28 September 2013

Nagele ondanks prima inzet puntloos!

 IJVC 1-Nagele 1  4-1

 Ondanks een beter spelende ploeg staat Nagele met lege handen.

Het begin laat een wat nerveus beeld zien maar na een minuut of 5 laat Nagele duidelijk zien waarvoor het naar IJlst gekomen is…..de winst. Ad Withaar speelt zich prima vrij voor de keeper maar komt niet verder dan een zacht puntertje. Dit vormt geen gevaar voor de keeper van IJlst. Daarna volgen er toch nog zeker een kans of drie waaruit een doelpunt had kunnen vallen. Een mooie combinatie tussen Gert Jan Hulsman en Ad Withaar resulteert in een knap schot op doel. Maar helaas is de doelman van IJlst niet van plan om de punten weg te geven. Wederom een knappe redding van de IJlster doelman. Vanaf rechts komt weer een goede voorzet van Nagele. Bij de paal staat Bart Prins helemaal vrij. Klaar om in te koppen. Maar helaas… ook deze kans laat zich onbenut. Weer een combinatie tussen Gert Jan Hulsman en Ad Withaar…. Gert Jan schiet net naast.

Een ongeschreven wet in “voetballand” is dat als je geen goals maakt de tegenstander dit juist wel doet. Zo ook afgelopen zaterdagmiddag.  Een prachtige diagonale pass, van de uitblinkende keeper van IJlst,  bereikt de linker aanvaller. Door wat knullig verdedigend werk wordt deze bal goed voor de goal van Nagele gezet. Bij de tweede paal wordt hij knap hoog in het net van het Nageler doel geschoten…. 1-0. Voordat Nagele van de schrik bekomen is, volgt er een volgende fout. Een stuiterende bal wordt verkeerd ingeschat . De Nageler verdediging kopt de bal per abuis naar achter,  in plaats van naar voren. Een IJlster aanvaller laat deze kans niet onbenut.….. 2-0. Toch laat het beeld van de wedstrijd nog niet zien dat Nagele hoeft te vrezen voor een nederlaag. Gert Jan Hulsman pikt de bal halverwege de helft van de tegenstander op om vervolgens om een man of drie heen te slalommen. Gert Jan blijft kalm en weet de bal in de verre hoek van de goal te schieten….2-1.

Rust!

Ook na de rust blijft het beeld onveranderd. Nagele gaat vol voor de winst en is eigenlijk de enige voetballende ploeg. Een kopbal van Matthijs en een schot van Emiel treffen jammer genoeg geen doel.  Ondanks de onverminderde  inzet van Nagele, ziet IJLst kans om tweemaal op bijna identieke wijze te scoren. Op de achterlijn van Nagele wordt de bal twee keer veroverd en terug gelegd…. 3-1 en 4-1. In beide gevallen is de achterhoede van Nagel e niet alert genoeg. Ondanks de wissels van Jacco (verdediger) voor Emiel (aanvaller) en later in de wedstrijd ook Jeroen (blessure) voor  Roy (aanvaller) weet Nagele de stand niet om te zetten. Helaas!!!

Samengevat…

Nagele ondanks de goede inzet en kansen meer recht op de overwinning maar  toch puntloos.
IJVC is zeer effectief om gesprongen met de kansen die ze kreeg en mag dus de volle drie punten op haar conto bijschrijven.
======================================================================

Nagele 2 krijgt les in effectiviteit

Na een weekje vrijaf stond zaterdag de uitwedstrijd bij Tollebeek 2 op het programma. De voetbalanalytici waren voorafgaande aan deze moeder aller derby’s eensgezind over de krachtsverhoudingen: als deze wedstrijd 10 keer wordt gespeeld wint Nagele er 8, speelt het 1 keer gelijk en verliest het 1 keer. Voor de beker was er al gelijk gespeeld dus die uitslag was statistisch gezien niet meer mogelijk. Al dacht de plaatselijke voorspeller daar onbegrijpelijk anders over.

Omdat cijfers vaak meer zeggen dan woorden, hier de statistieken van de wedstrijd:

Tollebeek 2 Nagele 2
Balbezit  28% 72%
Corners 3 10
Schoten 4 17
Schoten op doel 2 9
Doelpunten 2 1

Tollebeek had vorige week met 9-1 klop gekregen van Olympia. Het Olympia waar Nagele in de 1e wedstrijd met 1-1 tegen gelijkspeelde. Statistisch gezien was 1-9 vandaag dus een logische uitslag geweest. En als Nagele net zo met de kansen was omgesprongen als Tollebeek, zou de uitslag hierbij heel dicht in de buurt komen.

