5 Oktober 2013

Nagele 1-Ouwe Syl 1

Nagele heeft voor het eerst in haar bestaan gespeeld tegen Ouwe Syl. In het programma boekje werd al beschreven dat de naam Ouwe Syl  in het Noord Nederlands oude spuisluis betekend. We hadden dus gehoopt dat Ouwe Syl de sluis eens even flink open zou houden maar dat ging helaas niet van harte. Voor aanvang van de wedstrijd stond Ouwe Syl op 3 en Nagele op 7 punten, het belang van de wedstrijd was duidelijk “aanhaken bij de top of meedoen in de middenmoot met in dat geval Ouwe Syl nog maar op 1 punt achterstand”. Het motto was vandaag dan ook WINNEN.

In het begin van de wedstrijd was Nagele nog zoekende en werd er te veel balverlies geleden, maar na de wat slordige beginfase ging dat langzaam beter en trok Nagele de wedstrijd naar zich toe. Hierdoor werden er ook kansen gecreëerd ,maar helaas waren we net niet koelbloedig genoeg om deze kansen ook te verzilveren.  Verder was het erg opletten voor de uitvallen van Ouwe Syl, die af en toe erg gevaarlijk waren “zij waren tenslotte niet naar Nagele gekomen om een middagje te voetballen en dan met 0 punten naar huis te gaan”. Helaas kreeg Nagele 10 minuten voor de rust  een flinke domper te verwerken. Ad Withaar kwam na een actie waarbij hij omhoog sprong erg ongelukkig  terecht en kermde het uit van de pijn. Hij moest per brancard het veld verlaten.  Op het moment van schrijven was de ernst van de blessure nog niet duidelijk, maar uiteraard hopen we dat het meevalt en wensen wij hem in ieder geval heel veel sterkte.

In de commotie die was ontstaan na de blessure van Ad, was Nagele even niet bij de les en hier maakte Ouwe Syl  gretig gebruik van.(0 – 1 door Gerbrand Smits).

Na de rust pakte Nagele de wedstrijd weer goed op en werd de druk weer erg groot voor het doel van Ouwe Syl. Dit resulteerde al na 5 minuten in de tweede helft in de terechte gelijkmaker door Gert-Jan Hulsman. Nagele bleef doorgaan en werkte erg hard om de drie punten in Nagele te houden. Dit lukte uiteindelijk ook door een goeie aanval over de rechter flank en Emiel wist zeer alert de 2 – 1 binnen te koppen. Deze stand bleef op het bord staan en hierdoor blijft Nagele meedoen om de bovenste plaatsen en moet Ouwe Syl nog genoegen nemen met een lage klassering.

Helaas moest ook Joris Steenkamer de wedstrijd geblesseerd verlaten met een hamstring blessure. We hopen voor beide pechvogels dat het meevalt en dat ze weer snel op het voetbalveld te bewonderen zijn.
===================================================================

Eenvoudige winst Nagele 2
 
Eindelijk, de eerste competitiezege is binnen.  En meteen ook een klinkende. Flevoboys 5 werd, na een 2-0 ruststand, met 6-0 terug naar Emmeloord gestuurd. Opvallend was dat enkele spelers moeite hadden met het hoge tempo van Nagele 2. Gaikza moest al vroeg het veld verlaten met onbekende zuurstofproblemen en 1e elftalspeler Taco a.k.a. Seki ging er 10 minuten voor tijd vanaf met kramp…

Problemen leverde dit niet op vanwege een brede selectie van 15 man. Afwezig: Paul, met enkel klachten en Meurs die nog niet voldoet aan de fysieke BMI-eisen die gelden bij Nagele 2. Vandaar dat hem een persoonlijk trainingsschema is opgedragen die hij volgt in Amsterdam. Doel is om na de winterstop topfit aan te sluiten. Nagele koos vandaag voor een tactische variant: 4-4-2. Opstelling: Bas; Mees, Seki, Reinder, Gaizka; Julien, Jorn, Sjeppe, Arnoud; Allard en Buzzy. Ook een veelbelovende bank met Michel, Hugo, Todd en Landman.

