14 september 2013

Prima winst van Nagele 1 in tweede competitiewedstrijd

Op een goed bespeelbaar veld heeft Nagele zijn eerste winst te pakken. Makkum werd met 4 – 2 verslagen. Nagele kwam gelijk goed uit de startblokken en dat leverde ook al enkele gevaarlijke momenten op. In de loop van de eerste helft werd Nagele sterker en dat resulteerde in een goeie aanval met een grote kans voor Gert-Jan Hulsman. Helaas wist hij deze kans nog niet om te zetten in een doelpunt. Een uitstekende genomen vrije trap van Gert-Jan belandde loeihard op de lat. Makkum kon de druk niet meer aan en via een goeie aanval maakte Bart Prins terecht de 1 – 0.

Na de rust startte Nagele zeer vel en dat resulteerde in een heerlijke aanval, die vakkundig afgewerkt werd door Gert-Jan Hulsman. Nagele bleef proberen om de vrije man te zoeken en dat lukte bij vlagen prima. Nagele kwam helemaal op rozen te zitten nadat er een overtreding in het strafschop gebied van Makkum werd gemaakt en de scheidsrechter zeer resoluut naar de penalty stip wees. Normaal weet Ad Withaar hier wel raad mee, maar helaas was Ad geblesseerd en moest een ander hem nemen. Rond de dug-out keken we elkaar aan en vroegen we ons af of hier ook een afspraak over was gemaakt wie nu de penalty zou nemen. Gelukkig stond Gerrit dit rustig te aanschouwen en sprak de historische woorden: “WIE ZICH NU STERK VOELT EIST DE STRAFSCHOP OP”. En inderdaad Rick Bloo die een goeie partij speelde liep zelfbewust naar de penalty stip en naam deze zeer rustig en beheerst. 3 – 0

Na deze opsteker liet Nagele de teugels wat vieren en liepen we teveel achteruit. Dit leverde een terechte goal op voor Makkum. Na nog wat gevaarlijke momenten voor het doel van Nagele kantelde de wedstrijd weer en werd de druk weer groter. Een duidelijke handsbal in het strafschop gebied van Makkum leverde een tweede penalty. Rick Bloo was alweer onderweg naar het strafschop gebied en maakte wederom geen fout. Hierna was de wedstrijd eigenlijk wel beslist alleen Makkum probeerde nog wel iets aan de stand te doen. Middels een vrije trap lukte dat en de eindstand werd hiermee 4 – 2 voor Nagele.

Helaas viel Jos Withaar in de eerste helft uit met een spierblessure en zal helaas een aantal weken uit de roulatie zijn. Jos werd gewisseld voor Joris Steenkamer en die luisterde zijn debuut op met een prima invalbeurt.
=======================================================================

VALSE START NAGELE 2 

Waar de dag nog zo ontspannen begon, eindigde de dag in rouw. Nagele 2 kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Olympia ’28 en dat mag als een streep door de rekening worden gezien. Een matige eerste helft werd na rust omgezet in een acceptabele tweede. Verder dan de 1-1 van huurling Jasper Boekee kwam Nagele echter niet. Toch was er een meer dan noemenswaardig moment: BUZZY kwam 1 op 1 met de keeper maar gunde de goal aan zijn maatje DE ZEEUW… Was dit de goede beslissing van BUZZY? En wist DE ZEEUW het net te vinden?

Nagele 2 bestond dit keer uit 11 man. Piet Vessies werd bereid gevonden de eerste helft te vlaggen (waarvoor dank!) en Jasper en Huub sloten gedurende de eerste helft aan na een wedstrijd bij de A’s (waarvoor dank!).

Het was al vroeg dag voor het elite gezelschap Nagele 2. Uit de vele sponsoraanvragen was er één de gelukkige, en dit diende op de foto te worden vastgelegd. De sponsor ontving als dank uit handen van captain Paul twee gratis seizoenskaarten. Landman ontbrak op de foto, omdat er een minimum werd gesteld aan het aantal gespeelde minuten. Door het tactisch uitstellen van het fotomoment droop Landman uiteindelijk onverrichte zaken en zwaar gedesillusioneerd af naar een familiedag. Waar een ieder er gesoigneerd uitzag, met name de strak geknipte Gaizka, waren er twee dissonanten: BUZZY en DE ZEEUW hadden een klein baardje laten staan. BUZZY begon echter vlijmscherp aan de dag. Hij jaagde Bas de schrik van zijn leven aan op de wc en schoot tijdens het inschieten op het terras na een trucje (niet doen Buzzy!) een dame in het gezicht. De haat-liefde verhouding tussen BUZZY en DE ZEEUW kreeg uiting op het veld tijdens de warming up: het hard naar elkaar toespelen van de bal beheersen deze twee maatjes maar al te goed. Dit belooft wat voor de wedstrijd.

