12 Oktober 2013

Nagele 1 doet uitstekende zaken 

Nagele moest vandaag naar Menaldum (jawel de geboorteplaats van Leendert Plat), de eerste vraag bij ontvangst was dan ook “is Leendert er niet”. Maar gelukkig voor de mensen uit Menaam(fries voor Menaldum) kwam even later de grijzige gestalte van Leendert de hoek om en hij werd uiteraard hartelijk ontvangen. De situatie voor aanvang van de wedstrijd was dat Foarut Menaldum 4 wedstrijden gewonnen had en 1 verloren. Nagele had op dat moment 3 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren. Het was dus van belang dat Nagele moest winnen om Foarut te passeren en zich definitief in de kop van de 4e klasse te nestelen. Gelukkig begreep iedereen dat en na 3 minuten spelen wist Gert-Jan de score al te openen. Nagele speelde zeer voortvarend en liet Foarut niet aan voetballen toekomen.  Helaas lieten we ons in de loop van de 1e helft  terug zakken en daar maakte het fysiek sterke Foarut gebruik van. Ze gebruikte veelvuldig de lange bal en uiteindelijk werd dat beloond. Op ongelukkige wijze werd 2 keer volledig over de bal heen gemaaid waardoor de spits van Foarut de bal op een presenteerblaadje aangeboden kreeg en daar maakte hij dan ook gretig gebruik van 1-1.

In de rust werden de puntjes weer even op de i gezet en Nagele zette fel druk op de tegenstander. Echter Foarut kreeg in de beginfase van de tweede helft nog een zeer grote kans. Een hoge bal richting doel werd echter zeer vakkundig gepareerd door Jos v.d. Vlekkert en hij voorkwam hiermee de 2-1 achterstand. Dit was tevens het sein voor Nagele om nog sneller de bal rond te spelen en dat resulteerde uiteindelijk in een zeer terechte 2-1 voorsprong. Doelpuntenmaker was wederom Gert-Jan . We waren nog  niet bekomen van deze goal of Bart Prins had de 3-1 er al in liggen en dat was dan ook zeer zeker dik verdiend.

Toen brak er een fase aan waarin Nagele oppermachtig was, de stand had wel naar 7 of  8-1 getild kunnen worden, maar door diverse oorzaken wilde de bal er niet in. Gelukkig voor de gemoedstoestand van de leiders en trainer en waarschijnlijk ook van onze groeiende schare supporters wist invaller Julien de dik verdiende 4-1 te maken.  Doordat Joure – Makkum in een 1-1 eindigde is Nagele van plek 5 naar plek 3 gestegen. Een uitstekende prestatie van deze jonge groep.

Komende zaterdag 19/10 zijn we vrij en daarna komen 2 zeer belangrijke wedstrijden. Te beginnen op zaterdag 26/10 thuis tegen Joure en de zaterdag daarop de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen de ongenaakbare koploper Arum

Ik zou zeggen mensen kom kijken en moedig deze jonge groep aan, want deze wedstrijden gaan om de koppositie van de 4e klasse en U ziet elke zaterdag weer een spectaculaire wedstrijd met veel doelpunten.
=====================================================================

Nagele 2 zet goede lijn niet door

Pijnlijk maar waar. Waar voorafgaande aan het seizoen nog hoog werd ingezet op het winnen van alle prijzen, kan na vier competitiewedstrijden al een streep door de eerste. Ook tegen Olde Veste 3 bleek eens te meer het manco. In de slotfase bij een 4-2 achterstand kreeg De Z. een rode kaart en was het duidelijk: Nagele komt dit seizoen tekort voor een hoge klassering.  Tot zover de Fairplay prijs. Nu over naar belangrijkere zaken, de jacht op het kampioenschap. Dat liep door de 4-2 nederlaag slechts een klein deukje op, want het zal weinig ploegen gegeven zijn in Steenwijk te winnen. Olde Veste klom door de overwinning naar de 1e plaats, maar de prijzen worden pas in mei verdeeld.

