2 November 2013

Nagele laat punten liggen in Arum

Vandaag moest Nagele aantreden tegen de koploper Arum en wel in het pittoreske Arum. Bij winst zou Nagele van positie zijn gewisseld, maar helaas hield de thuisploeg de 3 punten in zijn bezit. Het was gelijk duidelijk dat hier een topper werd gespeeld, beide ploegen speelde met meer dan 100 % inzet (als dat al mogelijk is).

De aftrap was nog niet genomen of de wedstrijd brandde los, Nagele had de eerste helft  het betere van het spel, maar het was Arum die zeer bedreven de counter zocht en daar ook zeer gevaarlijke situaties mee creëerde. Een aantal keren werd Nagele speler Emiel Krops gezocht en dat zorgde direct  voor gevaar. De enige manier voor zijn directe tegenstander om Emiel af te stoppen was een overtreding te maken. Dat was jammer want hierdoor werden twee mogelijke kansen ontmanteld. Nagele probeerde op diverse manieren de spitsen te bereiken en dat lukte af en toe prima, maar Arum stond niet voor niets bovenaan en bood verdedigend goed partij.

Helaas is er in de voetbalwet een ongeschreven wet  “als je de kansen niet afmaakt, dan maakt de tegenstander ze wel.” (bij deze wil ik de voetbalwet een beetje aanpassen) het woord “kansen” wou ik graag doorstrepen en vervangen door de woorden “aanvallende mogelijkheden”.  Het was namelijk niet zo, dat er echt kansen gemist werden. Tevens moet vermeld worden dat de keeper van Arum door zijn lengte elke hoge uit de lucht plukte alsof het niks was.  Maar goed, zoals ik al refereerde aan de aangepaste voetbalwet:  2 minuten voor de rust maakte Arum de 1-0 uit een goeie aanval.

Niks is vervelender om een kop thee op te zoeken met de gedachte dat je beter voetbalt maar wel met 1-0 achter staat. Dus in de rust alles weer doorgenomen en dat we vooral door moesten gaan met ons aanvallende spel.

Dit werd wel opgepakt, maar Arum bleef gevaarlijk en dat resulteerde in de 2-0. Gelukkig (en dat is een heel groot compliment aan Nagele) liet niemand zich van de wijs brengen door deze achterstand en werd er nog harder gewerkt om de aansluitingstreffer te maken. En 20 minuten voor tijd speelde Bart Prins een aantal mensen uit en schoot op het doel, net buiten het bereik van de keeper in het netje, een prachtige goal,  2-1. Nog geen 2 minuten later maakte Nagele 2-2,maar werd het doelpunten afgekeurd vanwege buitenspel. De scheidsrechter bracht iedereen nog wel even in verwarring door naar de middenstip te wijzen, maar kwam hier even later toch op terug. Op het laatst probeerde we nog de gelijkmaker te maken door verdediger Laurens Bloo eruit te halen en te wisselen voor aanvaller Julien Jukema. Zowel Arum als Nagele kregen nog enkele kansen, maar het bleef bij 2-1. Volgende week spelen we de DERBY tegen Tollebeek, en het is duidelijk om de aansluiting te houden zou 3 punten wel erg lekker zijn. Graag zien we iedereen weer zaterdagmiddag 9 november in Nagele om 14.30 uur om weer naar heerlijke voetbalmatch te kijken.
========================================================================

Nagele 2 en de Wet van Murphy 

Bij vlagen was het briljant. Termen als: “het was geweldig” en “ik heb genoten” waren dan ook veelvuldig te horen. Je kon duidelijk zien dat er bij Nagele 2 wederom een mooie mix is ontstaan. Prominenten die al vele jaren bij het 2e spelen en jonge goden die zich moeiteloos aanpassen presenteerden zich op deze mooie zaterdag als een team met veel potentie. Bij vlagen waren er fantastische acties, werd er feilloos op de man gespeeld en diegenen die de bal kaatsten kregen hem altijd prima terug. Met speels gemak werden de mooiste voorzetten gegeven en even makkelijk werden ze binnen gekopt.