Voor Hugo vandaag een bijzondere wedstrijd. Niet alleen speelde hij tegen zijn oude werkgever, ook speelde hij tegen zijn broer Friso die misschien wel iets meer kijk op het spelletje heeft; Feyenoord is namelijk zijn club. Ook Jorn heeft een Fleyoboys verleden maar beide spelers lieten zien inmiddels een Nagele-hart te hebben. Hugo weigerde als grensrechter een Flevo Boys trainingsjasje, en beide hielpen na afloop Nagele 3 uit de brand op Urk, waarvoor hulde.

Nagele kwam al snel op 1-0. Buzzy kon de bal nog net met zijn hak beroeren zodat die voor de voeten van Julien kwam, 1-0. Nagele ging door en middels een razendsnelle aanval via Seki, Sjeppe, Mees en Julien zette laatsgenoemde de bal hard en laag voor en Buzzy tikte binnen. Het eerste competitiedoelpunt voor Buzzy in Nagele 2, de ban is gebroken. Een goede aanval via o.a. Jorn bracht Allard de kans op 3-0 maar hij kon zijn ervaring niet omzetten in een doelpunt. Ondertussen was Gaizka al van het veld met rib-, vaat- en longklachten en dit vertelde hij maar al te graag in de rust aan een ieder die het horen wilde. Michel was zijn vervanger.

Na rust ging Nagele vrolijk verder met goed positiespel. Hugo in de spits erbij voor Buzzy en Todd voor Jorn waren de wissels. De 3-0 was een beproefd recept. Sjeppe met de vrije trap en Michel kopt fraai tegendraads binnen. Dat was het moment voor Arnoud om op stoom te komen. Met soms onnavolgbare solo’s voor zowel tegenstander als medespelers was hij een plaag voor de Flevoboys defensie. Langs de kant werd de vergelijking met Messi al snel gemaakt. Eerst vond hij nog de lat maar even later was het raak. Na een fraaie aanval schoot hij alleen voor de keeper onderkant lat binnen. Ook Hugo had met een mooi boogballetje de lat al geraakt, en via de binnenkant van de paal gescoord maar de goal werd niet toegekend omdat de KNVB het Hawk-eye systeem niet in Nagele maar bij FC Utrecht heeft gemonteerd. Zijn goal kwam toch. Een corner van Julien werd vogeltjevrij door Hugo ingekopt: 5-0. Vervelend moment was het onschuldige duel tussen Todd en een Flevoboys-speler. Laatsgenoemde brak hierbij op het oog zijn neus. Todd kwam door deze gedachte niet echt lekker in de wedstrijd.

De gretige Landman zag vanaf de bank het weergaloze spel van zijn maatjes en kon de verleiding niet langer weerstaan. Hij wilde 5 minuten eerder dan afgesproken het veld in. Hierbij had hij echter geen rekening gehouden met Allard die met een horloge om speelde. Uiteindelijk toch nog 20 minuten voor Landman. Julien beloonde zijn goede spel, op aangeven van Arnoud, met nog een goal: 6-0. En meteen een publiekswissel voor Julien, Buzzy in zijn plaats. De laatste minuten kwam Flevoboys wat meer in de buurt van Bas doordat het moordende (bal)tempo zijn tol had geeist bij enkele Nagele spelers. Grootste slachtoffer: Seki, een Handel uit deja-vu zullen we maar zeggen. Keeper Bas hoefde vandaag echter geen één keer gestrekt want op doel schieten beheerste Flevoboys niet echt.

Al met al een prima wedstrijd. Volgende week zal de tegenstand waarschijnlijk iets groter zijn als er in Steenwijk op bezoek wordt gegaan bij Olde Veste 3. Een belangrijke wedstrijd. Een kwestie van aanhaken bij de top, of tijdelijk afhaken.
===================================================================