Het liep echter wat anders. Het balletje wilde er simpelweg niet in. Het veldspel was redelijk tot goed, er werd nauwelijks iets weggeven en er werden legio kansen gecreëerd. De randvoorwaarden voor winnend voetbal op de lange termijn zijn dus aanwezig. Tollebeek kwam vlak voor rust echter uit het niets op 1-0. Een afgeslagen corner viel voor de voeten van een Tollebeek speler. Het puntertje hobbelde door een woud van benen in de verre hoek. Nagele had daarvoor al zes 100% kansen gecreëerd maar met name Michel en Buzzy wisten de sterk spelende keeper niet te passeren. Gezegd moet worden dat beide spelers wel steeds op de goede positie stonden/kwamen.

Na rust waren er ook kansen, mogelijkheden en mogelijkheden op kansen. Buzzy testte met zijn kopballen en afstandsschoten de ballenvanger op meerdere plekken, Sjeppe raakte een bal verkeerd in kansrijke positie, Jorn kwam twee keer gevaarlijk door op de achterlijn, kersverse vader Hugo zat nog op een roze wolk toen de bal van zijn voet sprong één meter van de doellijn, Julien was soms ongelukkig in zijn voorzettingen, Arnoud vergiste zich in de snelheid van Michel etc. Allemaal net niet dus. Toch kwam Nagele 10 minuten voor tijd op 1-1. Sjeppe werd licht vastgehouden en ging gretig neer: penalty. Hij liet zien dat een oude voetbalwet nergens op gebaseerd is en nam de strafschop zelf. Keeper kansloos: 1-1.  En Tollebeek…. Zijn kwamen 2 minuten voor tijd voor het eerst in deze 2e helft in de buurt van Bas en weer werd uitstekend de hoek gevonden: 2-1. Deze mokerslag kwam Nagele niet meer te boven. De eerste nederlaag is een feit. Geflatteerd, ongelukkig, onverdiend. Welke woorden je er ook op los wil laten, de kille cijfers 2-1 gaan de boeken in.

Voor de lezers die de naam Muis hebben gemist in het verslag. Dat klopt, hij schitterde door afwezigheid. Er gaan echter verhalen dat hij vermomd met pet en al het doel van Tollebeek verdedigde. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Flevoboys 5. Het kan statistisch gezien niet lang meer duren voor de eerste competitie overwinning een feit is. Goals kunnen simpelweg niet uitblijven.
======================================================================

Nagele 3 welvarend van start met 6 punten uit 2 duels.

Nagele 3 Heeft dit seizoen een behoorlijke verjongingskuur ondergaan dus dat betekende de eerste wedstrijd behoorlijk wat nieuwe gezichten.  Zelfs de nieuwe coach is ietsjes jonger. Het is namelijk Zev Clerx die het stokje overneemt van Erik Peterse.  Zev zag de eerste wedstrijd tegen Creil 3 wat moeilijk op gang komen maar werd vrij eenvoudig gewonnen met 6-2.

Deze zaterdag stond de topper tegen Bant 3 op het programma en met de voorspelling van het orakel Lars die in onze voordeel sprak mocht dit natuurlijk geen probleem worden. Door afwezigheid van onze leider/inspirator Zev werd de hulp ingeroepen van clubicoon Rens Koene om het derde naar de overwinning te leiden. Dat was nog best een gegoochel met 16 spelers en een tekort aan verdedigers.  Rens wist met al zijn ervaring dat hij eerst wat aan het overschot aan spelers moest doen dus stuurde meteen een wissel met de waterzak naar Urk om water te halen. Maar daar kreeg hij toch vrij snel spijt van toen na 3 minuten de eerste wissel kwam en na 10 minuten de tweede wissel met vermoeidheidsverschijnselen. Nagele drie speelde gretig soms iets te gretig want Bant 3 besloot vrij snel op de counter te gaan spelen. Ondanks de 4-4-2 opstelling van Bant had Marco de Jong geen enkel probleem het overwicht te pakken op het middenveld. Hoogtepunt van de wedstrijd was zonder meer de geweldige afgemeten voorzet van Frank Westervoorde die good old Marc Smit er zonder problemen in kon koppen.

Zelfs de leider geloofde zijn ogen niet want deze vroeg nog meerdere keren aan Frank wie nou die voorzet echt gaf? Nagele 3 wist uiteindelijk vijf keer het doel te vinden en Bant twee keer. Gezien het verschil in kwaliteit had het wel iets meer mogen wezen maar de 3 punten zijn weer binnen.  Tijdens de derde helft smaakte het biertje onder coaching van barmedewerker Paul Andela goed en werd wel duidelijk dat het derde gretiger is dan ooit want ondanks de overtuigende winst werd er nog lang nagesproken over verbeterpunten in ons spel.  Volgende week wacht ons een wedstrijd van een iets ander kaliber want dan reizen we af naar Urk 11 die medekoploper is met 9 uit 3.

