26 Oktober 2013

Nagele kruipt richting de koppositie

Vandaag stond er weer een topper op papier voor Nagele 1, een zeer belangrijke wedstrijd tegen het nog ongeslagen Joure. Voor aanvang van de wedstrijd was de stand op de ranglijst voor de eerste 4 posities als volgt.

Arum 18 punten uit 6 wedstrijden (dus de volle winst), Wolvega 15 punten, Nagele 13 punten en Joure 12 punten. De boodschap van Gerrit Bien aan de jongens was duidelijk. Eerst naar ons zelf kijken en proberen de 3 punten in huis te houden en daarna kijken naar de directe concurrenten Arum en Wolvega. Want zei Gerrit “Als de bladeren van de bomen vallen, kunnen er gekke dingen gebeuren”.

Deze Bien-achtige uitspraak werd 90 minuten later nog eens fijntjes aangehaald toen alle uitslagen binnen waren. Wolvega pakte de volle winst, maar Arum verloor bij Makkum met als gevolg dat op dit moment de volgende stand op het bord staat.

Arum 18 punten uit 7 wedstrijden, Wolvega 18 punten, Nagele 16 punten.

Dus zie hier een Hitchcock-achtige ontknoping voor volgende week zaterdag. De zeer belangrijke wedstrijd Nagele tegen Arum. Dus aan alle enthousiaste toeschouwers die Nagele een warm hart toedragen, kom zaterdag a.s. naar Arum en moedig Nagele aan. Na deze algemene beschouwing wordt het nu tijd om mij eens te buigen over het verloop van de wedstrijd zelf.

Beide ploegen begonnen voorzichtig en het was duidelijk dat ze elkaar aan het aftasten waren. Maar na 15 minuten was ineens Gert-Jan Hulsman daar om met al zijn snelheid en doorzettingsvermogen achter een bal aan te gaan. Door goed doorzetten moest zijn directe tegenspeler aan de noodrem trekken. Alleen gebeurde dit in het strafschopgebied, dus een terechte penalty. Rick Bloo nam zijn verantwoordelijkheid en nam resoluut de strafschop, 1-0. Helaas viel na 25 minuten Matthijs van Arendonk zwaar geblesseerd uit met een blessure aan zijn schouder. (Na een bliksembezoek aan het ziekenhuis werd duidelijk dat de schouder gedeeltelijk uit de kom was geschoten. Na behandeling kon hij gelukkig weer terug naar sportpark Nagele om weer bij
zijn teamgenoten aan te sluiten die inmiddels het speelveld hadden verruild voor de kantine).

Doordat Matthijs het veld moest verlaten kwam Jos Withaar erin en werden er enkele omzettingen gedaan. 10 minuten later was het Emiel Krops die met een geweldige loopactie zijn tegenstander de baas was en een uitstekende voorzet afleverde aan Jos Withaar. Jos maakte dankbaar gebruik hiervan en rondde zeer bekwaam af, 2-0. Nagele begon steeds beter te spelen en er werd een schitterende aanval opgezet via verschillende spelers en uiteindelijk maakte Jacco Vessies deze aanval af. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd wegen buitenspel. Joure schrok wakker en begon druk te zetten, hier vloeide enkele corners uit, waarvan er uiteindelijk 1 in de goal werd gefrommeld 2-1. Joure had maar weinig tijd om van deze goal te genieten, want Emiel Krops maakte met een super harde schuiver 3-1.

Na rust probeerde Joure druk te zetten en had Nagele het wat lastig, maar dat veranderde toen bij een corner een verdediger van Joure zijn eigen keeper passeerde 4-1. Nagele creëerde nog enkele kansen waarbij de paal ook nog een keer geraakt werd, uiteindelijk bleef het bij 4-1 winst voor Nagele. Een compliment aan de ploeg die met hard werken dit resultaat heeft gehaald.

Dus nogmaals aan alle belangstellenden, komende zaterdag speelt Nagele uit tegen koploper Arum. Tot slot wil ik u nog een scenario meegeven: indien Wolvega verliest en Nagele wint, dan is de eerste periodetitel voor Nagele en staan WE nummer 1.
========================================================================

Nagele 2 niet voorbij Veno 6

De eredivisie mag dan onvoorspelbaar zijn, ook op Nagele 2 valt geen peil te trekken. De Mickey Mouse League is er niks bij. Het schouwspel dat de thuisploeg en Veno 6 op de mat legden was niet om over naar huis te schrijven. Het publiek had dit blijkbaar al voorzien en liep dan ook niet warm voor dit affiche. Na 90 minuten ploeteren stond er 2-2 op het scorebord.

Voorspeller Nitschkowsky heeft het er maar moeilijk mee, ook vandaag zat hij er met een 1-tje weer naast. Slechts één van de vijf wedstrijden van Nagele 2 wist hij goed te voorspellen, een schrikbarend succespercentage van 20%. Ligt dit aan de voetbalkennis van de voorspeller of aan het falen van Nagele 2? Ik neig naar het het laatste.

Het was aan invaller De Zeeuw te danken dat Nagele een puntje pakte tegen een toch echt niet sprankelend Veno. De rappe middenvelder was een aantal maal aanspeelbaar in de diepte en verdiende zo ook een penalty. Daarnaast was hij in de slotfase goed voor de assist bij de 2-2. Verder ontbrak het bij het team vandaag vaak aan een bepaalde beweging zonder bal. Dan nu de statistieken van de wedstrijd:

Nagele 2 – Veno 6 2-2 (0-1): 26. 0-1, 59. Sjeppe 1-1 (pen), 65. 1-2, 78. Allard 2-2
========================================================================

Nagele B1 maatje te groot voor Flevo Boys B6

Nagele B1 had deze week een laag ingeschatte tegenstander op bezoek en volgens onze ziener Nogietskovsky stond de sterrenhemel in teken van een ruime overwinning. Dus de klus was eigenlijk al geklaard voordat we begonnen maar een kat in het nauw….