Tot zover de nazit, die onder het muzikale intermezzo van Ali B’s ‘Negatieve Gasten’ van een prima gehalte was. Gevoetbald werd er ook nog, en wel uit bij de nummer 2 FC Meppel. En geloof het of niet… We zouden zoals iedere week weer de statistieken van de wedstrijd kunnen laten zien. Zaken als balbezit, kansen, schoten op doel, corners etc.. We zouden het over tegenstander Meppel kunnen hebben die van halve kansen hele doelpunten maakt. We zouden al onze kansen kunnen gaan beschrijven. We zouden het kunnen hebben over Michel die bij een niet te missen kans in de rug werd besprongen door hinde Landman. We zouden het kunnen hebben over de notabene invalkeeper van FC Meppel, die talloze ballen uit zijn doel ranselde. We zouden de leider van FC Meppel kunnen citeren: ‘Het is ongelooflijk dat wij vandaag hebben gewonnen’. Maar we doen het niet,  we zullen de lezer niet langer vermoeien met iedere week hetzelfde verhaal en alleen de statistiek weergeven waar het eigenlijk als enige om gaat in het voetbal: Doelpunten. En die waren als volgt verdeeld: 3 voor FC Meppel en 2 voor VV Nagele.

Pijnlijk, maar voor lezers en aanhoorders die de attitude ‘ja ja, het zal wel’ hebben, zullen we de wet van Murphy uitleggen: “Als iets mis kan gaan, dan zal het ook misgaan” Het is een bepaalde vloek die heerst over Nagele 2 die niet te verklaren is, maar die zijn oorsprong waarschijnlijk kent in Tollebeek of te maken heeft met duistere krachten van voorspeller Nitschkowsky. De wet van Murphy is een reeks van universele waarheden, oftewel wetten, over het algemeen met een negatieve inslag. De originele wet van Murphy luidt als volgt:

“If there are two or more ways to do something, and one of those ways can result in a catastrophe, then someone will do it.”

Vertaling: Als er twee of meer manieren zijn om iets te doen, en een van die manieren eindigt in een catastrofe, dan zal iemand die manier gaan uitvoeren.

De tweede wet van Murphy is veel bekender en wordt vaker gebruikt. Deze wetmatigheid is overigens geen uitspraak van Murphy zelf. Deze wet wordt ook wel de “wet van bedrog” of “Finagle’s Law” genoemd en gaat als volgt:

“If anything can go wrong — it will.”

Vertaling: Als er iets fout kan gaan, dan zal het fout gaan.

Beide wetten zijn van toepassing op Nagele 2. Ter verduidelijking:

 • De kortste rij aan de kassa duurt het langst.
 • Hoe groot je probleem ook is, morgen is het nog groter.
 • Als je net iets gekocht hebt dan vindt je het ergens anders goedkoper.
 • Als iets kapot is en je laat het aan de professional zien die het moet repareren dan werkt het altijd.
 • Elke oplossing zorgt voor een nieuw probleem.
 • Als er een 50% kans is dat er iets goed gaat, dan is de kans 90% dat er iets fout gaat.
 • Als je kleren mooi vindt dan hebben ze jouw maat niet.
 • Als alles goed gaat, dan heb je duidelijk iets niet in de gaten.
 • Hoe duurder de vloerbedekking, hoe groter de kans dat er een vlek op komt.
 • Als er meerdere dingen kunnen misgaan, dan gebeuren ze op hetzelfde moment.
 • Als iets te goed klinkt om waar te zijn, dan is het niet waar.
 • Alle dingen gaan fout op het meest ongelegen moment.
 • Als je in de file van weghelft verandert dan gaat de andere rij opeens rijden.

Zie hier het seizoen van Nagele 2 tot dusver. Zes wedstrijden, vijf punten.

