7 December 2013

Nagele 1 verliest bij AVC

Nagele 1 heeft 3 kostbare punten verspeeld in Sexbierum en dat is was erg jammer gezien de verliespartijen van de top3 Wolvega, Arum en Makkum. Het positieve gevolg hiervan is dat de competitie alleen nog maar spannender is geworden. Huidige stand van zaken op dit moment: Wolvega koploper, op 3 punten volgt Arum en dan weer op 3 punten van Arum volgen maar liefst 4 ploegen met 22 punten. Kan het spannender, de eredivisie is hier helemaal niks bij.

De 4 ploegen met 22 punten in willekeurige volgorde zijn Nagele, DWP, AVC en Makkum, ook het doelsaldo van deze 4 ploegen is nagenoeg gelijk. KAN HET SPANNENDER!!!!

Hiernaar kijkend is het natuurlijk reuze interessant om te zien wat het programma wordt voor volgende week, tevens de laatste speelronde van de eerste competitie helft.
Het programma is als volgt, luister en huiver.

Koploper Wolvega speelt thuis tegen de nummer 2 Arum.
Makkum speelt  thuis tegen DWP, allebei 22 punten
AVC (ook 22 punten) speelt uit bij IJVC (17 punten)
Nagele (22 punten) speelt thuis tegen SWZ VV (9 punten)

U ziet het, dit belooft een waar spektakel te worden en verschuivingen in de stand zullen gaan gebeuren. Oké genoeg over de voorbeschouwing, laten wij ons richten op de wedstrijd tegen AVC.

De wedstrijd was amper begonnen en na een minuut of 8, kan 9 zijn geweest was het al 2-0 voor AVC. Middels razendsnelle aanvallen bestookte AVC het doel van Nagele en met een uiterste precisie wisten ze het net ook nog te vinden. Gelukkig werd Nagele op tijd wakker en na 18 minuten stond het alweer 2-2. Door twee goeie individuele acties van Jos Withaar en Bart Prins de beide doelpuntenmakers. Helaas werd de eerste helft toch wel gekenmerkt door individuele fouten en hiervan maakte AVC gretig gebruik van om voor rust alsnog 3-2 te maken. Terwijl Nagele op dat moment dacht de wedstrijd weer in handen te hebben. Na rust kwam Nagele veel beter uit de startblokken en werd een groot deel van de tweede helft ook beheerst door Nagele. Echter de stand bleef maar 3-2. Helaas voor AVC ging een speler van hun een tweede keer in de fout en kreeg zijn tweede gele kaart, gevolg AVC kwam met 10 man te staan. Uit de toegewezen vrije trap kopte Gert-Jan Hulsman de 3-3 binnen. Aan de kant hadden we het gevoel dat we de wedstrijd konden gaan beslissen, maar op één of andere manier  werd AVC sterker. Ze gingen 1 op 1 spelen achterin en lieten hun 2 snelle mannen voorin staan en die zorgde dan ook regelmatig voor gevaar. Gevolg, vlak voor tijd maakte zij hier gebruik van door na weifelend optreden van Nagele, de 4-3 te maken in het voordeel van  AVC. Hier bleef het bij, AVC in feeststemming en Nagele uiteraard diep teleurgesteld.
Gelukkig staat alles weer open en hopen we op een mooi slot komend weekend.

Tot zaterdag allemaal
===================================================================

Nagele 2 dendert door

Het is winterstop. Maar als het aan Nagele 2 ligt, wordt er nog even vrolijk doorgevoetbald. De 4e winstpartij op rij en opnieuw moest een hoog geklasseerd team zwaar door het stof. SVM 3 werd op een riante 5-0 nederlaag getrakteerd.