Onder het oog van de deskundigen

Onder het oog van de deskundigen

In Steenwijk was het voor Nagele al snel duidelijk, de ingezette lijn van vorige week tegen Flevoboys zou wel eens geen vervolg kunnen krijgen. De ‘officiële knvb’ scheidsrechter had het veld afgekeurd, en dat bleek niet zo verwonderlijk; er was geen enkele lijn op het veld aanwezig… en ook de kalkmachine weigerde dienst. Uiteindelijk, na een flinke vertraging toch het eerste fluitsignaal van de scheids die na afloop niet meer dan een clubscheidsrechter in officieel tenue bleek. Het was al vreemd dat hij geen kaarten op zak had, een 100% penalty niet gaf en het vele tijdrekken van Olde Veste onbestraft liet.

Links op de foto boer De Zeeuw, zaait en poot zelf ook met GPS.

Links op de foto boer De Zeeuw, zaait en poot zelf ook met GPS.

Maar dat was niet de reden van de nederlaag. Nagele kwam maar niet in haar spel en had in Olde Veste een goede opponent. De thuisploeg kreeg dan ook de eerste kansen, maar Bas pakte een aantal prima ballen en anders ontbrak het wel aan de afwerking. Langzaam kroop Nagele wat uit de schulp. Buzzy vond met zijn kopballen de binnenkant van de paal en de keeper na twee goede voorzetten van Kees en Reinder. Kees kreeg geen penalty toen hij alleen voor de keeper van achter werd getackled. Op de bank werd geconcludeerd dat de scheids de tweede helft dan wel een optelsommetje zou maken. En toen een ieder zich al verzoende met een 0-0 ruststand was daar plots Allard. Hij had als Pipo Inzaghi in zijn beste jaren aan slechts één kansje voldoende: 0-1. De lage voorzet was van Hugo. Pipo nam aan, draaide en vond fraai de verre hoek.

Na rust twee verse Rotterdamse krachten binnen de lijnen. Maar al snel stond het 1-1, een vrije trap werd in de verre hoek geschoten. Toen even later bij een ingooi enkele spelers stonden te slapen, was het zomaar 2-1. En Nagele, het speelde matig en het lukte maar niet om echt gevaarlijk voor de goal te komen. En lukte het een keer wel dan was er wel de grensrechter die zijn vlag opstak en een scheidsrechter die hier voor floot. Lastig. Sjeppe hoopte op het optelsommetje en ging neer in de 16, schwalbe oordeelde de arbiter en met hem 21 spelers. Balverlies op het middenveld betekende een razendsnelle counter en de 3-1 en niet veel later was het al weer raak: 4-1. Er kwam weer hoop toen een vrije trap van Sjeppe door Buzzy werd ingekopt: 4-2. Ook invaller Landman ging voor de penalty. Kans van slagen zou je zeggen want hij staat toch bekend als een goed acteur. Tijdens musicals… En net toen Nagele wilde aanzetten voor een ultiem slotoffensief was daar de rode kaart voor Arnoud de Z. Een slalom van De Z. werd bruut gestopt, en een fractie later stond hij lijnrecht tegenover zijn belager. Rood voor De Z. Weg Fairplay cup en weg slotoffensief.  Volgende week de bekerwedstrijd uit bij Joure. Bij voldoende animo rijdt er een supportersbus, opgeven kan bij Landman.

=====================================================================

Nagele B1 trekt aan kortste eind na spannende strijd

Deze week reisden we met een bijna volledige selectie naar Steenwijk om Olde Veste B3 eens de oren te wassen. Nogietskovsky had tot onze grote verbazing een verlies voorspeld, een gevalletje van zijn glazen bolletje niet goed gepoetst dachten wij. Maar met een voorspelstatus van 100% voelden wij al wat nattigheid. Toch was bij de startsein op het kunstgrasveldje het begin behoorlijk hoopgevend want Olde Veste kwam moeilijk onder onze druk weg en nadat er een schot van Gerco op de lat belande leek het even de goede kant op te gaan. Olde Veste beheerste vooral het druk zetten goed en centraal kwamen wij moeilijk aan voetballen toe en was het vooral Vincent die de ruimte kreeg.Desondanks kwam Olde Veste op voorsprong door een mislukte uittrap waarbij Ricky nog wat last had van zijn blessure maar daar trok de spits van Olde Veste zich natuurlijk weinig van aan.

