30 November 2013

Nagele wint, concurrenten laten punten liggen

Vandaag moest Nagele aantreden tegen de nummer laatst WWS uit Wirdum. Het verschil was voor aanvang van de wedstrijd 16 punten in het voordeel van Nagele. Maar in de praktijk kan dit wel een groot nadeel zijn, (zo van we doen dit wel even). Dus vooraf in de wedstrijd bespreking werd hier heel duidelijk opgehamerd om vooral niet slap te beginnen en proberen om zo snel mogelijk het verschil te maken. Gelukkig begreep Jacco Vessies dit heel goed, hij schoot na 6 minuten spelen de 1-0 binnen met een halfhoog super strak schot, na een meesterlijk overstapje van Roy Hamstra. We gingen er eens goed voor zitten/staan, maar het was allemaal net even iets te slap. Af en toe zaten er goeie aanvallen tussen maar dan stokte het bij de afronding. De 1-0 bleef lang op het scorebord staan en WWS rook dat er misschien wel wat te halen viel en had een paar gevaarlijke uitbraken, maar werden slecht afgerond of Jos v.d. Vlekkert bracht redding.

Een paar minuten voor rust werd uit een goeie aanval dan toch de 2-0 gemaakt door Julien Jukema, die rustig bleef en de kans benutte.

Na rust probeerde Nagele door meer druk te zetten het verschil nog groter te maken, helaas lukte dat niet goed al hoewel er een paar uitstekende aanvallen tussen zaten. Jammerlijk genoeg werden die allemaal gemist. Gelukkig mocht Matthijs van Arendonk weer zijn rentree maken na wekenlang aan de kant te hebben gestaan door een blessure. Eveneens waren wij zeer blij dat ook Thom Jukema zijn rentree kon maken, hij viel vlak voor tijd nog in, na eveneens weken aan de kant te hebben gestaan door een enkel blessure.

Het was net of dit het extra zetje was wat Nagele nodig had, want in het slot van de wedstrijd had Nagele nog wat vuurwerk in petto. Gert-Jan Hulsma maakte in de 86e minuut middels een kopbal de 3-0, en even later schoot Bart Prins na een solo de 4-0 binnen.  En voor Matthijs kon zijn invalbeurt al helemaal niet meer stuk nadat hij van dichtbij in de 90e minuut de bal hoog in de touwen schoot.  De eindstand werd hiermee bepaald op 5-0.

Na afloop van de wedstrijd kwamen de overige uitslagen binnen en bleek dat de nummer 1 en 2 gelijk hadden gespeeld en de nummer 3 zelfs had verloren. Hierdoor kruipt Nagele weer richting de bovenste plekken en staat nu gedeeld derde en heeft nog een achterstand van 6 punten op de nummer 1 en 3 punten op de nummer 2.

Volgende week  moet Nagele uit naar AVC uit Sexbierum. Dit wordt een hele belangrijke match. AVC staat 3 punten achter ons en hebben een zeer goede reeks neer gezet. Dus hierbij nodigen we iedereen uit om naar Sexbierum te komen om ons te steunen voor een goed resultaat.
=======================================================================

Nagele 2 wint opnieuw

Afgelopen zaterdag mocht Nagele 2 aantreden tegen Urk 8. Ook werd het Nagele Deux wijntje gepresenteerd. Speciaal voor deze gelegenheid speelde de thuisploeg niet in het blauw, maar in het rood-witte uitshirt. Dit om de rode en witte wijntjes extra te promoten. Ook had Nagele een filmploeg ingehuurd.

Het was alleen jammer dat de eerste 2 goals er niet opstonden wegens technische mankementen. En dat is vooral spijtig voor Kees, want hij scoorde de 2-1 met een meesterlijke stift. Maar ja, welke lezer gelooft dat als het bewijs ontbreekt? Buzzy had al na 2 minuten de 1-0 erin liggen, toen hij zijn tegenstander uitspeelde en droogjes de hoek vond. Oh ja, voor de duidelijkheid: een panna is een beweging, waarbij een voetballer de bal tussen de benen van de tegenstander door poort. De belangrijkste voorwaarde voor een panna is dat de poortende speler zelf balbezit houdt (bron wikipedia). De rest kunt u aanschouwen in de volgende samenvatting:

http://www.youtube.com/watch?v=j0BlvmCD4r0

Nagele 2 – Urk 8 -> 2. Robin 1-0, 5. 1-1, 23. Kees 2-1, 56. 2-2, 81. Robin 3-2

Opstelling Nagele: Bas; Mees, Taco, Hugo, Chiel; Michiel, Jorn (45. Jochem); Kees, Niels (65. Landman), Arnoud (45. Meurs); Robin.
=======================================================================

Nagele B1 blijft koel en wint verdiend

Deze week stond voor Nagele B1 een belangrijke wedstrijd te wachten. Onze tegenstander was zeker niet de minste namelijk Genemuiden B2. Dat beloofde een leuke 2e klasse middenmootduel te worden.

