24 augustus 2013

Genemuiden Vr1 -Nagele Vr1

Zaterdag 24 augustus, op naar Genemuiden met Tollebeek-Nagele Dames 2. Jennifer, Leonie, Evelien en Gerdien waren van de Dames 1 mee. We begonnen meteen lekker fel. Beide teams speelden lekker over maar wij waren Genemuiden toch net een stapje voor en Maartje scoorde daardoor de 1-0. Genemuiden liet dit niet op zich zitten en na verschillende pogingen maakten ze het gelijk. Wij gingen gewoon lekker door, tikten balletjes mooi rond en speelden ons eigen spel. Na een paar mooie acties was het weer Maartje die de 2-1 scoorde. We bleven goed en rustig spelen en aan het einde van de eerste helft scoorde Maartje daarom een prachtig doelpunt die met een boog om de keeper heen ging. We gingen met 3-1 de rust in.

Na de rust kwam Gerdien er in en die vond het meteen een goed idee om maar eens te gaan scoren. 4-1. Genemuiden deed erg hun best om ook te scoren maar met een goede verdediging en topkeeper Jennifer lukte dat ze niet. Het vijfde doelpunt ontstond na wat mooie acties en tikjes voorin en Gerdien schoot hem het doel in. Zo’n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd kregen we een vrije trap. Evelien schoot hem naar voren richting het doel. Hij vloog over Christine heen en Jessica kwam perfect op het goede moment aanrennen om de bal met een zwieper het doel in te schieten. 6-1.

Groetjes Leanne
=====================================================================

Nagele 2 – Ens 2

Het was rustig op het sportpark van Nagele. De geur van koffie vulde de kantine en langzaamaan kwamen de spelers van Nagele 2 binnen druppelen. Sommige al gepokt en gemazeld op dit niveau, voor andere een compleet nieuwe ervaring. De chemie tussen de spelers van dit bijzondere elftal was al gauw duidelijk. Dit kon wel eens een mooi seizoen gaan worden. Na een oefenwedstrijd tegen Flevo Boys 7 begon vandaag het seizoen officieel. Een wedstrijd voor de beker tegen Ens 2 beloofde bij voorbaat een schitterend affiche te zijn voor deze seizoensouverture.

Nadat de wedstrijd 5 minuten bezig was werd de inleiding van dit verhaal al bevestigd. Twee goede voorzetten van de rechterkant werden allebei binnengekopt door Michiel Eilander, 2-0. Vanaf de zijkant werd het onvermijdelijke al geroepen: “10 10 10”. Nagele leek het wel even genoeg te vinden en schakelde duidelijk een tandje terug. Na een arbitrale dwaling van zowel de scheids als grensrechter kwam Ens plotsklaps terug in de wedstrijd. Keeper Roy Schieving had tot dan toe nog geen bal gevangen en dat lukte ook deze keer niet. Roy werd op snelheid geklopt waarna een Enser aanvaller simpel kon binnen schieten, 2-1. Voordat het spannend werd besloot Meurs dat het mooi geweest was voor Ens. Na een paar keer de bal onder zijn voet door te hebben gehaald speelde hij de keeper uit en tekende zo voor de ruststand, 3-1.

De tweede helft werd een waar spektakel. Het eerste kwartier was weliswaar niet noemenswaardig maar het bleek een opmars naar wat komen zou. Eerst werd Meurs nog gewisseld voor Hugo en toen begon het te lopen. Hugo in de spits bleek een gouden zet. De doelpunten volgden elkaar in hoog tempo op. Newby Jorn Hofstra scoorde met een fraaie boogbal over de keeper gaf later een heerlijk hoge bal op Hugo. De nieuwe spits nam de bal ineens op de pantoffel en de bal verdween in de lange hoek, 5-1. Op dat moment gebeurde iets dat niemand had verwacht ooit nog te mogen meemaken; Landman ging warmlopen voor een invalbeurt. Geroezemoes kwam vanaf de tribune, spelers keken elkaar vragend aan. Zou het echt…

Nadat Meilander wederom met het hoofd had gescoord (6-1) was het moment aangebroken. Een moment waar in ieder geval Landman zelf lang op heeft gewacht, hij mocht weer de wei in. Spelen met zijn vriendjes op het voetbalveld. Onder luid applaus kwam hij het veld op in plaats van Allard, die was moegestreden. Toen begon het te regenen. Het regende kansen voor Nagele. Kans op kans waren niet besteed aan de spitsen van Nagele. Vooral Landman moet nog even aan de slag met zijn vizier. Hugo kreeg het daarentegen voor elkaar om in een kwartier nog drie maal te scoren, 9-1. De jacht op de tiende goal was geopend en die jacht werd beloond. Eindelijk was het Landman die zijn eerste wedstrijdminuten in drie jaar beloond zag worden met een doelpunt. Een gevoel van opluchting ging over het veld, 10-1. Het begin van seizoen 2013-2014 is geslaagd. Langs de kant was het publiek lyrisch over het spel van dit Nagele 2.  “Dit is een mooi stel hoor” was een mooi compliment naar deze spelersgroep. Waarbij gezegd moet worden dat er nog diverse spelers ontbraken.