Waar de B1 voorheen hun hoofd lieten hangen bij een achterstand deden ze nu het tegenovergestelde en klapte er wat harder bovenop. Na een schot van Sander die de keeper nog kon keren nam Corné gretig de rebound op de slof en de 1-1 was een feit. Soms is het als speler moeilijk om onder een welbekende voetbalnaam uit te komen en lekker te gaan voetballen daar kan Sander Koene met zijn achternaam over mee praten,  Maar geldt dat natuurlijk nog meer voor Bob Molenaar ook al is hij geen familie van de gebroeders Molenaar toch heeft hij die druk van die achternaam. Vandaag liet hij zeker zien dat hij deze achternaam verdiend want hij was overal en balvast. En na een fantastische lage voorzet van Joury legde Bob deze mooi in het hoekje.  2-1 ruststand en tijdens de rust bleek de blessure van Vincent jammer genoeg toch ernstig genoeg om niet meer terug te keren in de wedstrijd.

De tweede helft begon nog voortvarender dan de eerste Nagele had duidelijk de overhand en kregen wij mogelijkheid na mogelijkheid waarbij de afwerking te zwak was. Tot overmaat van ramp scoorde Olde veste 2 keer tegen de verhoudingen in en kwamen wij 3-2 achter. Een helse eindfase kwam, waarbij Olde Veste tijd aan het rekken was en Nagele nog alles in de strijd probeerde te gooien voor een goed resultaat. Jammer genoeg had dit niet het gewenste effect maar verdiend een ieder een compliment voor het harde werken. Al met al een leuke wedstrijd met strijd van beide kanten die Nagele had moeten/mogen winnen. Maar het blijft een spelletje en af en toe verlies je ook tegen de verhoudingen in.  Na 3 uitwedstrijden verlies en 2 thuiswedstrijden winst kan deze leider niet anders concluderen dat wij gewoon thuisstrijders zijn en onze 12e man nodig hebben in de nu al door tegenstanders gevreesde heksenketel van Nagele. Over 2 weken na een welverdiende Herfstvakantie is dus Flevo Boys B6 het haasje want dan spelen we in een bijna uitverkocht Nagele.
=====================================================================

Nagele D1-DESZ D1

Wij hebben zaterdag thuis moeten spelen tegen Desz. Desz was tot nu toe de koploper, we wilde graag van hun winnen omdat we vorige week verloren hadden. Wij hebben daarbij met 3-0 gewonnen. De eerste goal had Bernd gemaakt nadat Thomas een mooie voorzet had gegeven. De 2de goal was van Sebastiaan na een hele mooie aanval. We waren de hele wedstrijd eigenlijk wel beter en gaven geen kansen weg. De 3-0 werd ook gemaakt door Sebastiaan na een mooi opgezette aanval over rechts. Deze wedstrijd hebben we de hele wedstrijd goed gespeeld. We gaan ook zeker voor een mooi kampioenschap.

Geschreven door Ellen Koene.
=====================================================================

Nagele D2 – Urk D7

Zal D2 het vandaag net zo goed doen als het Nederlands elftal gisteravond? We gaan het meemaken.Aan het weer kan het niet liggen, want kwam de regen gisteren nog met bakken uit de hemel vallen, vanochtend is het droog, rustig en grijs herfstweer. Perfect weer om te voetballen en de grasmat ligt er pico bello bij. Onze tegenstander is de nummer 2 van de competitie, nl. Urk D7

