Nagele 2

Voor de eerste helft van dit seizoen zijn er spelersrapporten gemaakt van alle spelers van Nagele 2.   Hieronder eerst de cijfers en daaronder een rapport per speler.

SPELERSRAPPORTEN NAGELE 2 NAJAAR 2013

Wedstrijden   Competitie     Beker
Bas 10 Doelpunten  Assists: Doelpunten
Robin 10 Robin 9 Jochem 7 Hugo 5
Wilco 10 Arnoud 5 Hugo 4 Robin 4
Jochem 10 Hugo 4 Michiel 3 Michiel 3
Arnoud 9 Jochem 3 Arnoud 2 Allard 1
Hugo 9 Michiel 3 Julien 2 Jorn 1
Michiel 9 Allard 2 Robin 2 Toine 1
Chiel 8 Julien 2 Allard 1 Julien 1
Reinder 8 Jasper 1 Kees 1 Niels 1
Allard 7 Jorn 1 Huub 1 Marien 1
Paul 7 Kees 1 Paul 1 Emiel 1
Kees 6 Niels 1 Chiel 1
Jorn 6
Niels 5
Taco 5
Toine 5
Julien 2
Marien 2
Pascal 2
Huub 1
Jasper 1
Daan 1
Sander 1

BAS BOUMA: Speelt een uitstekend seizoen. Vooral op de lijn ijzersterk. Slippertjes tegen MSC werden niet fataal. Had een magistrale save in de laatste minuut tegen Urk 8. En laten daar nou net beelden van zijn. Uit bij Urk 9 bleek dat hij graag in een laagstaand zonnetje kijkt, heeft blijkbaar veel over voor een gezond kleurtje. Zou af en toe wat verder van zijn goal mogen keepen om diepe ballen onschadelijk te maken.

WILCO ‘MEES’ VAN DER SAR: Heeft weinig concurrentie op de rechtsbackpositie. In tegenstelling tot vorig seizoen blessurevrij. Hoeft als ex-coach ook nergens meer op te letten, vrij in het hoofd. Heeft het lastig tegen echt goede tegenspelers (Urk 9 uit). Maar menig ABC-speler uit de 4e klas reserve schrikt Mees niet af. Durft ballen goed in te spelen. Verdere kenmerken: soms even gebukt naar de grond staren alvorens een sprintje aan te trekken, wapperende handjes en de indraaiende rug bij kopduels.

REINDER ZELHORST: De absolute revelatie van dit seizoen. Vooral in het centrum de laatste weken ijzersterk. Wint al zijn duels en blijft heel rustig in balbezit. Staat in het tussenklassement op nummer 1 als speler van het seizoen. En dat is toch knap, want meestal zijn het toch de aanvallers die in de prijzen vallen (Ronaldo, Messi, Ribery). Maar gelukkig staat Sepp Blatter niet aan het roer bij Nagele 2.

PAUL BOVEE: Captain van Nagele 2. Probeert op het veld het goede voorbeeld te geven, maar ook daarbuiten. Zijn statistieken van dit seizoen zijn ongeëvenaard; verkoopt flessen wijn alsof het warme broodjes zijn. Overweegt daarom een fulltime baan als wijnverkoper. Berucht in Nagele en omstreken: tovert bij iedereen die hij aanspreekt een flesje uit zijn binnenzak of een doosje uit zijn kofferbak.

CHIEL ‘GAIZKA’ VEGTERLO: De moderne linksback van Nagele 2. Komt op waar mogelijk. Haalt alles uit de kast om de tegenstander uit het spel te halen. Van ’10-10-10′ roepen na de 1-0, tot het schreeuwen naar een tegenstander die probeert een kans te verzilveren. Ook een tackeltje van achter schuwt hij niet. Wat dat betreft maar goed dat Todd zijn medespeler is en niet zijn directe tegenstander. Al zou dat wel mooie televisie opleveren.