======================================================================

Collectieve offday voor B1

Het kwam ons deze week wat als een verrassing maar de Nogietskovsky had een verlies voorspeld.Natuurlijk waren wij het daar absoluut niet mee eens en voelden wij ons in onze eer aangetast. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat wij bekennen dat wij iets te maken hebben gehad met de eieren tegen de voordeur van Lars of de met schoensmeer ingesmeerde deurklinken van zijn auto. Maar ja hoor hij bleek ook deze keer het toch weer bij het juiste eind te hebben.

De week begon hoopvol met de terugkeer van Anton en Vincent en leider Molenaar en Jan deden al een dansje want de gedachte was dat er eindelijk kon worden gevoetbald zonder leenspelers. Maar dat feestje ging jammer genoeg niet door want door wederom een x aantal afmeldingen moest er toch weer een beroep worden gedaan op de C’s.

Daarmee kon leider Molenaar meteen laten zien dat hij hart heeft voor zijn team. Want hij moest als Diehard Cambuur supporter een dag voor de derby Heerenveen-Cambuur voet zetten op het vervuilde Heerenveense grond om de C spelers op te halen. En laat nou heel toevallig SC Heerenveen op hetzelfde terrein waar de C’s speelden hun laatste training voor de derby afwerken. Dus moest hij door heel veel vervelende Heerenveen supporters en security etc. om Rutger, Wessel en Koen op te eisen.

Toen Rutger, Wessel en Koen in de welbekende rode Opel Corsa aankwamen in Oldeholtpade waren de B’s al fanatiek aan het warmlopen onder leiding van aanvoerder Koene. De sfeer leek goed en ontspannen dus het leek een leuke voetbalmiddag te gaan worden.  Maar bij de aftrap leek het meteen al mis te gaan er werd zwak de duels in gegaan en de hand van uitstekende trainer Erwin van der Wiel was deze keer niet zichtbaar want er werd slecht rond getikt.  Dat viel niet te zeggen over Oldeholtpade die combineerde er lustig op los en werden we gewoon weg gevoetbald. Het werd de leider pas echt duidelijk dat we een ongewone offday hadden toen zelfs de zeer betrouwbare verdediger Steven Hoefnagel een pijnlijke fout maakte waar een goal uitviel. Weliswaar miste wij onze rots in de branding Ricky Schippers op doel maar de 7 tegengoals waren zelfs nog wat pril bij de vele kansen die Oldeholtpade creëerde.

Nagele wist nog wel wat terug te doen want Koen Westervoorde wist de bal nog langs de keeper die nauwelijks onder de lat paste te schuiven. Oldeholtpade is weliswaar de nummer 1 in de competitie maar het is ons wel aan te rekenen dat we er geen wedstrijd van hebben gemaakt ook al had de tegenpartij misschien wel 11 reuzen in het veld staan maar met onze kwaliteiten moeten wij het ze op zijn minst zeer moeilijk maken. Enig voordeel van dit verlies is dat er niet 1 of 2 schuldigen zijn aan te wijzen maar dat we gewoon als team tekort hebben gebracht.

Gelukkig is er nog een oude voetbalwet die zegt dat je na zo`n wedstrijd de volgende wedstrijd de sterren van de hemel gaat spelen en dat komt Gerco Koffeman prima uit want volgende week komt zijn oude werkgever SV Urk op bezoek.  Volgende week wordt dus wederom een kraker waar de B selectie maar al te graag zal willen laten zien ze veel beter kunnen dus Urk is gewaarschuwd.

======================================================================

Goalie, Sem Toeter, van D2 foutloos

Vandaag hadden we met z’n allen wat goed te maken, want wat er vorige week gebeurd is, was ver beneden ons kunnen. Vriend van Gaal heeft het verslag van afgelopen week ook gelezen en heeft contact gezocht om hier en daar wat handige tips te geven. Slim als we zijn,  zijn we hier natuurlijk meteen mee aan de slag gegaan.  Één van de tips is de opstelling. Normaal spelen we 4-3-3 maar vandaag wordt dat 4-4-2. eens kijken of dat het Van Gaal effect wordt.

