21 September 2013

Wedstrijd verslag Nagele 1 tegen Wolvega

Nagele heeft uitstekende zaken gedaan door Wolvega met 4 – 0 te verslaan. Voor aanvang van de wedstrijd had Wolvega de volle buit binnen, 6 punten uit 2 wedstrijden en  Nagele volgde op gepaste afstand met 4 punten uit 2 wedstrijden.

Het wedstrijd beeld liet gelukkig een heel andere situatie zien. Beide teams begonnen wat voorzichtig en onrustig, maar Nagele werd sterker en sterker en wist de tegenstander goed onder druk te houden. Dit resulteerde in een aantal kansen, een kopbal van Jeroen die net voorlangs ging en een goeie individuele actie van Ad die helaas bij toeval door een verdediger werd gestopt.Gelukkig was het Gert-Jan die met een sterke actie zijn tegenstander de baas was en daarna zeer beheerst de 1 – 0 binnen schoot.

Tot de rust veranderde er niets meer aan de stand en beide teams konden de kleedkamer in op zoek naar een kopje thee.

Na rust wist wederom Gert-Jan al na 2 minuten de 2 – 0 te maken, na een goeie opgezette aanval. Hierdoor moest Wolvega de verdedigende stellingen wel verlaten, maar het ging niet van harte en de zo gewenste tegengoal bleef dan ook uit. Nagele  bleef het tempo hoog houden en Ad Withaar winst de stand naar 3 – 0 te tillen, toen hij in alle rust zijn actie maakte en beheerst in de hoek schoot. Hierna volgde nog enkele goeie aanvallen die helaas op de beslissende momenten niet goed uitgespeeld werden. Toch werd de 4 – 0 nog gemaakt en wel door Joris, nadat Ad niet voor eigen succes ging maar uitstekend de vrijstaande Joris aanspeelde en Joris hier wel raad mee wist.

Door deze uitstekende overwinning passeerde Nagele Wolvega en klom op naar de 4e plaats en daardoor was het nog lang erggggg gezellig in de kantine van V.V.Nagele.
=====================================================================

B1 wint op karakter de wedstrijd maar verliest waardevolle kracht

Vandaag stond voor Nagele B1 de kraker tegen Blokzijl B1 op het programma. Het orakel Nogietskovsky”” had een goede duik genomen en een overwinning voorspeld dus het was alleen nog een kwestie van de 80 minuten vol te maken en dan lekker juichen.  Bij de aftrap hadden wij welgeteld exact 11 toppers in het veld staan en een lege bank dus de opdracht was niet geblesseerd uitvallen en volle bak er boven op.  De wedstrijd begon moeizaam door meer dan behoorlijk positiespel van Blokzijl die wij behoorlijk konden verstoren door hard werken. Blokzijl had weliswaar het betere van het spel maar kon geen goed uitgespeelde mogelijkheden vinden door onze verdediging. Daarbij moet gezegd worden dat Ricky Schippers meer dan goed aan het keepen was en ons behoorlijk op de been kon houden. Als je met 13 lentes jong zo keept in een B elftal verdien je alle lof die je toekomt. Verhaal van deze wedstrijd was dat we een behoorlijke tegenstander tegenover ons hadden maar door onze wilskracht en inzet nog meer dan behoorlijk aan voetballen toe kwamen. Het was dan ook Sander die zijn eerste goal liet aan tekenen.

Vlak daarna kon Matthijs Popma net niet de bal inhouden langs de zijlijn en kreeg toen nog een schouderduw na. Normaal gesproken is dat niet zo ongewoon maar in dit geval kwam hij zo verkeerd terecht dat hij zijn pols brak. Natuurlijk is dat een groot verlies voor het team en meer dan vervelend voor hem zelf.  Van de week gaat hij naar Sneek en gaan ze kijken of er misschien een stalen pin in zal moeten. Natuurlijk wensen wij Matthijs een snel en voorspoedig herstel toe.

Met een ruststand van 1-0 werd er wat thee genuttigd en was het team en leiders natuurlijk aangeslagen door het uitvallen van Matthijs.  Gelukkig konden wij nog snel Dave van de C’s lenen.Vanaf de start van de tweede helft brak onze moeilijkste periode aan want we werden behoorlijk terug gedrukt en kreeg Ricky het stukken drukker maar stond behoorlijk zijn mannetje. Door veel druk op de opbouw van Blokzijl te plaatsen wisten we toch af en toe te ontsnappen en toen Sander koene zijn tweede goal pakte was Blokzijl gebroken. Nagele kreeg meer grip en meer balbezit. En volgde er een golf van aanvallen van Nagele die door de buitenspelval van Blokzijl  veel onschadelijk werden gemaakt. Toch wist Sander zijn eerste en vast niet zijn laatste hattrick van het seizoen te maken. Jammer genoeg hielden wij niet de 0 en wist Blokzijl nog wat terug te doen met de 3-1. Laatste goal van de wedstrijd was voor goed spelende huurling Dave die koelbloedig de Blokzijl defensie afstrafte. Een eindstand van 4-1 werd dus behaald en waar ik normaal enkele spelers opnoem die erboven uit staken is dat nu niet op zijn plaats want de overwinning was een absolute teamprestatie. Mooie wedstrijd en een mooi resultaat de eerste 3 punten zitten in de broekzak.  Nog een extra compliment voor onze eerste twee B spelers die op seniorenniveau mochten meespelen. Waar Sander met een goal en Bob met een assist Nagele 3 aan een overwinning hielpen.
=====================================================================