FC Meppel 5 – Nagele 2–> 3-2 (1-2): 10. 1-0, 26. DE ZEEUW 1-1, 37. STAES 1-2, 52. 2-2, 59. 3-2

Opstelling: Bas; Mees, Reinder, Hugo, Gaizka (25. Kees); Jochem, Michiel; Arnoud, Todd, Allard (60. Landman); Robin.

MOTM: Reinder

Van de eigenaar van The Bottom ontvingen we nog een compliment en wel aan het adres van Kees, waar we tevergeefs een half uur op hebben gewacht: ‘Het is ongelooflijk en het getuigt van veel karakter dat hij na zijn toestand in ons etablissement 6 uur later alweer op het veld stond. Weliswaar drie kwartier te laat maar toch…’’ Hulde Kees! (Foto’s zullen we voor de integriteit van de betreffende speler niet plaatsen).

Volgende week Nagele thuis tegen Genemuiden 5, het verslag van deze wedstrijd ligt in feite al weer klaar. Tenzij de heer Nitschkowsky het volgende verzoek wil aannemen: Voorspel volgende week een 2-tje aub!!
========================================================================

Weergaloos Desz B1 speelt Nagele B1 zoek

Vandaag stond voor ons op papier een gelijkwaardig tegenstander te wachten Desz B1 (Zwartsluis). Desz stond vooraf aan deze wedstrijd 8e en wij 5e maar met maar 2 puntjes verschil en Desz met een wedstrijd minder. Bij winst had Nagele theoretisch kans om op de 2e plaats te komen maar bij verlies op plaats acht. En ondanks het lot namens nogietskovsky over een verlies sprak verwachte wij een kraker.

Maar vrijwel meteen bij de aftrap werd het verschil in kwaliteit al duidelijk we werden meteen vastgepind en daar was geen ontsnappen aan. De eerste tien minuten hielden we nog knap stand met het nodige geluk, maar werd al snel duidelijk dat we op alle vlakken tekort kwamen behalve op strijd leveren. Deze wedstrijd waren het vooral onze beide backs Jaimy en Steven die juist beide zo`n sterk seizoen meemaken die het vandaag zwaar te verduren hadden wat hun overigens niet aan te rekenen valt. Het positiespel van Zwartsluis was zeer goed en er ook op gericht de kwalitatief sterke vleugelaanvallers met steekpasses weg te sturen. Door het fysieke compacte spel van de defensie en middenveld van Zwartsluis wonnen deze vrijwel elk duel of 2e bal, waardoor Sander,Bob,Corne en Vincent moeite hadden ballen aan te nemen en overzicht te behouden.  Al het voetbalgeweld van Zwartsluis leverde hun uiteindelijk 10 doelpunten op waartegen wij 1 Penalty van Sander en 1 zeer goede goal van Corne tegenover kunnen zetten.

De goal van Corne was zeker nog wel even het vermelden waard want deze nam hij mooi mee op zijn knie voorbij de verdediger en bleef vervolgens goed met zijn lichaam tussen bal en verdediger om hem daarna netjes af te ronden. Grote pluspunt vandaag was het spel van Bas Aarden kreeg hij vorige week nog een klein standje van de leider die blijkbaar wat los maakte want Bas gooide zichzelf als een kamikazepiloot vol in het strijdgeweld en dat maakte hem een stukken betere voetballer. Ook het spel van Gerco was vandaag sterk, Opvallend van Gerco is hoe hij zich spiegelt aan de kwaliteit van de tegenstander hoe sterker de tegenstander hoe sterker Gerco speelt maar is hij elke wedstrijd belangrijk met steekpasses en een goed overzicht.