Dus vanzelfsprekend hebben de B1 spelers niks meegekregen van al de zwarte pieten commotie de afgelopen week want elke speler had zich afgesloten van elke invloed van buitenaf en was zich alleen maar mentaal aan het voorbereiden voor deze wedstrijd. Onze B1 gladiatoren stapte de Nagele Arena in met verwachting de dat de tijger los zou worden gelaten maar Flevo Boys B6 had meer weg van een kitten. Zelfs een gladiator gaat niet vechten met een kitten maar spelen en dat was dan ook het wedstrijdbeeld. Flevo Boys had te weinig overtuigingskracht om het ons ook maar lichtelijk moeilijk te maken.  Vrij eenvoudig tekende Sander zijn hattrick aan en was de wedstrijd al gespeeld.  Vincent verdient vandaag een groot compliment want kitten of niet Vincent werkt en werkt en verdiende daarmee veel respect van de leiders, teamgenoten en de volle tribune.  Het doelpunt van Vincent hing al even in de lucht en hij kreeg wat hij verdiende want de 4-0 was een feit en we gingen met een gerust hart aan de thee. De tweede helft begon stukken zwakker omdat de spelers al niet meer geloofde dat Flevo Boys ook nog klauwtjes zou hebben.

Mede door een foute positiewisseling van de leider in het veld ging de wedstrijd iets meer gelijk op. Vincent die juist zo bepalend was als rechtshalf werd spits gezet en Bob centrale middenvelder daardoor kwamen beide minder in het spel voor. Gevolg was dat Ricky het drukker kreeg maar met de inzetten die Flevo Boys op Ricky gaf versla je een keeper van deze klasse niet. Sander die begin tweede helft wissel stond werd halverwege de tweede helft weer teruggezet en daarmee kwam er ook meer creativiteit terug in de ploeg. Een fantastische vrije trap die dood in de kruising viel was de 5-0 en de vierde goal voor Sander. Bas werd de 65e minuut eruit gehaald want hij was vandaag te lief in de duels. Als hij met meer overtuiging de duels aan zou gaan had hij vandaag meer kunnen betekenen voor het team en dat is natuurlijk jammer want het is alleen maar een handeling van jezelf of je been ervoor gooien. Dus hopelijk zien we de volgende week een furieuze Bas.

Jammer genoeg liet Flevo Boys drie minuten voor het eind toch nog eventjes een klauwtje zien want een mooi lobje over Ricky was een feit wat de eindstand op 5-1 zette. Al met al een vrij eenvoudige overwinning waarbij de score wel iets meer had mogen laten zien dat we de betere team waren, maar kunnen wij gewoonweg tevreden zijn met de uitslag en de punten.

Volgende week wacht Desz B1 (Zwartsluis) uit die op papier gelijkwaardig is dus dat belooft weer een intense thriller te worden waarbij besloten word wie van de twee de aansluiting bij de top vier in de tweede klasse gaat maken.
========================================================================

Nagele E1-Tollebeek E2 13-5  (rust 8-1)

Nagele wint voor 4e keer op rij

Met nog steeds “tropische” temperaturen voor de tijd van het jaar, mochten we vanochtend thuis aantreden tegen Tollebeek E2. In de beker hadden we al kennis kunnen maken met Tollebeek E1 en dat was niet zo goed bevallen. We verloren die wedstrijd nogal behoorlijk….

We speelden vandaag zonder Arjan die vanwege een wat nadere kennismaking met de tandarts nog niet helemaal speelklaar was. Gelukkig was hij er wel om ons aan te moedigen. Tim had een zaalvoetbaltoernooi van vrijdag in de benen en opteerde om vandaag te keepen. Nagele ging flitsend van start want voordat we goed en wel stonden te kijken tikte Jaron de 1 – 0 al binnen uit een strakke voorzet en zette daarmee de trend voor de rest van de wedstrijd. Nagele domineerde de 1e helft maar het moet gezegd worden dat Tollebeek zeker een aantal kansen had. De een na de andere goal werd gescoord door de Mannschaft van Nagele. Het stond goed, er werd goed verdedigd door Tijs en Tiemen, het middenveld met Corne, Tijn en Max zorgde voor de opbouw en Jaron en Branco stonden voorin. Keeper Tim maakte de nodige goede acties en parkeerde de bal weer diep terug als dat nodig was. Dit alles resulteerde in de nodige doelpunten van Tijn, Branco, Max en Jaron en een ruststand van 8-1.

Na de rust was het idee op gevat om de verdedigers voorin te laten spelen en de aanvallers achterin. Zo kon er ook eens van positie gewisseld worden. Dit bleek echter een minder goede ingeving dan vooraf gedacht. De spelers raakten er van in de war en op een gegeven moment stond bijna iedereen voorin. Reden te meer om iedereen maar weer op zijn vaste plek te zetten. Tollebeek wist hierdoor echter wel een aantal keren te scoren. Nagele zette dit in de slotfase recht door hier nog een schepje bovenop te doen.

Volgende week spelen we uit tegen Espel E1. Hiervan hebben we in de beker verloren. We zijn benieuwd of we dit volgende week kunnen rechtzetten. Vooralsnog doen we leuk mee in de competitie met 4 gewonnen wedstrijden uit 5 gespeelde.

Groeten van E1!