23 November 2013

Bekeravontuur Nagele 2 strandt op Urk

Voor een plaatsje bij de laatste 16 ging Nagele 2 op bezoek bij Urk 9.  Het werd een heerlijk voetbalmiddagje, waar beide teams aan klantenbinding deden. Nagele speelde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, en dat was ook nodig tegen een uitstekende tegenstander. Lang leek de wedstrijd op 0-0 af te stevenen en dus een bloedstollende penaltyserie. Zover kwam het echter niet…. Iets met ‘Frank de Boertjes’ in de slotfase. 

Want die werden afgestraft door Urk 9 dat bestond uit stuk voor stuk goede voetballers. Sommigen die vorig jaar zelfs nog in Urk 1 speelden. Mannen als Teunis Kramer, Pieter Ras, Jelle Loosman, etc. Hugo zag de bui al hangen en nam daarom maar plaats op de bank. Maar Nagele liet zien niks minder te zijn op het fraaie Urker hoofdveld. Beide teams lieten goed voetbal zien op een lekker kunstgrasmatje.

Voor de wedstrijd haalde Seki het verslag van vorige week nog even aan, waarin hij had gelezen dat Bas niet helemaal zijn dag had en dat kreeg Bas nog even fijntjes te horen. En of het dan met karma te maken heeft, of met een bestraffing van boven. Feit is dat in het verslag van vandaag de naam Seki een paar keer voorbij komt. Had hij zijn dag vandaag niet? Dat niet zo zeer. Beter gezegd: Hij had vandaag zijn 10 minuten niet. Want twee ‘Frank de Boertjes’ en één ‘Seki’tje’ in de slotfase van de wedstrijd, en plots stond er 3-0 in plaats van een 0-0 eindstand op het bord en droop Nagele na een uitstekende wedstrijd gedesillusioneerd af.

Het was zo’n wedstrijd waar een foutje wel eens dodelijk kon zijn. Beide teams stonden goed en het Nageler team verdedigde de eerste helft als een ware harmonica. De wedstrijd was in evenwicht. Nagele met prima voetbal kwam meermalen in de buurt van het Urker doel. De schoten op doel leverden echter geen goal op. Het gevaar van Urk kwam vooral over hun linkerflank waar Mees zijn handen meer dan vol had aan een rappe buitenspeler. Elke dieptepass op deze speler leek op maat.

Na rust kon Nagele wat minder creëren. De aanvallers durfden de ervaren en positioneel sterke verdedigers niet op snelheid op te zoeken en zaten verder aardig in de tang. Nagele kon op zich wel leven met de 0-0 want het had alle vertrouwen in een penaltyserie. Het balletje ging op het middenveld en achterin soepeltjes van voet naar voet . Er leek weinig aan de hand totdat Seki een kwartier voor tijd een slippertje maakte en er vrije doorgang was voor een Urker aanvaller: 1-0. Pijnlijk, want niet echt het ideale moment. Maar na de wedstrijd, toen de emotie had plaatsgemaakt voor realiteitszin, kwam het besef bij het immer positieve Nagele 2 dat dit het lot van een verdediger is waar een foutje altijd grotere gevolgen heeft dan bij een aanvaller. Het lot van de verdediger houdt verder in dat je niet vaak in verslagen wordt vernoemd. Tenzij er iets fout gaat… Vandaag daar dan maar een uitzondering op, want  Reinder is al een aantal weken in de vorm van zijn leven als centrale verdediger. Foutloos, duels winnend en goed voetballend. Ook Gaizka voelde zich als een vis in het water. Opstomend, combinerend en in de slotfase zelfs mannetjes uitspelend en hakjes gevend. En Mees… die liet ouderwets zijn handjes weer wapperen.

Een paar minuten na de 1-0 wederom een ‘Frank de Boertje’ van Seki. Een passje werd zomaar in de voeten van de spits geschoven en weer was het prijs: 2-0. Wedstrijd gespeeld, en voor de statistieken werd het ook nog 3-0. De eerder behandelde Wet van Murphy was nu van toepassing op Seki. Dit keer een Seki’tje. De naam TACO schalde over het veld en een ieder weet dat Seki dan de bal gaat koppen, tenzij hij eronder door gaat; het zogenaamde Seki’tje. En tja, dan zul je net zien dat ook uit deze nog niet eens zo kansrijke situatie wordt gescoord: 3-0.

Conclusie: de beker is niet meer dan een troostprijs en er is goed gevoetbald. Ook de Urker toeschouwers en spelers waren onder de indruk van Nagele 2. Zij waren er heilig van overtuigd dat er meerdere spelers van Nagele 1 meededen. En tja, moeten we dat na vandaag als compliment zien of juist niet?