Het was voor ons een beetje een vreemd gezicht dat toen wij bijna klaar waren met de warming up dat toen pas de tegenstander het veld opkwam om een 5 minuten durende warming up te doen. Die slechte voorbereiding van Genemuiden leek al meteen doorslag te geven toen binnen een paar minuten Vincent een uitstekende voorzet erin kon werken.Genemuiden won bijna net zoveel duels als ons maar was stukken minder effectief in balbezit toch wisten ze nog de 1-1 aan te tekenen.  Trainer Erwin van der Wiel had deze week extra aandacht aan positiespel geschonken en de hand van Erwin was duidelijk zichtbaar op het veld.  Waar Genemuiden vooral veel van afstand probeerde te scoren bleef Nagele de combinatie zoeken tot in de 16.

Toch viel onze 2e goal van buiten de 16 want het was onze aanvoerder en creatieve speler Sander Koene die de bal veroverde, eerst keek en toen de bal precies over de keeper en onder de lat in de kruising krulde. Deze goal liet zeker een sprankje zien van de klasse van een zeer talentvolle speler. De vraag bij een speler van Sander zijn kwaliteiten is niet of hij in het eerste elftal gaat spelen maar wanneer. Het derde doelpunt werd wederom door Vincent gescoord die zeer alert was en een flipperkastbal binnen wist te werken met een sliding. Vlak voor rust kwam een vrije trap van Sander weer terug in zijn voeten en zo`n speler hoor je geen tweede kans te geven dus 4-1 was de ruststand van een behoorlijke effectieve eerste helft.

De tweede helft startte met een nog dominanter Nagele en een naar adem snakkend Genemuiden want het eerste kwartier kon Genemuiden niet onder de druk wegkomen en bleef Nagele aardig combineren op de helft van Genemuiden. Toch viel de 4-2 uit een dood spelmoment en vanaf dat moment liet Genemuiden pas de speelstijl zien die de leider meteen had verwacht met fysieker voetbal, veel overtredingen en blind de bal naar voren halen.

Nagele liet zich niet meeslepen in dit spelbeeld maar had hierdoor wel meer moeite vrijuit te spelen maar kon toch nog wel op aardig wat goede uitbraken noteren die jammer genoeg het doel niet vonden. Nagele had eigenlijk alles behoorlijk onder controle tot in de 90e minuut alsnog de 4-3 viel. Genemuiden had nog behoorlijk voor wat blessuretijd gezorgd dus was het nog wel even een tijdje billen knijpen geblazen maar kwam Nagele eigenlijk niet meer in de problemen.

Al met al een leuke enerverende wedstrijd met wat zelfs de leider van Genemuiden moest toegeven een verdiende winnaar. Vandaag hebben we een Nagele gezien wat als team speelde en hard heeft geknokt om deze uitslag binnen te halen. Natuurlijk was onze man in vorm Bas Aarden weer in vorm. En liet Anton Arts weer eens zien hoe een belangrijke steunpilaar hij is in de verdediging.

Na dit duel gaan we met een ongeslagen thuisstatus de winterstop in gezien we volgende week uit spelen in het grimmige koude Friesland. Waar we hopelijk tegen de nr. 2 voor een leuke stunt kunnen zorgen.
=======================================================================

DESZ E2-Nagele E1   5-8 (rust 1-4)

Zinderende topper pakt uit in voordeel van Nagele, kampioensfeest DESZ uitgesteld

Vandaag stond de topper tegen koploper DESZ op het programma. DESZ, die vanaf het begin van de competitie prominent op de 1e stek staat, kon thuis aantreden ondersteund door een groot aantal supporters.

Nagele, dat de laatste weken een superfitte indruk maakt, trad aan met 9 spelers sterk. Met Tim op doel trapten we af. Het was van meet af aan wel duidelijk dat de partijen aan elkaar gewaagd waren. Nagele wist echter in de 5e minuut een duidelijk statement te maken door, na mooie overspeelacties, de eerste treffer op te tekenen (Tijn). Echter DESZ nam direct revanche en scoorde de gelijkmaker in de 7e. Hierna kreeg Nagele duidelijk de overhand wist na een hele spannende 1e helft met kansen over en weer de tussenstand op maar liefst 1 – 4 te brengen. Een mooie stand om de rust mee in te gaan. Echter, zoals het in elke wedstrijd gaat, hij is pas gespeeld als de scheidsrechter voor het eindsignaal fluit.

We gingen iets te gemakkelijk de 2e helft in; gevolg DESZ scoorde in 10 minuten tijd liefst 4 keer waardoor de tussenstand op 5-4 kwam. Op de een of andere manier misten we de scherpte even. De wedstrijd was direct weer spannend en we moesten vol aan de bak om dit goed te gaan maken……en dat hebben we gedaan, en hoe!. Door goed overspel, keeperswerk en verdediging, scoorde Nagele maar liefst 4x. Topklasse en geweldig om te zien.

Al met al dus een spannende wedstrijd tussen 2 ploegen die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. DESZ had bij winst het kampioenschap vandaag al in de zak gehad. Nu moeten ze over 2 weken nogmaals volgas geven tegen Tollebeek om dit binnen te slepen. Het hangt ook van de uitslagen van de andere teams af.  Het zou nog wel eens kunnen uitlopen op een spannende ontknoping.

Volgende week zaterdag speelt E1 haar laatste wedstrijd van deze najaarscompetitie (om 9u in Nagele) en kunnen we terugkijken op een prima verlopen seizoen. Het zou mooi zijn als we dit nog eens kunnen doen met de aanmoediging van zoveel mogelijk supporters.

Tot volgende week zaterdag!!

Groeten van E1