Volgende week Tollebeek 2 uit. En iedereen weet om wie het daar draait! MUIS…
=====================================================================

Nagele B1 puntloos gedomineerd 

Vandaag stond voor de B1 hun eerste officiële wedstrijd op het programma namelijk tegen Kuinre B1.Door een krappe selectie en twee afwezigen ( Bas-ziek Anton-K3 concert )hebben we versterking gekregen van de A`s in de persoon van Sjoerd de With en Remon Kappers.

Scheidsrechter Allard van der Wiel had nog maar nauwelijks de aftrap geblazen of de bal lag al bij ons in het net. Dat schok effect was zichtbaar want het duurde even voordat wij in ons spel kwamen. Vincent van der Linden die zeer goed in de wedstrijd zat voetbalde met durf en plezier hij bekroonde deze prestatie met onze openingsgoal. De verdediging stond ondertussen steviger met een zeer sterk spelende Sjoerd. Sjoerd stak er met kop en schouders bovenuit maar dat bedoel ik vooral letterlijk, Dat was voor mij de eerste keer dat ik omhoog moest kijken als ik tegen een jeugdspeler sprak. Steven Hoefnagel had zich vandaag vastgebeten in zijn tegenstander en Steven was hem duidelijk de baas. Jaimy Post heeft zijn eerste wedstrijd ook meteen laten zien dat er geen discussie over bestaat wie de rechtbackpositie toebehoort, Heel betrouwbaar gespeeld ook opbouwend.

In het verloop van de wedstrijd kreeg Nagele nog een terechte penalty waardoor Vincent heel cooltjes zijn tweede kon aantekenen. Dat er tegenwoordig een tijdstraf is bij geel heeft Nagele B1 nog even dubbel gecontroleerd want eind eerste helft was Sjoerd een fractie te laat bij een doorgebroken speler en kreeg daarvoor een terechte gele kaart. En Jaimy maakte een nogal wat onnodige overtreding langs de zijlijn en mocht ook 10 minuten langs de kant blijven.

De hele wedstrijd werd gedomineerd door Nagele maar de vele kansen konden het doel maar niet vinden, en een oude voetbalwet ….. inderdaad we verloren toch nog met 3-2 tegen de verhoudingen in. Ondanks de verliespunten stemt de opwaartse lijn in het spel en vooral de controle over de wedstrijd toch de leiders erg hoopvol. Als je zoveel kansen weet te creëren kan het gewoon niet anders dat met een beetje geluk en wedstrijdritme dat die ballen er wel invliegen.  Ook erg positief zijn we over onze nieuwste aanwinst Gerco Koffeman waarvan een ieder wel ziet dat hij over inzicht, rust en een goede passing beschikt.

Dus ook deze wedstrijd weer veel wijzer geworden, zo heeft Youri geleerd dat je positie bank wordt als je Harrie zijn eieren niet op tijd levert en de rest dat door aanbieden het spel sneller loopt. Volgende week Tonego uit die hun eerste wedstrijd 6-0 wonnen dus dat word zeker een “clash of the titans” duel.
=====================================================================

Urk D7 – Nagele D2

Voor de mannen van D2 gaat er een wereld open vandaag, namelijk niet met 7 maar met 11 man spelen, niet op het pupillen veld maar op het grote veld voetballen. Maar dankzij met wat hulp van buitenaf hebben we het toch voor elkaar gekregen denk ik om de  mannen van D2 hierop voor te bereiden. En vandaag zullen we zien of het geholpen heeft. De selectie van D2 bestaat helaas nog maar uit 12 man waarvan 5 E pupillen, de kosten zijn gestegen dus aankopen lukt niet meer, en dan blijft er nog maar één optie over en dat is wachten tot iemand zich vrijwillig aanmeld.

Maar even tot de orde, we spelen vandaag voor de KNVB beker tegen Urk D7, het is de éérste wedstrijd voor beide ploegen in deze formatie en dat is toch wel even wennen. Na een laatste pep talk en wat instructies wat betreft onze tactiek mochten wij de aftrap nemen.  Urk probeerde meteen druk te zetten  maar onze verdediging stond als een huis(Bas/Stijn/ Joell/Silvain). Maar toch wisten ze een gaatje te vinden en de bal lag achter in het net (1-0). Nagele ging ook opzoek of ze ook naar de overkant konden komen en dat lukte zowaar, via Jurian die als een raket een paar keer werd afgeschoten maar de afronding op doel wou hem  maar niet lukken, wat een snelheid zit daarin zeg.

Een paar spelers hadden hun tomtom waarschijnlijk niet op zak, want die weken nog wel ééns flink  uit naar een andere positie op het veld, gelukkig heeft dat niet geleid tot ongelukken, maar Urk wist daar  toch van te profiteren en de  3-0 was daar. Keeper Sem heeft uitstekend zijn best gedaan en heeft vele counter’s van Urk om zeep geholpen, maar hij kon toch niet voorkomen dat Urk in de tweede helft kon uitlopen naar 4-0.