De eerste helft probeerde Nagele het wel maar het was uiteindelijk niet in staat om de keeper ook maar één keer te testen. Aan de andere kant hadden de verdedigers van Nagele het maar al te lastig met een boomlange spits, type Jan Koller of voor de kenners Willem Assies. De fout werd gemaakt door met twee, soms drie het duel met deze spits aan te gaan wat totaal onnodig was. Eén het duel aan en de ander er heel wat meter  achter voor de doorgekopte bal was het devies. Maar dit was niet het enige wat fout ging, het hele team leek gebukt te gaan onder de torenhoge verwachtingen.  Gevolg: een 0-1 achterstand bij rust.

De tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt. Nagele zette vroeg druk het spel speelde zich 45 minuten lang af op de helft van Olympia dat zich a la Andorra massaal terug trok op eigen helft en niet vies was om af en toe een ferme tik uit te delen of slim vast te houden. De goal hing in de lucht en viel ook, Sjeppe stuurde Buzzy op de keeper af en waar een ieder een koele afwerking van BUZZY verwachtte gunde hij de goal middels een passje opzij aan zijn maatje: niemand minder dan DE ZEEUW. Met een elegante voetbeweging schoot DE ZEEUW  binnen. Er dient echter op dit niveau ook altijd nog rekening te worden gehouden met subjectieve grensrechters: goal (onterecht) afgekeurd. Niet veel later viel de goal toch. De twee ingevallen A-junioren Huub en Jasper speelden goed voorin en wisten veel gevaar te stichten. Jasper scoorde op aangeven van Huub de bevrijdende 1-1. Nagele ging door maar kwam vaak net een teentje tekort. Totdat Buzzy plots de 2-1 op zijn hoofd had. Een vrije trap leek vrij voor het inkoppen maar Buzzy kon zijn specialiteit niet tot doelpunt promoveren.

Twee punten verspeeld dus. Hoofdcoach Hugo diende na afloop dan ook op het matje te komen bij voorzitter Rens Koene, die volgens insiders wat euro’s had ingezet op een 1-tje, om het resultaat te verklaren. Met de uitspraak ’Nagele 2 is al vijf wedstrijden ongeslagen en na een gelijkspel volgt altijd een overwinning’  wist hij de voorzitter de mond te snoeren. Deze overwinning zal dan over twee weken moeten plaatsvinden bij angstgegner Tollebeek 2. Te hopen is op een ouderwets spel van kat en muis.
=======================================================================

Nagele B1 strijdend ten onder

Nagele B1 vertrok vandaag al met een zwaar gevoel richting Veno want de voorspelling van madame Nogietskovsky voorspelde een 4-1 verlies op de website. Jammer genoeg zat hij er niet ver naast.  Nu zijn er natuurlijk veel vragen in en rondom de spelersgroep hoe voorspelt Lars deze?  Dat is heel makkelijk.  Voorzitter Rens Koene legt twee kistjes in zijn zwembad eentje met een Nagele vlag en eentje met die van de tegenstander. Vervolgens word “Nogietskovsky” in het water gegooid en dan is het afwachten wel kistje hij het eerst openmaakt.Volgens de statistieken is dit een heel betrouwbare manier van voorspellen zoals octopus Paul al liet zien.

Vandaag vertrokken we met 10 man richting Veno maar gelukkig vonden we nog drie hangjeugdspelers langs de kant bij SC Emmeloord in de vorm van Leon,Koen en Dave die hebben we toen maar onderdak geboden.  Zij mochten meteen na hun c wedstrijd rechtstreeks in de Opel Corsa richting Veno. De tijd bleek zelfs zo krap dat ze elke keer een hapje tosti kwamen halen langs het veld. Bij elke goede actie mochten ze weer een hapje halen en dat werkte prima als motivatie.