Blamage voor Nagele 3

Vandaag stond voor Nagele 3 een topper op het programma tegen een ook ongeslagen tegenstander namelijk Urk 11. Woensdag bereikte ons het bericht dat Urk 11 zich teruggetrokken had uit de competitie om vervolgens donderdag weer te horen dat ze alsnog meededen. Desondanks hadden we vandaag 14 namen op papier waarvan 2 van het 2e om mee te strijden. Waarvan 7 rechtstreeks zouden afreizen naar Urk.  Natuurlijk waren Marco en Marc keurig op tijd maar toen een kwartier voor tijd er nog geen 2 Portugezen en onze 3 Marokkanen nog niet aangekomen waren begon de paniek toch wat toe te slaan.  Zev had ondertussen contact gehad met Francesco  en Xandro en leerde dat deze vlak voor de wedstrijd zouden aankomen maar de andere drie bleven onbereikbaar ondanks er was toegezegd aanwezig te zijn.  Bij de oorspronkelijke aanvangstijd stonden we nog met negen en jaagde Gideon en Jorn meteen al de scheidsrechter op de kast door hun pogingen de wedstrijdstart te vertragen. Gelukkig konden we met exact 11 startten met Zev op doel en zonder grensrechter. Desondanks zat de irritatie al tussen de oren en kwamen wij geen moment lekker in ons spel.

Zev Clerx kon samen met verdedigers Kevin Pier, Martijn Schnieders, Gideon en Hugojan nog behoorlijk stand houden door maar 2 tegengoals te verwerken de eerste helft. Marc zette daar nog 1 goal tegenover dus we gingen de rust in met een zwaarbevochten 2-1 achterstand.  In de rust vertrok Jorn zoals afgesproken maar kwam zijn vervanger niet en met een geblesseerde Sjurry Blijden was er nog hevig overleg of we beter konden gaan staken of met 9 verder.  Ook omdat we een aantal spelers hebben die gebruikelijk 45 minuten spelen. Er werd besloten verder te gaan met 10 dus Sjurry als een soort vogelverschrikker op het middenveld. Sowieso een compliment voor Sjurry die een vaste waarde is voor het derde die altijd aanwezig is en over de juiste mentaliteit beschikt.  Met al dit tumult startte wij de tweede helft te zwak en lag de 3-1 al snel in het net. Echter daarna bleven wij met veel vlieg- en kunstwerk en een dozijn engeltjes op de lat nog heel lang op 3-1 steken. Kevin Pier had het wellicht het zwaarste van allemaal want de A1 speler tegenover hem was een behoorlijk klasse speler, Maar gelukkig is Kevin ook niet de minste.

15 Minuten voor het eind van de wedstrijd wist Francesco nog een gaatje te vinden en legde de 3-2 in het netje. Met dat doelpunt groeide het vertrouwen ondanks we al moe gestreden waren. Hier en daar kregen we nog wat kansjes maar konden geen punt meer redden. Je zou zeggen dat we nog blij mochten zijn dat we nog zo goed stand konden houden op countervoetbal en een verdediging die geen buitenspelval kon gebruiken. Maar dat was niet het geval de frustratie van het team op de teamgenoten die het vandaag af lieten weten was daar begrijpelijk genoeg te groot voor. Hopelijk begrijpen spelers dat als ze tijdig afmelden dat er nog voor vervanging kan worden gezorgd. Maar dat als ze gewoonweg niet op komen dagen, dat dat ten koste gaat van de spelvreugde van de wel aanwezige spelers en coach. Volgende week hopelijk een leukere wedstrijd tegen een ander kaliber tegenstander Desz 5. Die eigenlijk simpelweg geen probleem zou mogen opleveren.
===================================================================

Urk B3 slachtoffer van Nagele B1 voetbalshow

Voor deze week had Nogietskovsky zijn tarotkaarten in een mooie volgorde gelegd want er werd voor ons een overwinning voorspeld, oftewel de morele winst was al binnen. In aanloop naar dit duel was het weer even duimen want het is elke week afwachten of de fysio van Ricky Schippers hem groen licht geeft om ons doel te bewaken. Jammer genoeg kreeg onze witte panter het rode licht en was dat wel even een teleurstelling om te verwerken.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat wij bekennen dat wij iets te maken hebben gehad met de eieren tegen de voordeur van de Ricky`s fysio of de met schoensmeer ingesmeerde deurklinken van zijn auto. Scheidsrechter Nogietskovsky gaf met een ferm fluitsignaal de start aan van deze wedstrijd en Nagele B1 ging vrijwel meteen volop uit de startblokken. Spits Bob Molenaar testte de keeper van Urk B3 als eerste uit en het werd meteen duidelijk dat deze dacht dat hij auditie deed voor een slapstick-movie want Bob zijn indraaiende schot verdween tussen de benen van de keeper door in het doel.  Urk kon op geen enkel moment grip krijgen op onze vier opkomende middenvelders en de wedstrijd begon al vrij snel op prijsschieten te lijken. Cees Engelchor die maximaal ruimte had als rechtsmidden maakte daar dankbaar gebruik van en wist de eerste helft maar liefst vier keer het doel te vinden.

