29 december zaalvoetbal

Elk jaar weer organiseert V.V. Nagele tussen kerst en oud en nieuw een voetbaltoernooi voor haar eigen jeugdleden. Ook dit jaar wordt dit toernooi weer georganiseerd. Dit toernooi wordt gehouden op 29 december in de Sporthal in Ens. Nadere info volgt later.

Analyse standen

Een vluchtige analyse van de standen leert dat nagenoeg alle teams van V.V. Nagele zich op dit moment in de lage middenmoot bevinden van hun klasse, en wat daarbij toch ook wel opvallend is, is dat het scorend vermogen dit seizoen te wensen over laat. Op JO13-1 na hebben alle teams van V.V. Nagele een negatief doelsaldo. 

Nagele 1 kansloos tegen SVM

Na de forse thuisnederlaag van vorige week zaterdag tegen nummer 2 Wolvega speelde Nagele gisteren tegen de nog zonder puntenverlies zijnde koploper SVM uit Marknesse.

Na vandaag lijkt het wel steeds duidelijker te worden wie er dit jaar om het kampioenschap gaan strijden. SVM is titelkandidaat nummer 1. De enige ploeg die nog roet in het eten lijkt te kunnen gooien is Wolvega, maar inmiddels heeft deze ploeg al wel 7 punten achterstand op SVM, en tegen een ploeg die nauwelijks punten verliest is elke punt achterstand er 1 teveel.  

Over de wedstrijd van vandaag kunnen we kort zijn. Een heel stabiel voetballende SVM was van de eerste tot de laatste minuut de betere ploeg. Nagele heeft geen enkele vuist kunnen maken. In de volle negentig minuten kreeg Nagele maar 1 kans, Rudo de Bruin mistte 1 op 1 op de keeper. Bij rust stond Nagele met 1-0 achter en binnen een kwartier na rust stond de uiteindelijke 3-0 eindstand op het scorebord. Met deze 3-0 nederlaag mocht Nagele niet eens ontevreden zijn.

Door deze nederlaag begint Nagele voorzichtig aan toch steeds meer af te zaken naar de onderste regionen. Het is de komende week toch echt zaak om een aantal goede wedstrijden achter elkaar neer te zetten zodat wat verder afstand genomen gaat worden van de onderste regionen. Dat moet dan de komende weken gebeuren tegen achtereenvolgens Vitesse ’63, Tollebeek en Heeg. Een schone taak van trainer Bennie Vissers om zijn elftal weer op scherp te krijgen.

18 november, magere resultaten

Het was over de hele linie genomen geen al te beste dag voor de teams van de V.V. Nagele.
Nagele 1 speelde in Marknesse tegen het nog zonder puntenverlies zijnde SVM. Nagele verloor met 3-0.
Nagele 2 verloor op eigen veld van Urk 8 met 1-2.
Nagele JO19-1 was vooraf al kansloos tegen de zeer veel scorende koploper MSC/Amslod JO19-2. De keeper van Nagele moest vandaag 8 keer de gang naar het net maken. Eindstand 8-0.
Nagele JO15 speelde tegen Flevo Boys JO15-4 en hield door met 5-2 te winnen de 3 punten in Nagele.
Ook Nagele JO13-1 deed het goed. In Munnekeburen werd van VWC gewonnen met 2-3.
Nagele JO11-1 en JO11-2 deden vandaag niet veel voor elkaar onder. Beide teams verloren fors. Nagele JO11-1 met 17-0 en Nagele JO11-2 met 12-0.
Nagele JO9-1 won op eigen veld van Bant met 8-6.

