16 November 2013

Nagele laat belangrijke punten liggen.

Nagele moest vandaag uit naar Heeg en gezien de ranglijst waren er mogelijkheden om de 3 punten binnen te halen. Maar wat is er zo mooi aan voetbal; “het onvoorspelbare”. ‘Dat i s wat voetbal zo mooi maakt, je weet van te voren nooit hoe een wedstrijd loopt en daar zijn uiteraard veel factoren van belang.
Zoals bijvoorbeeld:
De conditie van het veld
De weersomstandigheden
Blessures
De tegenstander
Nagele 1

De conditie van het veld:
Zwaar, lang gras en in onze beleving had dit veld de minimale afmetingen.

De weersomstandigheden:
Om te voetballen leek het ideaal, maar om langs de kant te staan mocht het wel een paar graadjes warmer zijn.

Blessures:
Inmiddels heeft Nagele al een aardige waslijst vol met spelers die geblesseerd zijn, waardoor er verschuivingen moesten plaatsvinden in het team. Vandaag was zelfs A-junior  Huub Withaar bereid gevonden om mee te gaan (waarvoor dank), maar door het verloop van de wedstrijd helaas niet aan spelen toegekomen. Vaste waarde Bart Prins viel al redelijk vlot in de wedstrijd geblesseerd uit. Gert-Jan Hulsman evenens een vaste waarde begon niet eens aan de wedstrijd: ook geblesseerd. En dan hebben we natuurlijk pechvogel Ad Withaar die het hele seizoen niet meer aan spelen toe zal komen. Verder missen we al een aantal weken het vaste verdedigingsduo Matthijs van Arendonk en Thom Jukema.

De tegenstander:
Met heel werklust en fysieke kracht de wedstrijd zo kunnen bespelen dat het voor Nagele moeilijk was om de zo gewenste openingen te vinden. En als die al werden gevonden was de keeper van Heeg zo aardig om heel erg zijn best te doen.

Nagele 1:
Geprobeerd om de mogelijkheden te pakken maar het lukte gewoonweg niet en helaas in de tweede helft door een persoonlijke fout erg ongelukkig op 1-0 achter gekomen. Daarna van alles geprobeerd om de wedstrijd toch nog te kantelen. Kees Geschiere viel nog in om als breekijzer nog iets uit te richten en zelfs Gert-Jan mocht nog invallen. Uiteindelijk achterin 1 op 1 gespeeld om toch maar proberen de aansluitingstreffer te maken, dan weet je dat er risico’s aanzitten en uit een aanval van Heeg werd 10 minuten voor tijd de 2-0 gemaakt. Nagele bleef het toch proberen, maar was helaas niet bij machte om nog een goal te maken.  Al met al erg jammer, maar gelukkig hebben we volgende week vrij en hopen we dat de meeste geblesseerde weer zijn hersteld. Over twee weken hebben we de thuiswedstrijd tegen WWS en laten we hopen dat dit weer een aantrekkelijk pot voetbal wordt en dat we weer 3 punten kunnen pakken.
=========================================================================

Winst Nagele 2 bij hekkensluiter MSC

Een uitwedstrijd bij de nummer laatst geeft een bepaalde druk. In feite had Nagele niks te winnen, en alles te verliezen. Zeker omdat MSC 1 uit Meppel nog steeds op 0 punten stond. Statistisch gezien komen de eerste punten dan steeds dichterbij. Tel daarbij op dat MSC vandaag voor het eerst compleet was, men een uitgekiend doorwissel beleid hanteerde en er werd gespeeld op een stroperige kunstgrasmat. Nagele deed echter wat er van haar verwacht mag worden. Na een 1-1 ruststand, maakte de manschappen van coach Jongejan na rust een einde aan de illusies van de thuisploeg: 1-4.

Bij Nagele wat nieuwe gezichten. Allereerst was daar Meurs, die zijn competitiedebuut maakte. En met Meurs erbij wint Nagele altijd, tonen de statistieken aan. Met recht de joker van Nagele 2, en nu ook nog topfit na de halve marathon van Amsterdam te hebben gelopen. Daarnaast een nieuw lid; Pascal Beijer. En tot slot Daan Schouten, geleend van het derde.