SVM 3 bombardeerde zich voor het seizoen tot één van de titelfavorieten. En voorafgaande aan de wedstrijd lagen ze nog aardig op schema: 7 gespeeld, 16 punten. Nagele moest het doen met 9 gespeeld, 14 punten. Echter, voor de beker was er al gewonnen van dit team (0-2 winst red.) en Nagele paste afgelopen zaterdag eigenlijk een identieke strategie toe: De eerste helft voetballend op zoek naar de voorsprong en de 2e helft met een 2-0 marge op zak de tegenstander het spel laten maken. De 1-0 viel na een corner van Todd. Sjeppe toverde de bal via hoofd en voet op het voorhoofd van Michel die van dichtbij raak knikte. Niet veel later de 2-0. Sjeppe stuurde middels een vrije trap Hugo de ruimte in. Hij omspeelde zijn tegenstander en legde de bal terug op Todd. Randje zestien vond Todd de lange hoek. Tegenstander SVM was vooral gevaarlijk via scherp indraaiende corners, maar goals leverde dit niet op.

Na de thee dus het beproefde recept. Inzakken, de tegenstander de bal gunnen en via tegenstoten het doel van SVM bestoken. De 2-0 stand bleef lang op het bord staan. SVM kon door de prima organisatie aan Nageler zijde eigenlijks niks creëren. Todd plaatste zich even in de schijnwerpers. Hij had namelijk een persoonlijke boodschap voor zijn tegenstander, en laten we het er op houden dat het hier niet om een kerstwens ging. Na afloop bleek de boodschap toch niet persoonlijk te zijn, aldus Todd. De flegmatieke scheidsrechter kneep een oogje toe. De 3-0 was van Buzzy, Michel met het passje en Buzzy passeerde zijn tegenstander en punterde binnen. En als Buzzy scoort, dan kan De Zeeuw niet achterblijven. Met zijn snelheid en diepgang zonder bal is hij een plaag voor iedere tegenstander. Zo ook vandaag, Paulus met een fijnbesnaarde pass ineens op de al gestarte De Zeeuw die goed afwerkte in de lange hoek. En waar Buzzy ze als spits maakt, daar doet de Zeeuw dat toch echt als middenvelder. Ook bij de 5-0 een goede rol voor De Zeeuw. Sjeppe met het passje op Gaizka die vrijkwam door de loopactie van De Zeeuw. Gaizka ontpopt zich de laatste weken als de moderne back, opkomend waar mogelijk. Een vergelijking met Pasilhoe van Palmeiras is snel gemaakt. Gaizka behield het overzicht en trok terug op Hugo die de 5-0 binnenschoot.

En dus gaan we met de volgende stand de winterstop in:

1 Olde Veste   9-24
2 Meppel 10-21
3 Genemuiden 10-18
4 Nagele 10-17

En met weemoed denken we dan terug aan de eerste 6 wedstrijden waarin slechts 1 keer gewonnen werd… Wedstrijden tegen Meppel, Tollebeek, Veno, Olympia… ach hou maar op. Want ‘als’ telt niet in het voetbal, volgens de geleerde voetbalkenners.

Opvallend was dat Landman voor het eerst sinds lange tijd weer eens de 90 minuten volmaakte. Als scheidsrechter… En dat brengt ons meteen op een quizvraag waar we u mee de winterstop in sturen. Een pittige vraag, een hoofdbreker. Maar u heeft dus een paar maandjes de tijd. Tijdens welke wedstrijd en in welk seizoen speelde Landman voor het laatst de volle 90 minuten? We zijn benieuwd naar uw antwoorden. Het goede antwoord kan “geappt” worden naar 06-83 20 42 33.

"De Benjaminnen"

“De Benjaminnen”

De snelste inzender met het juiste antwoord ontvangt een exclusief Nagele Deux wijntje, bezorgd in stijl door de benjamins van ons team. Trouwens, ook bij een bestelling van drie flesjes of meer vindt de bezorgservice plaats door deze twee heren.

Nagele 2 – SVM 3 -> 5-0 (2-0): 27. Michiel 1-0, 38. Niels 2-0, 72. Robin 3-0, 81. Arnoud 4-0, 86. Hugo 5-0.
Opstelling Nagele 2: Bas; Arnoud, Reinder (45. Mees), Paul, Chiel; Jochem, Michiel; Kees (45. Pascal), Hugo, Niels; Robin

Volgend week dus geen wedstrijd, maar er zal wel een verslag op de site verschijnen. De statistieken van de eerste seizoenshelft en de spelersrapporten zullen dan te lezen zijn.