SVM D3 kwam bij ons op bezoek en betitelde ons al snel als kanshebber voor matchwinnaar, want hun elftal was vers van de pers met voor sommige spelers nog maar weinig speelminuten op de teller. Zou Lars Nitschkowsky dan toch gelijk krijgen met zijn voorspelling?  We gingen voortvarend van start en het was Jurian die Nagele binnen een korte tijd al op een 2-0 voorsprong bracht. De strijdlust was zeer zeker aanwezig, misschien zelfs iets teveel van het goede. Zodra de bal begon te rollen op het middenveld dook zowat bijna iedereen op de bal met als resultaat dat je elkaar dan in de weg loopt.  Het gebeurde een aantal keer dat je denkt dat je de bal hebt, maar dat een medespeler ‘m zo uit je voeten schuift en er zelf mee aan de haal gaat. Tja op dit niveau moeten de jongens weten dat dat toch niet de bedoeling is.  Werk aan de winkel voor de trainer. Positie, positie, positie waar sta ik en wat wordt er daar van me verwacht.

SVM had niet veel in te brengen vandaag want na 30 minuten stonden we al met  5-0 voor met doelpunten van Silvain (2) en Rick (1). Vlak voor rust hing het 6e doelpunt in de lucht. Rens was lekker fel en heeft een aantal keer een prima assist gegeven, maar jammer genoeg lukte het in de eerste helft niet om de 6e bal achter de keeper te krijgen. Onze bezoekers probeerden wat ze konden om ook eens richting ons doel te komen, maar elke poging die ze waagden werd om zeep geholpen door ons ijzersterke 3 mans formatie achterin die elke bal weer terug eisten.  Eerlijk is eerlijk, mooi werd er niet gespeeld maar door een 2 tal solo actie’s van Silvain werd de voorsprong uitgebouwd naar 7-0.  Kansen waren er genoeg mogen we wel zeggen maar ja die regel van buitenspel staan is toch wel vervelend. SVM zag het niet meer zitten, want wij waren toch wel een maatje te groot voor hun want Cas en Rick hadden de 8 en 9-0 op hun naam staan.

Nu denken de meeste natuurlijk dat Sem zijn doel goed heeft verdedigd omdat hij de nul heeft weten de houden, integendeel, hij heeft geen bal gezien en aangeraakt vandaag mede door het verdedigende werk van Bas,Joel en Stijn.
======================================================================

Flevo Boys E9 – Nagele E1  3-9  (rust 2-4)

Eindelijk winst voor Nagele E1

Vandaag stond de 3e competitiewedstrijd op het schema. We mochten uit tegen Flevo Boys E9. We speelden vandaag zonder Corne zodat we met 8 man sterk naar Emmeloord gingen.

In de eerste helft met Jaron op doel begon Nagele voortvarend en kon Branco de score in de 9e minuut openen. Nagele was kansrijk, creerde kansen en wist zelf uit te lopen met een 3 – 0 voorsprong door een aantal mooie treffers van Tim. Flevo Boys liet het er echter niet bij zitten en wist in de 17e minuut via de hand van onze keeper te scoren nadat ze al enkele malen dicht het doel genaderd waren. Al met al een goede eerste helft met een eindstand van 2 – 4 in het voordeel van Nagele.

In de 2e helft met Tiemen op doel was Nagele kansrijk en er gingen vele kansen net naast of over. Flevo Boys wist nog maar 1x te scoren en door goed opbouwend voetbal van iedereen konden uiteindelijk Branco, Tim, Tijn en Jaron nog scoren. Tiemen was goed aan het keepen en Max, Arjan en Tijs hebben zich ook van hun beste kant laten zien zodat we nu na een aantal wedstrijden te hebben verloren winst konden noteren.  Volgende week spelen we thuis tegen Tonego E1.

Groeten van E1
======================================================================

NageleF1 -SC Emmeloord F2

Deze zaterdagochtend mochten de jongste pupillen thuis spelen tegen SC Emmeloord F2. Een sterk team, maar we waren voorbereid. Het veld was verraderlijk glad door de dauw. Met Anthoon op doel wisten we aardig gelijk op te gaan met onze tegenstanders. Joris mocht 2x doel treffen, waarmee de aanvankelijke achterstand in de eerste helft eindigde met 2-2 bij rust. Het veld dat inmiddels aan opdrogen was werd ook weer beter bespeelbaar. De toeschouwers waren het team van Nagele goed aan het aanmoedigen. De tweede helft bracht de doorkomende zon niet veel geluk voor Nagele. Een paar doelpogingen werd gemist, waardoor de achterstand opliep tot 6-3. Uiteindelijk wist Nick nog een verdiend doelpunt te scoren: eindstand 4-6.