Nagele begon de wedstrijd sterk en speelde sneller en met meer structuur belangrijk aandeel daarin was Bob Molenaar die vandaag goed aanwezig was en zich veel liet zien.  Sander die altijd voor veel dreiging zorgt vandaag vanuit het middenveld kon de eerste helft vrij uit spelen en met Koen in de spits, Bob als aanspeelpunt, Leon links naast hem en Gerco op dezelfde hoogte en Corné langs de flanken hadden wij veel aanvallende impulsen en hadden we daarin ook de overhand.  Bas Aarden had moeite met zijn positie te bepalen en zweefde af en toe wat rond maar daar moet ik wel bij zeggen hij werkte hard en daarmee verdien je altijd respect. Het eerste half uur was Nagele het eigenlijk aan zichzelf verschuldigd om die bal er gewoon in te schieten en had daarvoor ook vele 100 procent kansen. Verdedigend stond het de eerste helft ook prima met onze vleugelverdedigers Steven en Jaimy die elke week zekerder lijken van hun zaak en Harmjan en Youri hadden het vandaag ook goed op slot gezet. Maar toch kwam onze tegen goal uit de lucht vallen. De spits van Veno schrok er zelf van maar legde hem er toch netjes in.

Grote winst deze wedstrijd is dat de kopjes niet begonnen te hangen bij de 1-0 maar we nog steeds het gevoel hadden dat er meer uit te halen viel. Nagele speelde dus nog steeds beter en Veno was fysiek sterker maar Nagele ging er zo overtuigend in dat dat nog geen verschil maakte. Maar een slim balletje van Veno gooide roet in het eten en de 2-0 was een feit.

De tweede helft werd Youri die de eerste helft zich positief liet zien naar een rechtsback positie geschoven en Gerco naar de centrale verdediging door het uitvallen van Jaimy en ontbreken van Anton. Beide spelers hadden hier duidelijk moeite mee en zaten de tweede helft minder in de wedstrijd dan daarvoor. Sander kreeg ook weer eens vanouds een mandekker op zich.  De 2-1 bleef lang in de lucht hangen ook door klasse keeper Ricky maar bleef maar uit waardoor meer en meer de lijn uit het spel verdween. Veno strafte de door ons genomen risico’s af met de 3 en 4-0. Dit bleek ook de einduitslag. Complimenten aan het team voor het vertoonde spel, inzet en het afdwingen van de vele mogelijkheden. Nu maar hopen dat Lars naar het Nagele kistje zwemt volgende week.
=======================================================================

V.V. Nagele D1-Flevo-Boys D3 5-3

Zaterdag 14 september was Flevo-Boys D3 de tegenstander van de 1ste competitiewedstrijd in de 1ste klasse. Lars had al voor de wedstrijd gezegd dat die niet nog een keer de 1ste competitiewedstrijd wil verliezen. Na een nerveus begin was Nagele de betere ploeg en creëerde meer kansen dan Flevo-Boys, door een afstandsschot van Sebastian werd het 1-0. Flevo-Boys strafte een klein foutje af: 1-1. Maar door een mooi actie en voorzet van Jens maakte Sebastian de 2-1. En even later tikte Sebastian de bal onder de keeper door naar Bernd die de bal koel in het doelschoot: 3-1. Na rust maakte Flevo-Boys de 3-2, door een goede voorzet van Jens, schoof Sebastian de 4-2 binnen. Toch scoorde Flevo-Boys weer: 4-3. Nagele wou toch met 2 doelpunten verschil winnen, Ellen scoorde dan ook knap de 5-3. Verdiende overwinning omdat we op alle fronten beter waren en fysiek al helemaal. Komende zaterdag uit naar Urk D3.

Sebastian van Breugel
=======================================================================

Nagele D2 – SVM D2

Vandaag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. De bookmakers zijn de hele week al druk met speculeren wat de uitslag zal gaan worden.Volgens het wedkantoor zou deze wedstrijd beslist gaan worden in een 4 – 4 gelijkspel. Dit zou betekenen dat we “maar” 1 punt binnen hengelen en fanatiek als we zijn nemen we daar geen genoegen mee. Ondanks de regen die naar beneden viel gingen we van start. Er waren kansen aan beide kanten. Joel, rechtsachter,  was vandaag erg scherp en heeft menig bal weten weg te werken waardoor de bal via het middenveld weer naar voren gewerkt kon worden. Toch lukte het niet echt om onze raket te vinden en af te vuren. Een paar keer kwam Jurian door de sterke verdediging van Marknesse heen, maar het lukte nog niet om de bal in het doel te krijgen.  Ook Rick rook een kansje om te schieten, maar deze bal ging over. Ditzelfde overkwam ook Cas. Dankzij onze goalie Sem, die het doel uitstekend verdedigde, bleef het heel lang 0 – 0.  Vlak voor rust lukte het Jurrian om wel door de verdediging heen te komen en tekende voor de 1 – 0. Dit was ook de stand waarmee we naar de kleedkamer vertrokken voor een lekker warm kopje thee.

