31 augustus 2013

Nagele 2 niet voorbij Tollebeek

Goede verhalen deden de ronde over het vernieuwde Nagele 2. Woorden als geoliede machine, voorverwarmd bad etc zorgden voor hoge verwachtingen. Soepel verliep het echter niet. Ondanks het matige veldspel hield Nagele wel een puntje over aan de altijd lastige uitwedstrijd in Tollebeek: 3-3. Bij winst volgende week tegen SVM 3 bekert Nagele 2 een ronde verder.

De eerste helft leek er nog weinig aan de hand. Nagele creëerde een aantal kansen en het was Buzzycutty die twee keer het net wist te vinden.  Na een afgemeten voorzet van Bas kon ook Allard zijn goaltje meepikken middels een kopbal: 0-3. Ook Tollebeek kreeg zijn mogelijkheden maar miste scherpte of de sterk keepende Jos lag in de weg.

In de rust een 4-dubbele wissel. De verse krachten wisten echter geen nieuwe impuls te geven. De beste wissel was misschien nog wel die van de coach van Tollebeek. Hij haalde Muis er in de rust af om Nagele in verwarring te brengen. Dit had succes. Nagele geloofde het wel en zag niet in wie er nu nog gevaarlijk kon worden voor Tollebeek. Dit bleek een misrekening. De laatste twintig minuten was de thuisploeg plots wel scherp voor de goal. Dit leverde prompt drie goals op: 3-3.
======================================================================

Nagele B1 zet stijgende lijn voort

Vandaag stond voor Nagele B1 een loodzware wedstrijd op het programma namelijk tegen favoriet Tonego B1. Vooraf was het deze week wederom weer even goochelen met spelers door afmeldingen van (Bas – wereldreis, Vincent – verrassingsverjaardag en Steven – Blessure). Maar gelukkig wisten we Sander Claassen uit de hoge hoed te toveren om precies op elf uit te komen. Nagele begon de wedstrijd verrassend sterk wat voornamelijk te danken was aan het centrale duo Anton en Harmjan.  Anton nam de leiding over de verdediging en beide konden ze de steekpasses er goed uithalen. De eerste 25 minuten had veel weg van een schaakspel beide teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd maar was vooral Nagele dreigender en aanvallender aan het spelen. Toch was het Tonego die met hun eerste effectieve aanval meteen het doel konden vinden. Het doelpunt was een keerpunt wat vooral aan onszelf was te danken. De rust en concentratie maakte plaats voor  lange ballen richting Sander Koene wat ons spel te voorspelbaar maakte en makkelijk te verdedigen. Door het kick en rush voetbal werd het spel fysieker waar vooral Tonego voordeel van had.

Tweede helft begonnen wij weer frisser en bleef de wedstrijd redelijk gelijk opgaan. Met fases waarin beide kanten af en toe de overhand hadden. Bob Molenaar die vandaag zichzelf vaker in de voeten liet aanspelen kon op die manier een belangrijk aanspeelpunt zijn. Matthijs Popma zal af en toe wel het gevoel hebben gehad dat de leider veeleisend richting hem is maar dat heeft vooral te maken met de potentie die hij beschikt. Hij is technisch zeer vaardig en zodra hij zijn trukendoos open trekt  kan hij met gemak elke speler voorbij. De acties die hij vandaag maakte zag er gewoonweg weer strak uit. Als hij nog meer op zijn creativiteit en instinct gaat voetballen is hij een plaag voor elke verdediger. Corne gaf alles wat hij had vandaag en dat zag er goed uit zowel aanvallende als verdedigend. Ondanks hij lekker in de wedstrijd zat werd er te weinig gebruik gemaakt van de vrijheid die hij had. Gerco is de absolute spelmaker en liet vandaag weer zien dat hij een talentvolle speler is. Sander werd eigenlijk door zijn eigen spelers uit de wedstrijd gespeeld, het veelvuldig zoeken naar hem gaf hem dubbele mandekking en liet ons spel minder vloeiend lopen.