Nagekomen bericht Sinterklaas

O jongens en meisjes,ik was het helemaal vergeten. Ik had gezegd dat er op 2 december een prijs was voor de beste tekenaar. Nou, eigenlijk is het geen tekening, maar een kleurplaat, Jullie krijgen de keurplaat op de training uitgereikt. Maar ik heb een heel bijzondere Piet, “de altijd alles kwijt zijn Piet”. Hij zei tegen mij, “Sinterklaas de kinderen raken die tekening vast en zeker kwijt. U kunt de tekening ook beter even op de computer zetten”. Nou, dat is dan toch eindelijk een goed idee van  “de altijd alles kwijt zijn Piet”. Als jullie nu even op de foto van “de altijd alles kwijt zijn Piet” klikken krijgen jullie de tekening te zien. Nou jongens en meisjes, verras mij met jullie tekenkunsten. Ik kan niet wachten.

Sinterklaas

Sinterklaas 2 december

Beste voetbalsterren van de plaatselijke V.V.

Sinterklaas is weer in het land en brengt voor jullie ook iets mee.
In de kantine is een stal voor de schoenen van de F- en E- pupillen,
dan zorgt Sinterklaas dat de pieten hier de cadeautjes heen tillen.

……………………….lees meer

 

Terugblik Leden Vergadering

Vorig week donderdag (9 november) vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) van V.V. Nagele plaats.

Tijdens de vergadering werd Lars Nitschkowsky officieel aangesteld als bestuurslid jeugd- en seniorenzaken. Daarnaast hebben we na 6 jaar afscheid genomen van voorzitter Rens Koene. Rens heeft zich de afgelopen jaren met volle overgave ingezet voor de vereniging. Onder zijn voorzitterschap is onder andere de renovatie van ons complex gerealiseerd en is er bestuurlijk een goede basis neergezet voor de toekomst. Een clubman in hart en nieren die veel op en rond het veld te zien was (en ongetwijfeld te zien zal blijven). We willen Rens dan ook heel erg bedanken voor 6 mooie en succesvolle jaren!

Op dit moment is er nog geen nieuwe voorzitter gevonden. Mocht dit wat voor je zijn, neem dan contact op met iemand van het bestuur. Voor zaken die normaliter een voorzitter aangaan, kunt u zich wenden tot één van de overige bestuursleden. Voor contactgegevens zie het kopje contact op de website.

Tot ziens op de velden!

Bestuur V.V. Nagele

Uit naar SVM

Na de afgetekende nederlaag van afgelopen zaterdag op eigen veld tegen Wolvega, staat Nagele komende zaterdag weer voor een zware opgave. Nu wordt er uit gespeeld bij SVM in Marknesse. Een ding staat vast, SVM is vooraf zwaar favoriet. Volgens de site van Voetbal Noord wordt de kans dat SVM gaat winnen geschat op 68%. De kans dat Nagele gaat winnen is slechts 13%. SVM is de ongeslagen koploper met de volle 21 punten uit 7 wedstrijden met een doelsaldo van 23 voor en 6 tegen. Nagele staat in de middenmoot met 9 uit 7 en 11 doelpunten voor en 13 tegen. Ook in het verleden was SVM de ploeg die de meest keren won. Toch acht Nagele zich niet bij voorbaat kansloos, maar dan zal nog toch wat beter voor de dag moeten komen dan afgelopen zaterdag. In tegenstelling tot vorige week lijkt Nagele weer compleet. Dus SVM gaat het zeker niet cadeau krijgen. Zaterdagmiddag rond 16:15 uur weten we meer. De resultaten uit het verleden.

Wedstrijden bij SVM

2001/2002 1 1 competitie
2001/2002 7 0 beker
2002/2003 6 1 competitie
2008/2009 3 2 competitie
2009/2010 0 3 oefen
2009/2010 2 1 oefen
2010/2011 0 4 oefen
2012/2013 4 0 competitie

Wedstrijden bij Nagele

2001/2002 2 2 competitie
2002/2003 0 3 competitie
2007/2008 3 2 beker
2008/2009 6 1 competitie
2010/2011 1 2 oefen
2012/2013 1 1 competitie
2012/2013 1 3 oefen

JO19

JO19 doet verslag van een nederlaag op eigen veld.