De tweede helft is begonnen en met een 1 – 0 stand zijn we nog lang niet zeker van de 3 punten. Er moet dus nog wel het één en ander gebeuren. Dat gebeurde ook, maar helaas niet door ons , want SVM wist terug te komen en de 1-1 was daar.  Onze tweeling was vandaag weer op zijn best, want waar de bal was daar waren hun ook. Langs de lijn was het iedere keer maar raden wie wie is, maar inmiddels zijn we eruit en kun je aan de kleur van de schoenen zien wie wie is. Voor de volgende keer: Rico heeft Rode schoenen (2 x de r) en dan is Meilo degene met de gele schoenen. (Moeten ze de volgende keer niet van schoenen wisselen want dan weten we het weer niet). Maar goed doordat de tweeling overal was waar de bal naar toe rolde leverde dat ook het nodige gevaar op omdat hun oorspronkelijke positie daardoor wel losgelaten werd en dit leverde extra ruimte voor SVM op.

Het spel werd tammer en tammer maar de druk van SVM werd goed opgevangen door onze mannen achterin met Bas en Stijn die ook heel goed hun mannetje stonden. Gelukkig gingen de koppie’s niet hangen en werd er driftig gezocht naar een opening en die werd gevonden door onze raket en de 2-1 was daar. SVM zocht net ze hard naar ook gaatje in onze verdediging en ook daar was er af en toe een lek te vinden, maar we konden toch niet voorkomen dat ze weer terug konden komen naar 2-2. Zou de bookmaker dan toch gelijk krijgen, nou gelukkig niet want door de strijdlust van ons wist de raket zijn derde voor vandaag te maken, en  de 3-2 werd niet meer uit handen gegeven.  En zo zijn de éérste 3 punten van de competitie binnen.
=======================================================================

Bant E2 – Nagele E1 7-3 (rust 2-1)

Nagele komt tekort tegen Bant E2

Na de enerverende bekerwedstrijd tegen Bant E1 van vorige week, was het nu de beurt aan Bant E2. Dit keer was het fysiek meer in evenwicht. Nagele begon voortvarend met Branco op doel en in de 5e minuut tikte Jaron het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen. Dat leek dus goed te gaan. Echter liet Bant zich niet kennen en het eerste tegendoelpunt volgde binnen een minuut.

Qua voetbal kon Nagele Bant in het eerste deel van de wedstrijd redelijk goed bijhouden. Nagele was kansrijk (wel 4 kansen voor het doel van Bant) maar kon de kansen niet benutten. Zo eindigde de stand op 2 – 1 en was het rust. Best een leuke wedstrijd dus.

Na de rust met Arjan op doel, landde in de 1e minuut van de 2e helft opnieuw een doelpunt van Bant in de netten van Nagele. We konden de stand echter op 3 – 2 brengen en leken weer volop in de race. We konden het niveau echter niet vasthouden waardoor de eindstand uiteindelijk 7 – 3 werd. Nog iets meer de puntjes op de “i” zetten dus in de komende wedstrijden. Het potentieel is er zeker, nu de resultaten nog. Volgende week spelen we niet en 28 september is de volgende wedstrijd tegen Flevo Boys E9.

Groeten van E1!!

=======================================================================
Nagele E2- Olympia ’28  E4

We moesten spelen tegen Olympia uit Hasselt. Vayneth was er niet bij. In het team van Olympia zaten net zoveel meisjes als jongens. Ze waren bijna allemaal veel groter dan ons. Maar we vonden dat niet erg en hebben goed gespeeld en gewonnen.

In de eerste helft was het nog droog en scoorde Joppe al heel snel het eerste doelpunt. We speelden goed naar elkaar over zoals we op de trainingen hebben geoefend. Bonne scoorde daarna de 2-0 met een heel mooi schot in de kruising. Na de 3-0 van Joppe scoorde Olympia de 3-1. We stonden toen niet goed op te letten.

Na de rust begon het heel hard te regenen maar we bleven goed voetballen. We hebben veel kansen gehad en na een poosje scoorde Lars de 4-1. Niet lang daarna maakte Bonne ook haar tweede doelpunt waardoor we met 5-1 wonnen.

Dit is een hele mooie uitslag en we zijn blij dat we steeds zo goed spelen en al heel goed leren naar elkaar over te spelen.

Jord