Ruststand 6-0 en dan smaakt de thee prima natuurlijk in de rust werden de spelers nog even op het hart gedrukt dat we moesten blijven aanvallen en nog belangrijker de nul houden. Bij het verhaal van de nul houden was er blijkbaar een communicatieprobleempje want de eerste en enige tegengoal die onze goed keepende stand Inn keeper Anton Arts had te verwerken viel binnen een minuut. Cees Engelchor  die de eerste helft alle ruimte had werd nu strakker gedekt waardoor er nog meer ruimte kwam voor o.a Sander Koene.

Sander vaart wel onder de leiding van Jan en Gideon want scoorde hij twee weken geleden al 1 hattrick zo scoorde hij vandaag 6 keer dus een dubbele hattrick. Voor de snelle rekenaars onder ons dat is twee keer zo goed er zit dus een stijgende lijn in. Natuurlijk wist Vincent ook nog een goaltje mee te pikken die hij ook verdiend had op basis van zijn inzet en beleving. Bob had bijna zijn ouders de dag van hun leven gegeven want zijn Marco van Basten omhaal trof bijna doel maar jammer genoeg net niet.

Even dacht ik dat Ronald Koeman was teruggekeerd op de Nederlandse velden maar het was Harmjan Hospers die als centraal verdediger opkwam en de keeper kansloos liet door een geplaatst schot de hoek in te laten draaien. Bas Aarden werkte hard en liep af en toe ook goed de ruimtes in, hij had eigenlijk ook een doelpunt verdiend en dat gunde ik hem ook heel erg maar het was het verhaal van net niet. Deze leider verklaard dit door een slechte karma of te wel Bas heeft als huiswerk meegekregen deze week veel oude vrouwtjes te helpen met oversteken en dan komt het volgende week vast goed. Spits Corné verdiend nog even een speciale heldenvermelding want met maar liefst 6 assist op zijn naam kunnen we nauwelijks nog om hem heen.

Een overweldigende eindstand van 13-1 door goed verdedigen van Harmjan, joury , Steven, Julian en ondersteuning van middenvelder Gerco. Dit betekent 6 punten uit 4 wedstrijden en dat is een behoorlijke prestatie want de verwachting was dat we te hoog ingedeeld zouden zijn, maar dit team laat wekelijks zijn tanden zien en in vorm doen wij voor niemand onder.  Volgende week Olde Veste Steenwijk uit dan gaan we weer voor dubbele cijfers en natuurlijk de nul.
===================================================================

SVM D1-Nagele D1

We kwamen aan, het was vroeg. We begonnen de eerste helft heel goed. Marknesse maakte een lucky goal, op de paal toen tegen Olec en net over de lijn. Jammer.
Maar we gaven niet op en de 1-1 kwam al snel. Jens scoorde hem van buiten de zestien over de keeper heen en hij zat, gggggooooaaaallll.
We kregen positieve tips in de rust van Lars. Maar jammer genoeg had Olek een foutje met uit trappen en kwam de spits van Marknesse alleen voor de goal te staan en scoorde 2-1.
In het laatste kwartier kwam er nog een corner voor Marknesse hij draaide in en over de keeper heen en doelpunt 3-1 en dat is ook de eindstand Nagele D1 tegen Marknesse D1 1-3

===================================================================
Tonego D1 – Nagele D2

Donderdagavond meldde  Meilo zich af voor de wedstrijd van vandaag, omdat hij geblesseerd was . Gelukkig heeft onze sport dokter hem zover gekregen dat hij op het laatste nippertje toch nog mee kon doen aan de wedstrijd. Uit voorzorg hebben we versterking gekregen voor vandaag van Sander Cornelis van D1, dit is puur uit voorzorg mocht het Meilo toch niet lukken om te spelen.We begonnen zeer moeizaam, niet iedereen was er met zijn koppie bij vanochtend, daardoor had Tonego vrij spel  om voor de rust al 5 doelpunten maken.