De eindstand van 10-2 verlies is groot maar een terechte afspiegeling van de verhoudingen in het veld. De B1 leiders raken daarvan nog niet van hun stuk en zullen zich niet op de transfermarkt gaan begeven want ook na zo`n wedstrijd blijft het vertrouwen in onze selectie groot. Vandaag was het geen wanprestatie of een off-day maar werden wij gewoon weggespeeld door een kwalitatief te sterke tegenstander. Of we nou 1-0 achter stonden of 8-1 de mannen bleven strijden en op zoek naar gaten, maar het was gewoonweg de klasse van Desz dat deze niks weggaven. Natuurlijk is het wel een smetje op onze goede prestaties tot dusver dit seizoen.

Na deze wedstrijd zijn we afgezakt naar plaats 6 en houden we door ook andere verrassende uitslagen nog steeds zicht op de bovenste plekken. Dus nu is het zo dat we volgende week jammer genoeg vrij zijn en nog twee weken moeten wachten om de nare nasmaak van deze wedstrijd weg te spoelen tegen Tonego B1
========================================================================

 

Espel E1-Nagele E1 6-5 (rust 2-1)

Nagele revancheert zich net niet tegen Espel in spannende match

Vandaag hadden we de wedstrijd tegen Espel E1 op het programma staan. Espel E1 hadden we 24 augustus ook als tegenstander. We verloren toen met 11-4 in onze eerste officiële wedstrijd als E team. Vandaag dus de competitiewedstrijd tegen Espel. Nagele E1 is de afgelopen weken behoorlijk opgeklommen qua niveau en laat de laatste wedstrijden goed voetbal zien, reden te meer om te zien of we in staat waren Espel bij te benen.

We deden het vandaag zonder Tiemen die zich ziek had gemeld en dus gingen we met 8 spelers sterk naar Espel. Met Tim op doel werd er afgetrapt. De wedstrijd liet zien dat de kaarten inderdaad anders geschud waren. Nagele ging gelijk op met Espel. Espel scoorde wel de eerste 2 goals vrij vroeg in de wedstrijd (4e en 15e minuut) maar Nagele liet zich niet uit het veld slaan en werkte flink door. Dat moest ook wel, want de spelers van Espel waren 1-2 jaar ouder. Dit resulteerde in diverse kansen voor Nagele waarbij Branco voor Nagele in de 23e minuut wist te scoren. Dit doelpunt kwam voort uit een corner van Espel, die zodanig snel door Nagele opgepakt werd dat dit resulteerde in een doelpunt voor Nagele. Petje af voor Tim, die de hele wedstrijd erg goed gekeept heeft en diverse reddingen op zijn naam kon bijschrijven. Al met al een gelijk opgaand spel met een ruststand van 2-1.

In de 2e helft ging het over en weer gelijk op. Espel begon met socren maar Nagele kon de doelpunten beantwoorden (Tijn) en zelf de stand weer gelijk trekken. Nagele had vele kansen maar kon ze niet allemaal benutten. Max scoorde bijna ineens vanuit een corner maar de bal miste net het doel….de stand kwam uiteindelijk op 5-4. Het was nog enkele minuten te spelen en Nagele wist opnieuw een kans te creëren. Jaron gat een voorzet aan Branco en wederom lukte het Nagele de stand op een zeer verdiende 5-5 te krijgen. Jammer genoeg scoorde Espel de 6-5 vlak voor het einde van de wedstrijd. Hierdoor verloren we helaas de wedstrijd wel, maar we konden met een goed gevoel huiswaarts gaan. Het niveau van vandaag was gewoon erg goed, zeker als je bedenkt dat de meeste spelers (op 1 na) voor de zomervakantie nog in F1 voetbalden. Er zit t.o.v. de eerste bekerwedstrijden behoorlijk vooruitgang in bij alle spelers.

Een mooie, spannende wedstrijd om te zien dus.
Arjan, Branco, Corne, Jaron, Max, Tijn, Tim en Tijs – goed gevoetbald allemaal!

Volgende week spelen we niet, de week erna spelen we thuis tegen Flevo Boys.

De groeten van E1!!