===================================================================
Nagele D1 – Heerenveen D3                         

De laatste wedstrijd voor de winterstop.

Vanmorgen om 10:00 uur begonnen we, op eigen veld, de wedstrijd tegen de nummer 5 in de competitie; Heerenveen D3. Vanaf het begin was het een spannende pot. In de 18e minuut scoorde Heerenveen het 1e doelpunt. Maar gelukkig als snel daarna, in de 20e minuut, maakte Jens de 1-1!  In de 25e minuut kwam Heerenveen weer op voorsprong. Vlak voor rust knalde Jens de bal op de paal maar gelukkig was daar Sebastian die de kans afmaakte. Met een ruststand van 2-2 naar de kleedkamer.  In de 2e helft was Nagele duidelijk beter maar kon moeilijk tot scoren komen. Toch wist Sebastian in de 50e minuut nog te scoren en werd de eindstand 3-2.
Hierdoor staan we nog steeds bovenaan.

Nu hebben we winterstop.
Groeten Thomas Koene
===================================================================

Nagele E1 – Kuinre E2   12-5  (rust 9-3)

Nagele E1 zet kampioenschap in 3e klasse op scherp

Vandaag speelde Nagele E1 haar laatste wedstrijd voor de najaarcompetitie en wel thuis tegen Kuinre E2. Nagele E1 dat vorige week goede zaken deed in Zwartsluis stond voorafgaand aan de pot op een 4e plek in de competitie:

Gespeeld Punten Voor Tegen Saldo
Espel 9 21 70 29 41
Bant 9 21 68 35 33
DESZ 8 18 53 25 28
Nagele 8 18 81 37

Voor Espel en Bant is het seizoen met 9 gespeelde wedstrijden al afgelopen. Desz speelt volgende week en had vandaag niets op het programma.Zoals hierboven te zien is, levert winst van Nagele vandaag in ieder geval een 2 plek op in de ranglijst (beter doelsaldo). Sterker nog, als Desz volgende week niet wint tegen Tollebeek, wordt Nagele alsnog kampioen.

Nagele begon de wedstrijd met keeper Tim op doel en helaas zonder Tiemen die niet aanwezig kon zijn. Tim, die een behoorlijk aantal wedstrijden gekeept heeft dit seizoen, is goed op zijn plaats als doelverdediger. Kuinre trapte af en begon de wedstrijd vol goede moed. En dat deden ze goed, Nagele stond een beetje te slapen waardoor Kuinre vrij gemakkelijk kon scoren. We stonden dus in de 2e minuut al op achterstand. Gelukkig werd Nagele wakker en konden we vrij kort daarna de gelijkmaker scoren (Branco). Kuinre had de wind er goed onder en liep weer uit, maar ook deze acties konden we weer beantwoorden. Na zo’n 20 minuten gevoetbald te hebben nam Nagele definitief afstand en bracht de ruststand op een mooie 9 – 3. Er zaten mooie doelpunten tussen, er wordt mooi overgespeeld en ook gescoord vanuit corners. Nagele was duidelijk de betere ploeg.

Na de rust kon Nagele nog een aantal malen scoren maar liet ook Kuinre zien dat ze weten wat scoren is. Iedereen voetbalde zoals het moest en daarmee kwam de eindstand op een verdiende 12-5.

Gezien het bovenstaande, betekent dit dat Nagele met 21 punten en een doelsaldo van 93 doelpunten eindigd. Desz zal dus moeten winnen volgende week en we zullen dan ook met spanning de uitslag van deze wedstrijd volgen.

We hebben in de najaarscompetitie boven verwachting gepresteerd. Op voorhand was indeling in de 3e klasse een zware, te meer omdat 8 van de 9 spelers uit de F1 kwamen. Toch heeft dit allemaal heel goed uitgepakt en hebben we afgezien van de bekerwedstrijden in het begin heel goed mee kunnen komen. Dat is een prestatie van formaat die we dan ook na de wedstrijd van vandaag onder het genot van een patatje gevierd hebben. Klasse gedaan allemaal!!

Binnenkort gaan we de zaal in en hebben we o.a. de zaalcompetitie in Creil.

Groeten van E1!!