Voordeel vandaag is wel dat elke speler nu wel heeft begrepen dat we op die manier geen wedstrijden kunnen domineren/winnen. De uiteindelijke eindstand werd 3-0 voor een sterk Tonego maar was Nagele zeker gelijkwaardig te noemen. Al met al een wedstrijd met weer beter voetbal die veel vertrouwen geeft. Volgende week spelen we uit tegen Ens B1 die we dan volgens mijn statistieken en planning gaan verslaan.  We moeten de wedstrijd natuurlijk nog even spelen maar een overwinning voor Nagele lijkt onvermijdelijk.
======================================================================

Beker D1

Op zaterdag 24-8-2013 begon de D1 aan de bekeravontuur tegen het uitkomende 2e divisie Teampje Flevo Boys D1. Voor Nagele een mooie oefenwedstrijd aangezien de tegenstander iets meer
kwaliteiten bezit dan dan de spelers van de plaatselijke D1 uit Nagele. De club heeft aardig wat geld kunnen vangen voor Merlijn en Stan waardoor de technische staf zich heeft kunnen versterken met Thomas,Lucas en  Sander die alle 3 afkomstig zijn uit de kweekvijver  van de e’tjes. De wedstrijd begon uitstekend voor Nagele achterin dicht houden en dan snel counteren naar voren waardoor Nagele  bijna de 1-0 op het scorebord kon zetten. Helaas is het scorebord stuk dus zodoende bleef de 1-0 ook uit en viel na een kwartier spelen de 0-1. Ruststand 1-5. Eindstand 2-11.

Zaterdag 31-8-2013 gingen wij in alle vroegte na SVM om daar onze tweede beker/oefenwedstrijd te spelen tegen de D1 van deze club. Nagele begon uitstekend aan de wedstrijd en liet de bal erg goed rond gaan. Er werden mooie combinatie gezocht en uitstekende actie uitgevoerd. Het hele team was gedreven en naar weer een uitstekende aanval kon Nagele de 0-1 op het scorebord zetten. Nagele bleef echter druk houden en mocht x aantal minuten later de verdiende 0-2 op het scorebord zetten. Door een kleine onachtzaamheid kon de spits van SVM rechtstreeks doorlopen na onze keeper die er nog met zijn vingertoppen de bal aanraakte kon ook hij niet voorkomen dat het de ruststand 1-2 was in het voordeel van de plaatselijke D1 van Nagele. Tweede helft een ander Nagele slechte keuzes werden gemaakt en waar Nagele in de eerste helft de bal het werk liet doen ging het in de tweede helft erg stroef. Na 10 minuten spelen stond het 3-2 voor  SVM en Nagele moest alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen. Gelukkig bezit Nagele een goede mentaliteit om zich weer te herstellen en het vertoonde spel uit de eerste helft weer te herpakken en op jacht konden gaan voor de gelijkmaker. Die kwam er ook uiteindelijk en Nagele wou de volle winst en het streed er vol voor. Helaas kende ook deze wedstrijd ook een einde en beide ploegen konden wel leven met de 3-3 eindstand. Volgende week de laatste oefen/bekerwedstrijd uit tegen Tollebeek D1 dat gisteren met 12-0 verloor van Flevo Boys.
======================================================================

Nagele D2 – sc Emmeloord D2

Vandaag spelen we onze tweede wedstrijd voor de KNVB beker tegen sc Emmeloord D2, die op papier gezien sterker zullen zijn dan ons. In de opstelling zijn geen wijzigingen aangebracht dus we zullen zien hoe dat uit gaat pakken. SC Emmeloord zette meteen druk op de mannen van Nagele, dat was wel even wennen,  want dat hadden ze niet verwacht. De éérste helft hebben ze gedaan wat ze konden maar konden helaas niet voorkomen dat Emmeloord met de thee pauze al met 3-0 voor stond. Gezien dit hele jonge elftal viel dit resultaat ons echter niet tegen hoor, want Emmeloord was gewoon de sterkere, meer ervaren ploeg.