Zelfs na de rust speelden we zonder lef en durf en er waren jammer genoeg al spelers die de wedstrijd al als verloren beschouwden. Natuurlijk is dat jammer maar inmiddels heeft Tonego er ook al 7-0 van gemaakt, waarvan één dik buitenspel was maar dat werd helaas niet gehonoreerd door de scheidsrechter.Oh wat zou het toch mooi zijn als wij ook ééns scoorden werd er geroepen vanaf de zijlijn, een handje vol  supporters waren meegereisd naar Luttelgeest en die waren natuurlijk zeer hoorbaar.Misschien gaf dat een effect want we begonnen eindelijk te voetballen met zijn allen.We kregen het voor elkaar om 3 keer achter elkaar te scoren door Rico / Jurian en Cas dus er was nog hoop. Die hoop was van korte duur jammer genoeg want Tonego prikte er weer 3 in ons doel en zo werd de wedstrijd met 10 – 3 verdiend gewonnen door Tonego.
===================================================================
Nagele E1 – Tonego E1  14-3 (rust 8-1) 

Nagele E1 wint met dikke cijfers

Vandaag stond alweer de 3e competitiewedstrijd op het programma. We speelden dit keer weer thuis en wel tegen Tonego E1g  en zonder Arjan die zich ziek had gemeld. Met Jaron op doel trapten we af voor de eerste helft met scheidsrechter Kees Koene die de honeurs waarnam voor de verlate Sjurry Blijen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Tonego, maar deze kon hem niet benutten waardoor Tijn in de 2e minuut tekende voor de openingstreffer. Hierna volgden vele doelpunten in het voordeel van Nagele waarop Tonego alleen in de 11e minuut van de eerste helft een antwoord op had. Nagele tikte goed over en verdedigde goed. In de achterhoede met Tiemen, Tijs en Corne kon menig kans van Tonego geëlimineerd worden waarna met behulp van het middenveld met Max en Tim de bal vanzelf weer bij de voorhoede met Tijn en Branco uitkwam die vervolgens konden scoren. Door het verre uitlopen in stand echter, raakte de scherpte er bij Nagele wel enigszins af waardoor Tonego toch soms gevaarlijk kon worden. Gelukkig stond Jaron zijn mannetje en bleef de bal uit het net van Nagele.

In de 2e helft keepte Tim die dat zeker niet onverdienstelijk deed. De score liep nog steeds op en ook Max, Tijs en Jaron wisten te scoren. Tegenstander Tonego scoorde ook nog 2 maal door onze verdediging eruit te lopen en loepzuiver in te schieten. Vele kansen werden echter ook door Tim afgevangen. Het ging vandaag iets te gemakkelijk. Dat dit niet iedere wedstrijd zo zal zijn moge ook duidelijk zijn. Volgende week spelen we uit tegen Tonego E2, waarvan insiders zeggen dat zij niet te onderschatten zijn. We zullen het volgende gaan zien.

Groeten van E1.
===================================================================

Marknesse SVM F2 tegen Nagele: een maatje te groot

Wat een wedstrijd. De jongsten van Nagele waren op tijd vertrokken naar Marknesse. Een team dat een maatje groter was dan het team van Nagele. Na de start van de wedstrijd is het spel snel duidelijk: stevig in duels. Ently heeft het achterveld super goed verdedigd, aangevuld met goede verdedigingsacties van Mathijs E. en Sem. De achterhoede zorgde ervoor dat, hoewel de eerste helft voornamelijk om de helft van Nagele werd gespeeld, Yelte niet continu in actie hoefde te komen als doelman. Onze keeper heeft enkele flinke knallers uit het doel weten te houden. Toch kon hij niet voorkomen dat er 2 tegendoelpunten vielen. De acties bij het doel van Marknesse bleef helaas beperkt tot doelpogingen van onder meer Joris en Neetje. Rust was hard nodig om bij te tanken van meters die waren gelopen in de eerste helft.

De tweede helft was Yelte gaan spelen en Matthijs E. op doel. Dat de eerste helft conditioneel zwaar was, wreekte zich in de tweede helft. De tegenpartij speelde de bal goed rond, en hoewel Nagele vocht voor de bal, konden we niet voorkomen dat er nog 7 tegendoelpunten vielen. Toch is Nagele nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van SVM F2 geweest, maar net niet afgemaakt. Eindstand 9-0. SVM was vandaag echt een maatje te groot..