17 augustus 2013

Nagele B1 – Swift 64 B1/2

Vandaag stond voor Nagele B1 een mooie oefenwedstrijd te wachten tegen Swift B1/2.De jongens waren afgelopen woensdag met hun training begonnen en mochten vandaag meteen aan de bak. Jammer genoeg  was Jaimy Post op het laatste moment nog ziek en is Bas Aarden nog aan het genieten van een heerlijk weekje weg. Dus de versterking van Koen Westervoorde was vandaag meer dan welkom. Kersverse leider Molenaar was er ook klaar voor en had zich voorbereid met een supernanny en dogwhisperer marathon kijken om de jongens onder de duim te houden. Dus zie je een B1 speler met een kookwekker in de hoek van de kantine zitten spreek hem niet aan. Hij zit dan in de naughty corner.

De jongens waren begonnen met een goede warming up onder leiding van aanvoerder Sander Koene. De wedstrijdstart was erg goed Nagele kwam al snel tot drie goede mogelijkheden achter elkaar. Maar Swift legde al snel de gaten in onze verdediging bloot. Een onnodige voorzet kwam met de kluts in de goal terecht en dat gaf Swift meer power. Steven Hoefnagel begon wat slap aan de wedstrijd en werd al vrij snel  gewisseld door Corne Spelde waardoor die kant nu wel wat beter dicht zat.Echter na 20 minuten werd Steven weer terug gezet en toen speelde hij zeker stukken beter. Gedurende de Wedstrijd werd wel duidelijk dat de opstelling zeker niet optimaal was en mijn vele positiewisselingen in het veld zorgde hier en daar ook voor wat verwarring. Een wat ongelukkige pass van een wel goed spelende Anton Arts richting de verdediging zorgde voor nog een tegendoelpunt. Swift had ondertussen het overwicht gepakt en wij konden hier en daar nog aardig wat plaagstootjes uitdelen. Sander die spits stond scoorde nog een beauty over de keeper in de verre hoek.

Tweede helft gaf Swift wat gas terug en Ricky hield ons nog behoorlijk op de been. De wisseling van Anton naar verdediging en Harmjan naar het middenveld pakte mijn inziens goed uit. De eindstand van 1-5 was weliswaar een terechte eindstand ook gezien de kracht van Swift maar we zijn weer zoals bij een oefenwedstrijd hoort een stuk wijzer geworden. Conditioneel waren we zwakker dan de tegenstander maar dat zal volgende week al beter zijn na een wedstrijd in de benen. Met wat positiewisselingen zal het ook zeker beter gaan lopen. Belangrijkste waar we nog aan moeten werken wat leider Jan al tijdens de rust opmerkte is het aanbieden en gretig de bal willen. Te zien was dat er zeker voetbal in dit team zit en dat gaan we volgende week zeker laten zien. Kuinre is alvast gewaarschuwd.