Na de thee dachten de mannen van Emmeloord dat het spel al gespeeld  was, maar Nagele verraste ze door meteen druk te zetten.  Rico wist met een mooie steekbal Silvain te bereiken die met de bal aan zijn voet dwars door de verdediging heen liep en via een prachtig schot de bal achter in het net schoot (1-3). Het spel van Emmeloord was snel, en we hadden de grootste moeite om dat te keren, de stand liep uit naar 1 – 5. We hebben van alles geprobeerd om het doel te vinden aan de overkant . Onze spits Cas had het zwaar, hij werd goed en strak verdedigd waardoor hij niet echt gevaarlijk kon worden.  Jurian werd 2 keer afgevuurd vanaf het middenveld maar schoot net iedere keer mis. Maar zoals het spreekwoord luidt: 3 keer is scheepsrecht, werd onze raket nog één keer opgestart en afgevuurd waarna Jurian dit keer wel de bal achter de keeper wist te krijgen. Stand 2 -5. Nagele ging kleine foutjes maken, de vermoeidheid sloeg toe waardoor er gaten vielen in ons systeem, Emmeloord maakte daar dankbaar gebruik van.  Rick heeft nog een bal van de achterlijn weten te halen, maar we konden niet voorkomen dat de eindstand uiteindelijk 2 – 8 is geworden.
======================================================================

Nagele E1 – Tollebeek E1  5 – 15 (rust 3 – 6)

Tollebeek een paar maatjes te groot voor startend Nagele E1

Vandaag stond de 2e bekerwedstrijd tegen Tollebeek E1 (2e jaars E’s) op het programma. Tollebeek E1 is een ploeg die hoger ingedeeld is dan Nagele. We komen ze dan ook niet tegen in de competitie. Ook had Tollebeek vorige week Bant verslagen.

Met Jaron op doel ging de eerste helft van start. Tollebeek liet er geen misverstanden over bestaan wie de best voetballende ploeg was en opende de score in de 2e minuut. Nagele pakte echter verrassend op en maakte in de 4e minuut de gelijkmaker (Tijn) vanuit een corner. Kijk, het kan toch en zo ging het op tot Tollebeek met 3-2 voorkwam en het voortouw nam. Met een aantal mooie reddingen van de keeper en een behoorlijk spelend Nagele wisten we de 1e helft op 3 – 6 te houden.

De 2e helft was Branco the gatekeeper van Nagele. Het zag er nog niet eens heel slecht uit maar Nagele had last van dezelfde kwaal als vorige week. In de 2e helft zakken we teveel af, missen we de scherpte en verdedigen we een stuk minder dan in de eerste helft. Gezien de tegenstander is dit ook niet zo gek trouwens. De keeper kon er nog aardig wat doelpunten uithalen maar bleek geen houden meer aan. Gelukkig hadden had het geheime wapen van Nagele met de naam Tim nog, met 2 doelpunten in de benen aan het eind van de wedstrijd. Mede hierdoor konden we de schade beperkt houden tot 5 – 15.

Al met al hebben we best goed gevoetbald als je bedenkt dat de tegenstanders tot wel 2 jaar ouder waren in leeftijd. Het ging al een stuk beter dan vorige week. Het gaat Nagele E1 zoals verwacht wat tijd kosten om op dit niveau te komen. Potentieel is er zeker en er komt vanzelf een seizoen waarbij alle tegenstanders tegen Nagele op zullen kijken.
Volgende week spelen we de laatste bekerwedstrijd. Ook deze wedstrijd zal een thuiswedstrijd zijn.

Groeten van E1
======================================================================

VHK F1-Nagele F1

Deze week stond de uitwedstrijd tegen Sint Jansklooster op het programma. Iets na 10.00 uur werd er afgetrapt. De wedstrijd ging er gelijk op en beide teams deden hun uiterste best om de bal voor het doel van de tegenpartij te krijgen. Joris kreeg, als eerste, een mooie kans maar deze bal ging helaas net naast.  Het was uiteindelijk Neetje die de bal, vanuit een bijna onmogelijke hoek, in het net wist te krijgen. Van zo’n schot kunnen de spelers uit de eredivisie ook nog wat leren.

Helaas was de 0-1 voorsprong van korte duur. Een speler van St. Jansklooster wist een onhoudbare bal bij Nick (die de eerste helft heeft gekeept) in het doel te krijgen. Waarmee de ruststand op 1-1 kwam.

De tweede helft heeft Ently gekeept. Er werden nog twee doelpunten door St. Jansklooster gemaakt. Er waren nog wel wat kansen voor Nagele maar alleen Joris wist het doel nog eenmaal te vinden. Eindstand 3-2. Een redelijke gelijk opgaande wedstrijd waarbij helaas in de laatste 15 minuten de verdediging van Nagele wat te wensen over liet waardoor St Jansklooster de winst heeft kunnen pakken.