OFF DAY VOOR D2

Vandaag moesten de mannen tegen Flevo Boy’s D8. In de bekerwedstrijd werd er door ons gewonnen met 7 – 5, maar of we dat kunstje nog een keer kunnen “flikken”…. dat zal moeten blijken. Op het allerlaatste moment kregen we een ziekmelding waardoor we zonder wisselspeler op pad zouden gaan, daarnaast was de wedstrijd ook nog eens 2 uur vervroegd waardoor iedereen extra vroeg uit de veren moest.  Al met al geen beste kaarten om de wedstrijd te gaan winnen.  Ik heb nog geprobeerd om advies in te winnen bij mijn vrienden Van Gaal en Koeman, maar ja het was zo vroeg dat ik ze niet te pakken kreeg.  Ze zijn het niet gewend hè, zij spelen niet vóór 12.30 uur en hoeven niet voor dag en dauw hun warme bedjes uit om vervolgens in het korte broekie tegen een balletje aan te trappen. Er zit niets anders op dan zelf maar wat te verzinnen. En kijk nou, E1 was vandaag vrij en Tijn Riks was mee om bij broer Cas te kijken, nou dat kijken als toeschouwer mag hij een andere keer over doen, want hij wilde maar wat graag met ons meedoen.

Flevo Boys had vandaag wat recht te zetten, ze zochten revanche van de verloren bekerwedstrijd. Zelfs op Facebook ging het bericht al rond dat ze Nagele D2 op bezoek kregen. Ik moet eerlijk zeggen dat ze voortvarend van start gingen, want binnen 3 minuten stonden we al met 2 – 0 achter. Maar daar was toch weer onze raket die ervoor zorgde dat we terug konden komen naar 2-1 via een fraai afstandsschot. Helaas was niet iedereen met zijn koppie bij de wedstrijd, er werd slecht gespeeld en we lieten Flevo Boys hun spel spelen, met resultaat dat ze er weer 3 konden scoren waardoor de stand zomaar 5-1 is.  Tijn is begonnen als wisselspeler, maar toen hij zijn entree maakte in het veld veerde de groep enigszins op. Petje af voor Tijn want hij kreeg te maken met jongens die 2 x zo groot en 2 x zo breed waren als hem, maar dat maakte Tijn niet uit. Je moet toch naar de bal kijken en niet naar de tegenstander. Net voor rust wist Cas er nog 5-2 van te maken via een mooi hoog afstandsschot die voor de keeper van Flevo Boy’s niet te houden was. In de tweede helft was het Cas die de stand op 5-3 wist te zetten, er was nog hoop dachten we, maar het was gebeurd, de kaarsjes gingen één voor één uit.  Slechts een klein groepje probeerde er nog wat van te maken, maar zonder de hulp van de anderen lukt dat gewoon niet. De strijdlust bij ons was verdwenen en Flevo Boy’s walste over ons heen. Ze hebben uiteindelijk verdiend gewonnen met 10-3.
=====================================================================

Olympia´28 F4 – Nagele F1

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Olympia om 10.00 uur op het programma. Met redelijk wat supporters zijn we die kant op gereden. Omdat Olympia ook 9 spelers had is besloten om 8 tegen 8 te spelen. Mooi op tijd werd er afgetrapt.

Yelte heeft de eerste helft gekeept en heeft het erg rustig gehad. Een paar ballen kwamen op helft van Nagele maar geen één kwam voor het doel. Yelte kon dan ook uitgerust aan de 2de helft beginnen. Daarentegen op de helft van Olympia gebeurde flink wat. Hoewel Olympia fanatiek er tegen aan ging kwam Nagele na 5 minuten op en 0-1 voorsprong door Neetje. Hij was ook verantwoordelijk voor het tweede doelpunt. Matthijs Eilander kon nummer drie op zijn naar schrijven, wat heel leuk was want zijn opa was mee om te kijken! Doelpunt nummer 4 kwam bij Neetje vandaan en nummer 5 en 6 zijn door Joris gescoord. De heren werden op hun wenken bediend door Nick, Matthijs Eilander, Mathijs Doornbos, Sem en Ently die de ballen aanleverden.  Ruststand 0-6.

De tweede helft heeft Ently gekeept. Olympia heeft er een speler bijgezet waardoor we deze helft met 9 tegen 8 speelden. Nagele wist prima stand te houden. Joris wist ook de tweede helft nog 2 keer te scoren en Neetje heeft ook nog 1 doelpunt gemaakt. Het fanatieke spel van Olympia heeft de 0 van het scorebord weten te halen. De eindstand 1-9 waarbij iedereen zeer goed zijn best heeft gedaan!

Groeten Marjolein