. Jaron wist 2x te scoren in de 2de helft en Branco maakte het 4e doelpunt. Allemaal na mooie opgebouwde acties die vaak bij Tijn ontstonden. Ook verdedigend en op het middenveld lieten Tijs, Sem, Corne en Arjan zien hoe ze het Bant zo moeilijk mogelijk moesten maken en wisten ze menig aanval te weren.

Allemaal supergoed gevoetbald, het was een mooie wedstrijd om naar te kijken – dat werd na afloop ook door de leider van Bant gezegd. Volgende week mogen we het nogeens dunnetjes overdoen maar dan tegen Bant E2 in onze eerste competitiewedstrijd met Nagele E1.

Groeten van E1!