Urk 9 – Nagele 2 -> 3-0 (0-0): 77. 1-0, 81. 2-0, 86. 3-0

Opstelling Nagele 2 -> Bas; Mees, Taco, Reinder, Chiel; Michiel (45. Hugo), Jochem; Arnoud, Joris, Niels (45.Jasper); Kees.
=====================================================================

Nagele B1 laat gelijkspel toe in oefenwedstrijd

Vandaag stond er voor de B1 een oefenwedstrijdje gepland uit in Tollebeek. Zonder de voorspelling van Nogietskovsky kon het nu alle kanten op. Vandaag waren we met een volledige fitte selectie op pad want onze Matthijs Popma was er ook weer helemaal bij en is onze waterzak voor de zekerheid maar even uitgebreid met een EHBO kistje met spalk en Mitella. De start van de wedstrijd stond gepland om 10 uur en dat is toch best vroeg voor onze stappers.

Toch startte Nagele goed zonder enig probleem werd Tollebeek op eigen helft vastgepind en creëerde wij kans op kans maar waren we wat te ongeduldig voor de goal en bleef een doelpunt uit. Ballen op de paal, lat en naast was het wedstrijdbeeld tot na 20 minuten Ricky met een ongelukkige uittrap de spits van Tollebeek in scoringspositie zette en deze zat goed in de Sinterklaas sfeer want die pakte dit kadootje  gretig uit en een 1-0 achterstand was een feit. Deze goal veranderde het wedstrijdbeeld want Tollebeek werd optimistischer en Nagele liet toe dat Tollebeek in de wedstrijd kwam waardoor deze ook begonnen met combineren en het voetbal op en neer ging.

Na een 1-0 ruststand begonnen wij de tweede helft weer feller en dit resulteerde in  een snelle omschakeling waarbij Corne Sander wegstuurde om de 1-1 aan te tekenen. Vervolgens nam Nagele het heft nog meer in handen en wist Joury met en handig intelligent steekpasje Sander vrij voor het doel te zetten waardoor de 1-2 op het bord kwam. Dit had eigenlijk het moment moeten wezen dat de wedstrijd gespeeld zou zijn. Maar Nagele was teveel bezig met de voorsprong vast te houden in plaats van deze uit te bouwen waardoor Tollebeek op onze helft werd uitgenodigd. We wisten nog lang stand te houden tot een rebound erin werd gewerkt en de stand een kwartier voor tijd op 2-2 werd gezet. Dat gaf Tollebeek helemaal het gevoel dat er wat te halen viel en werden we behoorlijk vast gezet. Toch leek het er nog even op dat we de winst gingen pakken toen Vincent vijf minuten voor tijd binnen de 16 ten val werd gebracht maar werd deze jammer genoeg  er buiten gelegd. De eindstand van 2-2 was een resultaat wat Tollebeek ook verdiende op basis van hun beleving en hun werklust maar liet ons wel wat achter met het gevoel dat we onszelf tekort hadden gedaan.

Deze wedstrijd was Bas Aarden weer goed bezig zijn stijgende lijn aan te houden, Hij ging goed de duels in werkte hard en had meer balbezit. Volgens mijn statistieken houd dat in als hij deze lijn aanhoudt, hij na nog een paar wedstrijden met kop en schouders boven iedereen uitsteekt. Ook was weer duidelijk dat Matthijs weer terug was want er werden weer wat verdedigers te kijk gezet met wat bekende flikflak pirouetjes. Al met al een niet al te hoogstaande maar leerzame oefenwedstrijd.

De leiders zien wel duidelijk een positieve groei in het team en teamgeest van dit team. Volgende week gaat Nagele B1 hun ongeslagen thuisstatus verdedigen tegen een tegenstander die zeker te pakken moet zijn voor dit team namelijk Genemuiden B2 oftewel een kraker wordt er verwacht.
=====================================================================

Nagele D1 –  Urk D2

Er stond vandaag een oefenwedstrijd op het programma: Nagele D1 – Urk D2. Nagele begon wat slap aan de eerste helft maar had gauw de smaak al wat te pakken. Nagele had veel kansen voorin maar die werden niet erg goed afgemaakt. Urk had ook al wel een paar kansen, maar er werd goed verdedigd. Maar toen had Urk een goede uitbraak en scoorde de 0-1. 0-1 is hierbij ook de ruststand. De tweede helft begint Nagele erg goed met gelijk al een grote kans maar die ging net naast. Even later scoort Urk de 0-2. Er is een beetje wisseling in balbezit maar dan eindelijk scoort Bernd Lamse de 1-2. Er komen hierna nog veel meer kansen voor Nagele maar die gaan er allemaal net niet in. Maar toen scoorde Urk met nog 8 à 9 minuten te gaan. En toen in de laatste minuut kreeg Nagele nog een erg grote kans, maar die gaat net naast. De eindstand wordt hierbij 1-3 voor Urk. Op naar de volgende wedstrijd en hopelijk daarbij wel wat meer geluk.

Jens Riks D1