TACO ‘SEKI’ VAN DER SAR: Officieel van Nagele 1. Maar mag af en toe mee met de grote jongens van Nagele 2. Schuwt het niet om een kritische noot te kraken aan de Nagele 2 tafel. Maar ook hier geldt, wie de bal kaatst kan hem terugverwachten. Was vrij ongelukkig in de verloren bekerwedstrijd op Urk. Herstelde zich een week later echter tegen Urk 8 voor de competitie. Kopt graag ballen onder de naam TACO.

MICHIEL ‘MICHEL’ EILANDER:  Soms een offday, zoals MSC uit maar vaker belangrijk als centrale middenvelder of centrale verdediger. Geen vriend van menig scheidsrechter, vanwege zijn gemekker. Speelt vaak met pijntjes en herstelt langzaam. De jaren gaan ook bij hem blijkbaar tellen. Doch, dit seizoen nog niks hoeven missen qua blessures. Een echte box to box speler, tactisch sterk, goed coachend. Nog steeds de moderne middenvelder. In de kantine altijd goed voor de bitterballen.

HUGO JONGEJAN: Spelercoach van Nagele 2. Heeft de pech dat hij op meerdere posities inzetbaar is en zich dus niet kan focussen op één plek. De coach maakt hier misbruik van door hem te gebruiken waar de nood het hoogst is. Centrale verdediger, verdedigende middenvelder, nummer 10 of spits. Elke positie vult hij goed in. Gek op panna’s. Pakt ook zijn goaltjes mee, al kunnen we zijn goals in de 10-1 overwinning op Ens 2 voor de beker niet meetellen. Deze tegenstander was simpelweg te zwak.

JOCHEM ‘SJEPPE’ PLAT: Opvallend dat hij al jaren geen wedstrijden heeft gemist vanwege blessures. Plukt zijn vruchten van de mindere trainingsarbeid en staat wekelijks fit binnen de lijnen. Komt net als Jorn en Michel het beste tot zijn recht op één van de twee centrale verdedigende middenvelder posities in het 4-2-3-1 systeem van coach Jongejan. Kritisch puntje; heeft als middenvelder nog geen veldgoal kunnen maken, maar compenseert dat met assists, passjes en 3 benutte strafschoppen.

JORN HOFSTRA: Nieuw bij Nagele 2. Door de verkoop van enkele spelers aan Nagele 3, moest coach Jongejan de transfermarkt op. En met Jorn wist hij een uitstekende speler transfervrij binnen te hengelen. Voetballend sterk, houdt het simpel en legt ook een stukje agressie in zijn spel. Kortom, een prima aanwinst. Speelt vaak met pijntjes want last van de achillespezen. Is hij een keertje niet in Nagele, dan kan je hem ongetwijfeld vinden in de Biesbosch of Slagharen.

NIELS ‘TODD’ VEGTERLO: Kan niet altijd voetballen, want werkverplichtingen bij de politie. Maar is hij er wel, dan kunnen we genieten van een wekelijkse verbale uitspatting. Rijst de vraag; gaat hij in zijn functie als politieman ook zo tekeer tegen vervelende straatschoffies? Op het veld nog een beetje zoekende, wisselt goede wedstrijden af met mindere. Vooral SVM lijkt hem te liggen, want voor de beker en competitie scoorde hij op fraaie wijze beide keren de belangrijke 2-0.

ARNOUD ‘DE ZEEUW’ DE ZEEUW: Kon het al snel goed vinden met Buzzy, die zich over De Zeeuw ontfermde. Beheerder van de boetepot, af en toe een grote mond en vertelt Staes vaak zijn eigen waarheid. Kortom, een prima speler voor Nagele 2. Doorgestroomd uit de kweekvijver van Nagele 3. Heeft iets wat weinig andere voorwaartsen van Nagele 2 hebben. Beweging, diepgang zonder bal en snelheid. Hierdoor al een aantal goals achter zijn naam. Positiespel en het spel in de kleine ruimte nog voor verbetering vatbaar, maar is nog jong.