Na een hartelijke ontvangst was het zaak voor Nagele om een vroege goal te forceren om het allemaal wat makkelijker te maken, en die kwam ook. Meurs stuurde Michel de hoek in en diens voorzet was op maat voor Buzzy die de bal beheerst binnen werkte: 0-1. Nagele ging door, en was vaak dreigend. Michel kreeg een niet te missen kans, maar de prima voorzet van Meurs wist hij onbegrijpelijk over het doel te krijgen. Michel kwam deze klap niet meer te boven, want hij kreeg ruzie met het veld, de bal, zijn hamstrings, de scheidsrechter en wat al niet meer. MSC had bij fases ook wel eens het balbezit, maar wist daar weinig mee te doen. Want voorin kon de thuisploeg geen potten breken, mede door de prima Nageler defensie. Toch kreeg Bas halverwege een bal op de goal. Balverlies van Sjeppe op de MSC helft leidde een counter in en het schot leek een gemakkelijke prooi voor Bas, maar de bal ging door zijn handen heen: 1-1. Het excuus van een polletje kon Bas helaas voor hem niet gebruiken. Nagele kreeg haar kansjes nog wel, maar het was steeds net niet.

In de rust moest Meurs er weer vandoor. Hij had aangetoond bepaald geen koekebakker te zijn want Meurs wist liefst 4 tegenstanders uit de wedstrijd te spelen. Zijn vervanger: Pascal. Ook Daan kwam binnen de lijnen. Nagele ging op zoek naar de goal, maar het duurde allemaal nog vrij lang. Het liep al tegen half vijf, het kunstlicht was inmiddels ontstoken en de damp hing boven het veld. MSC begon zowaar te geloven in een stuntje. Niet dat Bas veel te doen had, maar toch. Het 2e hield echter geduldig vast aan haar filosofie, en bleef rustig combinerend op zoek naar de goal. En die filosofie werd beloond. Een heerlijke aanval over meerdere schijven was het resultaat. Hugo met het passje op Jochem en hij speelde de bal met een listig steekpassje ineens door op de al gestarte Jorn. Jorn bleef koel oog in oog met de keeper en schoof de bal in de korte hoek. Het Meppeler publiek kon niet anders dan applaudisseren voor deze aanval. De sympathieke thuisploeg probeerde het hierna nog wel, dreigde af en toe maar gelukkig gooide Hugo de wedstrijd 10 minuten later in het slot. Buzzy met het passje en Hugo kon op randje buitenspel alleen op de keeper af die hij hoog in de goal verschalkte: 1-3. Wedstrijd gespeeld, want achterin hadden Mees, Reinder, Daan en Gaizka de zaken goed op orde. Bas had vandaag niet zijn dag want ook het tweede schot op doel glibberde door zijn handen, gelukkig wel net naast. In de slotfase werd de lopende middenvelder Michel maar weer eens de diepte ingestuurd. Met een kap wilde hij langs zijn tegenstander die zijn been echter liet staan: penalty oordeelde de goed leidende scheidsrechter. Al was het vreemd dat Michel hem kreeg, want de leidsman had Michel even daarvoor nog op het matje geroepen met de volgende tekst: ‘Ik ben je constante gemekker meer dan zat!’ En terecht. De penalty moest nog genomen worden, en hoewel er een aantal aasgieren op de loer lagen, eiste Sjeppe de penalty op. Een misser betekent dat je onderaan het uitpuilende lijstje van specialisten komt, dus de druk was hoog. Sjeppe bleef echter koel en ook de 3e strafschop deze competitie ging tegen het netje: 1-4. Na de winst van vorige week is Nagele zowaar bezig aan een serie.

Volgende week mag Nagele proberen bij de laatste 16 van de beker te komen als het op bezoek mag bij Urk 9. Een pittige loting volgens onze coach, waarbij vooral Gaizka wel eens slapeloze nachten kan krijgen, malend over een bebrilde Urker aanvaller.

