14 December 2013

Nagele wint van SWZ

Door een 1-0 overwinning op SWZ VV uit Sneek heeft Nagele 1 zich prima gehandhaafd in de kop van de ranglijst. Medeconcurrenten Makkum en AVC verloren hun wedstrijden en de topper tussen Wolvega en Arum werd afgelast. Het gevolg is dat hierdoor Nagele samen met DWP en Arum nog maar 3 punten van koploper Wolvega staan, wel met de opmerking dat Wolvega en Arum hun onderlinge wedstrijd nog moeten inhalen.

Nagele had duidelijk het betere van het spel maar kon het helaas niet omzetten in doelpunten. Telkens was de laatste voorzet niet zuiver genoeg of viel de bal net verkeerd. Dat was eigenlijk wel een beetje het beeld van de wedstrijd, alhoewel gezegd moet worden dat SWZ VV bij een uitbraak nog wel via de kluts de paal wist te raken. De ruststand was dus ook 0-0.

Na rust ging Nagele er nog meer tegen aan en dat resulteerde na een minuut of 5 in de terechte 1-0. Een schot van Bart Prins werd niet goed verwerkt en onze aanvoerder Jacco Vessies was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven en zo de 1-0 binnen te schieten.

Overvolle dugout Nagele

Hierna kreeg Nagele nog wel enkele mogelijkheden om de score te verhogen, maar op beslissende momenten werden helaas de verkeerde keuzes gemaakt. Toch moet ik het team een compliment geven om ondanks vele afwezigen door blessures, dit resultaat binnen te slepen. Na de winterstop hopen we dat de geblesseerde spelers weer fit zijn en dat we met de hele groep kunnen toewerken naar een mooi resultaat in deze klasse. Want wat dit seizoen wel duidelijk geworden is, dat je niet voldoende hebt aan 11 spelers. Je ziet dat je er minimaal 16 nodig hebt. Daarom wil ik ook zeker de spelers bedanken die niet vast in het eerste spelen, maar waar we toch een beroep op konden doen als het nodig was. Klasse jongens

Na de winterstop beginnen we met 3 zeer zware uitwedstrijden en dat liegt er niet om. Op 18 januari spelen we uit tegen de naaste concurrent DWP, op 25 januari spelen we uit tegen Makkum, (3 punten onder ons) en als afsluiting van deze reeks spelen we op 1 februari uit tegen de huidige koploper Wolvega.  Dus volop spanning en zoals wel vaker gezegd elke steun is welkom en we hopen dan ook weer op veel support .