KEES GESCHIERE: Officieel van Nagele 1. Is altijd keurig op tijd, meldt zich tijdig af, weet veel van de competitie en tegenstanders, en vijf minuten zijn bij hem ook echt vijf minuten en geen half uur. Binnen de lijnen houdt ie van stilte, pais en vree. Kan moeilijk tegen wat positieve feedback. Neemt een ‘lopende bal’ graag aan. Maakte een wereldgoal tegen Urk 8, een stift zoals Ronaldo die niet had kunnen maken. Op meerdere posities inzetbaar: multifunctioneel.

ALLARD VAN DER WIEL: De opa van Nagele 2. Net als de coach een fervent cola-berenburg drinker. Zijn kans/goal percentage ligt al een aantal seizoenen zeer hoog, 4 kansen is meestal 3 goals oftewel 75%. Een percentage dat schrikbarend hoger ligt dan zijn collega aanvallers en middenvelders. Soms zie je hem een hele tijd niet, maar dan duikt ie plots zomaar op. Te vergelijken met spelers als Roy ‘Das Phantom’ Makaay en Filipo ‘Pipo’ Inzaghi.

ROBIN ‘BUZZY’ STAES: Coach Jongejan nam spits Buzzy mee van Nagele 1, omdat hij afwist van bepaalde clausules in zijn contract. Met zijn nieuwe Zlatan kapsel en Loeki look boezemt Buzzy angst in bij iedere tegenstander. Mag soms iets meer als een spits denken: gokken/inzien waar een bal/pass terecht gaat/kan komen en al onderweg zijn. Maar he, een spits die Nagele 2 vele jaren niet heeft gehad, want loopt praktisch 1 op 1. Topscorer in de competitie en met de beker erbij opgeteld al goed voor 13 doelpunten.

TOINE ‘LANDMAN’ GIESSEN: Klom aan het begin van het seizoen in de wilgen om zijn schoenen er weer uit te pakken. Kwam bij Nagele 2 in een warm bad, mooi dat hij er na jaren weer bij is. Leek goed op weg met een gecalculeerde opbouw in zijn invalbeurten. Maar familiedagen, scripties en weekendjes weg gooiden wat roet in het eten. Doet workouts bij Igofit. Sukkelt helaas al weer een tijdje met een enkelblessure. Zit in de feestcommissie van Nagele 2 samen met Allard en dat heeft al heel wat memorabele uitjes opgeleverd.

MARIEN MEURS: De joker van Nagele 2, een troefkaart die niet vaak gespeeld is dit seizoen. Maar dat heeft een reden. Richtte al zijn aandacht op de halve marathon van Amsterdam en anders was hij wel vakken aan het vullen bij Landmarkt. Na een vakantie op Bali nu extreem fit. Rijk kun je worden door in te zetten op ‘Meurs gaat de 2e seizoenshelft minder speelminuten maken dan de 1e’. Voor elke ingezette euro ontvang je 137,47 euro terug. Waarvan akte.

PASCAL BEIJER: Vlak voor het ingaan van de winterstop gecontracteerd. Transfervrij. Heeft wat tijd nodig om zich aan te passen aan het hoge niveau dat het tiki taka spel vereist, maar heeft toch al 2 helftjes niet onverdienstelijk meegepikt. Uit bij MSC en thuis tegen SVM kwam hij als links- en rechtshalf binnen de lijnen.

COACH HUGO JONGEJAN: Heeft de zware taak succescoach Mees te doen vergeten. Niet het ideale instapmoment. Loodste zijn jongens door de poulefase van de beker. Ook van Joure werd gewonnen waarna Urk 9 het eindstation was. De competitiestart van Nagele 2 was echter de slechtste sinds mensenheugenis, qua resultaat dan. Na 6 wedstrijden nog maar 1 keer gewonnen en vooral de derby bij Tollebeek deed pijn (2-1 verlies). De vele Nagele 2 supporters vinden namelijk alles best, als Tollebeek maar wordt verslagen. Gelukkig bleef het bestuur rustig en kwam de voorzitter met het volgende persbericht: ‘Het spel is redelijk tot goed, echter de kansen worden gemist. Op de lange termijn zal dit goed komen’. En zie daar. Dit vertrouwen werd niet geschaad. De laatste vier wedstrijden won Nagele 2 en staat het alweer keurig 4e.