Een tactische verandering in de opstelling bood Nagele misschien kans om de Raket af te schieten en dat lukte want Jurian schoot eindelijk raak (4-1). De bal werd meer rond gespeeld en in de ploeg gehouden, kansen hebben we echt wel gehad hoor, maar het geluk was net niet aan onze zijde vandaag, want Urk wist zo ook onze laatste man Stijn op het verkeerde been te zetten en zo werd het 5-1.  Natuurlijk lieten wij het er niet bij zitten en onze  middenvelders (Rick/Meilo en Rico) deden er alles aan om de bal voorin te krijgen  (Rens/Ravi/Cas/Jurian) waardoor we toch via Cas op 5-2 terug konden komen. Ze hadden door dat er meer in zat,maar helaas liep de batterij  langzaam leeg, want het is toch niet niks zo’n groot veld. Aan beide kanten waren er kansen , maar de laatste kans van deze pot was voor ons want het was Rico die de bal op zijn Pelle’s in het doel kopte, en zo gingen we moe maar voldaan naar huis met een uitslag die helaas in het voordeel was voor Urk (6-3).

=====================================================================

Espel E1 – Nagele E1   11-4  (rust 4-2)

24 augustus stonden de eerste bekerwedstrijden weer op het programma. Voor het gloednieuwe Nagele E1 betekende dit dat we mochten afreizen naar Espel om daar tegen Espel E1 te spelen. Espel E1 zit in dezelfde poule ingedeeld als Nagele E1 dus als het goed is komen we elkaar nog een keer tegen. In tegenstelling tot Nagele E1, waar alleen Tim van Eerten eerder in de E’s heeft gevoetbald, beschikte Espel over spelers met iets meer ervaring. Dit nam echter niet weg dat we goed van start gingen. In de 1e helft stond Corne op doel.

In de 10e minuut wist Espel de score te openen en kwamen we achter. Nagele beet zich echter stevig in de tegenstander vast en werd met de minuut kansrijker. Na een mislukte aanval in de 14e minuut en opnieuw een tegendoelpunt van Espel, wist Branco de score te openen. Nagele leefde hierna op en begon gevaarlijker te worden. Na een mislukte kans van Jaron wist Tijs Krops het 2e doelpunt te scoren waardoor we weer gelijk kwamen. Na een onverwachte keeperswissel (Corne kreeg een bal hard tegen zijn hand) stond Tim even op doel.Het leek gelijk op te gaan maar aan het eind van de 1e helft wist Espel toch weer 2x te scoren.

Met een ruststand van 4-2 begonnen we vol goede moed aan de 2e helft met Max op doel. Na opnieuw een treffer van Espel lieten we het er niet bij zitten en scoorden zowel Tijs als Tim achter elkaar een doelpunt. De eerste 34 minuten werd er dus leuk gevoetbald en was het een spannende wedstrijd om naar te kijken. Hierna echter ging de vermoeidheid en het fysieke verschil tellen waardoor Espel maar liefst 6x tot scoren wist te komen. Op zich geen slecht begin, maar nog wel een aantal puntjes om aan te werken. Met name op verdedigend gebied. In de volgende 2 bekerwedstrijden spelen we tegen Tollebeek E1 en Bant E1. Aangezien deze qua competitie hoger ingedeeld zijn dan Nagele E1 zal het er op aan komen.

Nagele E1 bestaat dit seizoen uit:

Tim van Eerten
Tiemen Kuipers
Arjan Hooyer
Branco van Mourik
Jaron Kalter
Corne van der Reest
Max Koene
Tijn Riks
Tijs Krops
=====================================================================

Nagele F1-Tonego F1 6-3

Het team van Nagele F1 mocht vandaag thuis spelen tegen Tonego F1. Scheidsrechter Tjitske heeft een wedstrijd gefloten die in de eerste helft gelijk opging met Yelte in het doel. Na het eerste doelpunt van de tegenpartij kwam Nagele sneller tot doelpogingen. Het duurde dan ook niet lang of de gelijkmaker viel door een mooi schot van Neetje. Net voor het einde van de eerste helft kwam Nagele op voorsprong door Nick, na een fraaie assist.

De tweede helft is Mathijs D. als doelman verder gegaan.  Na twee doelpogingen van Yassin en Neetje, was de counter van de tegenpartij te sterk en kwamen 2 spelers vrij voor onze doelman. Een onhoudbare bal zorgde voor gelijkstand 2-2. Neetje scoorde al snel daarna de 3-2. Tonego speelde nu ook aanvallender en kwam weer op gelijkspel,  vanuit een hoekschop via de binnenkant paal.

Het laatste deel van de wedstrijd verliep zeer goed, waardoor het voor Joris mogelijk was (met hulp van medespelers) een zuivere hattrick te maken. Mathijs D. heeft nog een goede redding gedaan, waardoor de eindstand 6-3 is gebleven. Gedurende de hele wedstrijd heeft het team de “trucjes” van de training toegepast, wat mede geleid heeft tot dit fraaie resultaat. Een mooie actieve wedstrijd om te zien.
=====================================================================