In de bekerwedstrijd hebben we tegen hun verloren met 6 – 3, dus we weten wie we tegenover ons hebben en dat we alles uit de kast moeten halen willen we een kans maken. De wedstrijd is begonnen en onze mannen gaan lekker fel van start, er wordt goed en snel overgespeeld wat al vrij vlot resulteert in het 1e doelpunt voor Nagele. Dat gaat lekker. Maar jammer genoeg heeft Urk hier een antwoord op. De Urker spits is onze verdedigers te snel af, gaat alleen op het doel af en laat onze keeper Sem kansloos staan. 1 – 1.  Urk heeft de smaak te pakken en gaat weer naar “vuuren*” , ze zijn onze verdediging te snel af en “skieten**” er weer één in het doel. 1 – 2. Nu moeten wij echt wat terug gaan doen en gelukkig snappen onze mannen dat ook. Dankzij goed samenspel en heel veel werk van de middenvelders weet onze raket Jurrian er 2 in te schieten, 3 -2. Urk laat dit echter niet op zich zitten en het is hun beurt weer om een doelpunt te maken.
Zo gaan we de rust in met 3 -3. Nog niets verloren, maar ook nog zeker niets gewonnen.

De 2e helft is begonnen en wij nemen weer het voortouw door een mooie treffer van Jurrian, maar ook hierop heeft Urk weer een antwoord 4 -4. Jurrian wordt tijdens een actie hard onderuit geschopt door Urk waardoor hij met veel pijn aan zijn enkel naar de kant wordt gehaald. Dit zorgt jammer genoeg voor een omslag in de wedstrijd. Urk weet opeens 2 keer achter elkaar het doel te vinden en of dat nog niet genoeg is raakt onze verdediger Bas de bal heel ongelukkig waardoor er ook nog een eigen doelpunt bij komt. Maar ja dat kan de beste overkomen. Kijk maar naar de wedstrijd van gisteren waarin een speler van Hongarije de bal heel mooi en gericht in het eigen doel kopte. Urk weet nog een keer te scoren waardoor het ineens 4 – 8 is. Oei dat is toch wel heel jammer en nog moeilijk in te halen in korte tijd die we nog over hebben.  Inmiddels is Jurrian weer redelijk hersteld van zijn blessure en wil weer graag terug het veld in. Nou vooruit dan moet Jurrian gedacht hebben, we doen er nog eentje bij. Een heel mooi afstandsschot beland hoog achter de keeper in het doel. Hiermee is de eindscore 5 – 8

Vertaling Urk’s – Nederlands
*   naar vuuren    =   naar  voren
** skieten              =   schieten
=====================================================================

Tonego E2-Nagele E1  8-10 Rust (3-5)
Nagele wint in spannende match tegen Tonego

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Tonego E2 op het programma. Vorige week hadden we Tonego E1 op bezoek gehad waarvan we gewonnen hadden. Tonego E2 bestond uit dezelfde groep spelers waar we dit jaar al eerder in de F-jes tegen speelden in de vrieskou van maart. Die wedstrijd was ook een spannende en hetzelfde ging op voor de wedstrijd van vandaag.

Met Jaron op doel wist Tijn in de 5e minuut de score te openen en begon met kansen over en weer, de stand behoorlijk gelijkmatig op te lopen. Een leuke wedstrijd om te zien met veel kansen en erg spannende momenten. Nagele scoorde uit een vrije trap en niet kort daarna wist Tonego hetzelfde te doen. Nagele nam aan het eind van de 1e helft iets meer afstand waardoor de ruststand op 3 – 5 kwam. Toch een behoorlijk aantal doelpunten gevallen in de 2e helft – de keepers kregen geen tijd om uit te rusten.

In de 2e helft verdedigde Max het doel van Nagele en opende Nagele weer de score (Branco) waardoor we nog verder uit wisten te lopen. Tonego liet het echter niet op zich zitten en was kansrijk. Verdedigend kwam het er op aan. Na een mislukte lancering van Jaron die de boeken in wou als de eerste persoon die een bal op de maan laat landen wist Nagele nog enkele malen te scoren (Tim, Jaron, Tijn en Branco). Dit was natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder het harde werk wat Arjan, Tiemen, Tijs, Max en Corne. De stand kwam daarmee op 5 -10. Nagele liep hierna zo met zo hoofd in de wolken (en vooral voorin) dat Tonego in de laatste 2 minuten nog even 3 doelpunten binnen tikte. Dat laatste had natuurlijk niet gehoeven. Volgende week voetballen we niet, maar gaan we voor de penaltybokaal op sportpark Nagele.
De groeten van E1!!