MSC 1 – Nagele 2 -> 1-4 (1-1): 12. Buzzy 0-1, 32. 1-1, 64. Jorn 1-2, 74. Hugo 1-3, 84. Sjeppe 1-4 (pen.)

Opstelling Nagele 2: Bas; Mees, Reinder, Paul (45. Daan), Chiel; Michiel, Jochem; Marien (45. Pascal), Hugo, Jorn; Robin.

=========================================================================

V.V. Nagele Verslag D1

De D1 moest voetballen op 16 november 2013 Tegen Vollenhoven D1. V.V. Nagele heeft gewonnen met 3-0. De goals zijn gemaakt door: Jens Riks, Ellen Koene en Sebastiaan van Breugel. Ellen Koene maakte de 1-0 in de eerst helft. Jens Riks maakte de 2-0 ook in de eerste helft.  Sebastiaan van Breugel maakte de 3-0 na de eerste helft. De wedstrijd verliep goed wij hadden goede aanvallen, maar Vollenhoven D1 was ook gewoon goed aan het voetballen.

Dit is het verslag van Timo Kets
=========================================================================

Emmeloord D2-Nagele D2 

Vandaag was Rens Jongman ( spits ) er niet, hij had een blessure aan zijn scheen,  dus kon Thomas Koene van de D1 meedoen. De wedstrijd begon Nagele trapte af iedereen speelde de bal lekker af….. maar toen kwam Emmeloord aan de bal, de speler kwam door de verdediging en schoot tam tam tam taaaam en hij zat er in mooi in het hoekje . Kort daarna scoorde ze weer en nog een keer. Nagele wist het niet meer, toen was het einde eerste helft. Emmeloord trapte af speelde door en doelpunt. Maar toen kwam Nagele met de counter Jurian Kramer ( De Tif Taffer ) scoorde 4-1. Nagele dacht dat de hoop terug kwam maar toen scoorde hun weer en weer en weer. Toen een vrije trap voor Nagele vlak voor het doel Cas Riks ( de kamikaze ) nam hem, hij schoot en oh nee iedereen miste hem jammer de actie miste toen kwam Emmeloord met de counter en ja hoor doelpunt. 8-1 Nagele zag het echt niet meer zitten . Toen nog een en nog een. 10-1 Jurian Kramer ( de Tif Taffer ) en Silvain Smit ( de machine ), namen de aftrap. Silvain Smit ( de machine ) sprintte om iedereen heen voor de 16 meter en gaf hij hem aan Thomas Koene ( de redder ) die miste hem helaas. Toen kwam Emmeloord met een counter aanval zette de eindstand op 11-1. Toen vloot de scheidsrechter de wedstrijd af.

Geschreven door Silvain Smit
=========================================================================

Nagele E1-FlevoBoys E10

Het begin is moeizaam en Nagele komt langzaam op stoom, het spel gaat wat over en weer en te zien is dat beide elftallen nog moeten wennen aan de koude mist die over t veld hangt, als dan toch de benen warm zijn gaat t draaien bij Nagele en zoals de stand het al deed vermoeden komen de doelpunten. Er wordt prima overgespeeld waarbij het spel vanaf de zijkant voor de goal komt en Nagele E1 drukt FlevoBoys ver terug. Bij een 3-0 voorsprong komen er toch 2 uitbraken van FlevoBoys en bij 1 daarvan kan onze keeper Tim van Eerten nadat die al gepasseerd was, toch nog de inzet net voor de lijn tegen houden. De score loopt verder op en Nagele komt niet in problemen, rust 9-0.2e helft gaat Nagele E1 verder en vergroot het doelsaldo, er zitten mooie aanvallen bij en zeker als FlevoBoys te ver naar voren speelt is de geboden ruimte garantie voor goals. De eindstand word 19-0.
1 weekje vrij en dan volgt de uitwedstrijd tegen Desz E2 welke de trotse koploper is.