19 Oktober 2013

Joure 4-Nagele 2

Cupfighters. Dat willen we zijn! En we liggen op koers richting de finale. Zaterdag 19-10 werd Joure 4 verslagen. 4-1 winst in een uitwedstrijd: dat zijn klinkende cijfers. Alhoewel we 7 volwaardige afmeldingen hadden, waarbij de redenen voor afwezigheid weer zeer creatief waren: van vakantie tot wortels, van ziekte, werken aan je BMI en dwalen in de Biesbosch, gingen we toch met een 14 man op pad. Eveneens een bijna 14-tallig publiek reisde ons achterna en zorgde voor enige sfeer langs de lijn.
De eerste helft begon matig voor Nagele. Even de formatie herpakken, ieder zijn eigen positie en nog tal van dat soort zaken. Joure voelde zich door het thuisvoordeel sterker en liet dit het 1e kwartier ook duidelijk merken. Enkele van onze toppers hadden de vrijdagavond nog duidelijk in de benen maar dat mocht de pret niet drukken: Joure kreeg geen bal achter de lijn bij Bassie. Na het 1e kwartier kregen we de overhand. Bas kreeg weinig te doen en onze eigen helft bleef nagenoeg onbespeeld.

Een  ferme uitrap van Bas welke doorgekopt werd door Buzzy komt voor de voeten van E-tje. E-tje, gretig als altijd, struikelde bijna over de bal, hersteld sterk en komt 1 op 1 met de keeper: 0-1! Erg lang van deze voorsprong konden we niet genieten. Binnen enkele minuten balverlies op het middenveld, een hoge bal naar de linkervleugel, voorzet binnen de 16 en een sprong van Hugo: bal geschampt, prachtig over Bas heen gekopt: 1-1. Niet de bedoeling natuurlijk maar dit komt voor in het voetbal.

Dan rust. De wissels staan te stuiteren om in het veld te komen en geven met enkele supporters een ware voetbalshow tijdens hun warming-up. Duidelijk is na de rust dat Nagele sterker de kleedkamer is uitgekomen als Joure. Duels werden gewonnen, strijd was aanwezig en het tikkie-takkie spel was af en toe weer zichtbaar. Een fantastische voorzet van Mees, doorgestoomd over de rechterflank, belandt exact op de kop van Buzzy: 1-2! Hugo, in de rust even uitgestapt komt het veld weer in en pakt het spelletje direct goed op. Een splijtende pass op Julian, prima balbehandeling door Juul, resulteert in een knappe goal: 1-3!  Joure is gebroken. Conditioneel achter bij de cupfighters. Ook de 1-4 valt: een aanval over 6 schijven wordt door Hugo binnen de 5 meter efficiënt afgewerkt.

Opmerkelijk: waar DE ZEEUW het de vorige wedstrijd geen 90 minuten reglementair vol hield kon Todd vandaag de 90 minuten niet volmaken. Eveneens ging er enkele minuten later een speler van Joure af om dezelfde reden: harde charge, schuin van achteren… Verder vielen de gebroeders Jukema ook beiden uit: de eigen spieren lieten het voor afweten. Details laten we achterwege.

Op naar de volgende competitiewedstrijd: VENO thuis. Op voor de aansluiting met de top dus 3 punten zijn gewenst!